TIP DANA: Srbija – Crna Gora: Sokolovi nad Beogradom, Srbija na 90 minuta do EURA!

U utorak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, gde će selekcija Srbije ugostiti Crnu Goru u odlučujućem meču za obe reprezentacije.
Pre ovog duela se izabranici Dragana Stojkovića Piksija nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Crnu Goru, koja ruku na srce ima i meč manje.
Početak duela između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: I pored sjajne partije, poraz od Mađara!

Nakon blistavih partija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Srbija se ponovo obrukala na Mundijalu, iako su očekivanja čini se bila nikad veća.
U grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, Orlovi su zauzeli poslednje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
Ipak, i pored toga selektor Dragan Stojković je dobio poverenje Saveza, uz obećanje da će Orlove odvesti na EURO i to nakon više od dve decenije.
Tim se nije previše promenio od završetka Mundijala, a ni formacija, uz sve upečatljiviji utisak da kada ne ide Srbija nema plan B, što se dosta dobro videlo i u dosadašnjem toku kvalifikacija.
Pre svega treba reći da se Orlovi nalaze na drugom mestu na tabeli uz deset osvojenih bodova, što je za dva poena više u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru, koja ima i meč manje, ali i tri boda manje od prvoplasirane Mađarske, koja je obezbedila plasman na EURO.
U prvom kolu je bez većih problema na domaćem terenu savladana selekcija Litvanije sa 2:0. Usledio je ne preterano dobar meč na gostovanju kod Crne Gore, u kom su ipak Piksijevi puleni slavili sa 0:2, i za kratko vreme izbili na prvom mestu na tabeli.
Ipak, nakon toga je usledio jedan jako loš meč u Razgradu u kom je Srbija nekako uspela da remizira protiv Bugarske, a sve to nakon gola Darka Lazovića u poslednjim trenucima susreta.
Kada su svi očekivali reakciju, Srbija je na domaćem terenu poražena od Mađarske, rezultatom 1:2, nakon čega je ova selekcija izbila na prvo mesto gde se i do ovog trenutka održala.
Posle tog duela su Orlovi konačno uspeli da pobede i to slabašnu Litvaniju na strani u meču u kom je Aleksandar Mitrović postigao čak tri pogotka.
U prošlom kolu je Srbija poražena na gostovanju kod Mađarske, u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli i plasman na Evropsko prvenstvo, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Srbija u drugom delu igre propustila nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka, uz dva poništena gola nakon intervencije VAR-a.

Crna Gora: Može li Crna Gora preko Srbije do EURA?

Crna Gora do sada nikada u svojoj kratkoj istoriji nije izborila plasman na veliko takmičenje, a sigurno je da je plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj bio primarni cilj ove selekcije na startu kvalifikacija, mada na prvi pogled to nije bilo preterano realno, pogotovu nakon žreba, pošto je Crna Gora za protivnike u grupi dobila daleko kvalitetnije selekcije Mađarske i Srbije.
Inače, ako se osvrnemo na prethodne kvalifikacije za Mundijal, Stevan Jovetić i drugari su na kraju zauzeli četvrto mesto na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
Vredno pomena je svakako da su Sokolovi uspeli da otkinu bod moćnim Holanđanima na svom stadionu, a taj duel Pod Goricom je završen rezultatom 2:2, što je bez ikakve sumnje bila jedna od najboljih partija ove reprezentacije u poslednje vreme.
U prošlogodišnjem izdanju Lige nacija ova selekcija je zauzela treće mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Bosnu i Hercegovinu koja se plasirala u višu diviziju.
Na početku kvalifikacija za predstojeći EURO, Crna Gora je odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Bugarske u Razgradu i možda pomalo i neočekivano uspela da slavi sa 0:1.
Usledio je duel protiv Srbije na svom terenu u kom su Sokolovi ponovo pružili poprilično dobru partiju, ali je Srbija ipak uspela da slavi na tom duelu rezultatom 0:2, iako su izabranici selektora Radulovića po mnogim mišljenjima zaslužili makar bod na tom meču.
Nakon toga je Crna Gora na svom stadionu uspela da odoli u poslednje vreme odličnim Mađarima, pošto je taj susret završen bez pogodaka.
Jedini kiks u ovim kvalifikacijama, Radulovićevi puleni su doživeli na gostovanju kod Litvanije, kada nije bilo pobednika, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je Crna Gora primila pogodak u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Najzad, u prošlom kolu su Sokolovi ostvarili važan trijumf na svom terenu protiv Bugarske, kada je bilo 2:1, čime je ova selekcija i dalje ostala u igri za Evropsko prvenstvo, a da bi to bio slučaj i posle ovog kola, Crna Gora ne sme da izgubi na gostovanju kod Srbije, što će biti pakleno težak zadatak.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, Srbija i Crna Gora su se do sada sastale tri puta i sva tri puta su Orlovi ostvarili trijumf, a ubeđeni smo da će to biti slučaj i ovog puta, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.40.

Srbija i nakon Mundijala prima zaista previše golova, pa je za očekivati da i jedna i druga selekcija postignu makar po jedan gol, i predlažemo vam da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16.

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam ovaj meč u Beogradu doneti dosta pogodaka, pa je možda i idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.83 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.