TIP DANA: Gremio – Atletiko Paranense: Strašan niz Gremija na domaćem terenu!

U sredu je poprilično siromašna ponuda za klađenje, pošto od danas nema više mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a za vas smo ovog puta analizirali duel iz brazilske Serije A, gde će Gremio na svom terenu ugostiti Atletiko Paranense.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za ponoć.

Gremio: Fantastičan niz na domaćem terenu!

Gremio je osnovan davne 1903. godine, a do sada je ovaj klub dva puta bio šampion Brazila, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 1996. godine.
Pored dva naslova prvaka, treba dodati i tri titule šampiona Južne Amerike, a poslednji put je do trofeja u Kopa Libertadoresu brazilski predstavnik stigao 2017. godine, kada je u velikom finalu savladan Lanus.
Naravno, ne smemo zanemariti ni 42 trofeja državnog prvaka Brazila u šampionatu “Gaučo”, kao ni pet trofeja u brazilskom Kupu i jedan u Superkupu ove zemlje.
Prošle sezone su popularni Trikolori nažalost bili članovi Serije B, gde je brazilski velikan zauzeo drugo mesto na tabeli i obezbedio povratak u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala.
Najveće pojačanje je bio dolazak legendarnog Luisa Suareza pred početak šampionata, što je bio jasan znak da uprava Gremija ima ogromne ambicije u svojoj povratničkoj misiji u Seriji A.
U ovom trenutku se brazilski velikan nalazi na trećem mestu na tabeli uz jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, ali i samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Bragantino.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Gremio je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i isto toliko poraza, što je Red Bul Bragantino i te kako znao da iskoristi i sustigne do skora drugoplasirani Gremio.
U prošlom kolu su Luis Suarez i drugari doživeli poraz na gostovanju kod Internasionala, u jednom fantastičnom susretu koji je završen pobedom domaćeg tima od 3:2, uz napomenu da su gosti dva gola postigli iz isto toliko udaraca ka golu rivala, dok se Internasional propisno ispromašivao.
Ipak, razlog zbog kog nekadašnji šampion Južne Amerike sa nestrpljenjem očekuje ovaj duel protiv Atletiko Paranensea, su fenomenalne partije u poslednje vreme na domaćem terenu, gde je ovaj tim na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa, uz samo jedan primljen pogodak, što je možda podatak koji nam najbolje odslikava kako Gremio izgleda na domaćem terenu.
Pomenimo još i da je poslednji poraz u prvenstvu ova ekipa doživela od prvoplasiranog Botafoga kada je bilo 0:2, a što se tiče poslednjeg međusobnog susreta, on je odigran krajem maja ove godine, kada je Gremio na gostovanju kod Paranensea, slavio sa 1:2.

Atletiko Paranense: Primarni cilj je plasman u Kopa Libertadores!

Atletiko Paranense je osnovan 1924. godine, i ono što svakako možemo zapaziti na prvi pogled je da ova simpatična ekipa sledeće godine slavi stogodišnjicu postojanja.
Do sada je Paranense samo jednom osvajao brazilsko prvenstvo, i to 2001. godine, kada je ovaj tim u velikom finalu bio bolji od Sao Kaetana, uz napomenu da se to izdanje brazilskog šampionata igralo po starom sistemu.
Naravno, od nešto značajnijih uspeha ove ekipe treba izdvojiti i dve titule u Kopa Sudamerikani, i to, 2018. i 2021. godine.
Dva puta je ovaj klub igrao veliko finale Kopa Libertadores, i nažalost oba puta je gubio, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo prošle godine, kada je Flamengo slavio sa 1:0, i došao do svog trećeg naslova prvaka Južne Amerike.
Od preostalih trofeja, ne smemo zaboraviti ni jedan trofej u brazilskom Kupu, ali i čak 27 naslova prvaka u državnom prvenstvu Paranense, što je naravno bio slučaj i ove godine, pošto je Atletiko na kraju slavio u finalu protiv Kaskavela sa 2:1.
Primarni cilj pred početak ovogodišnjeg izdanja brazilske Serije A je naravno bio plasman u Kopa Libertadores, a kako sada stvari stoje to neće biti nimalo lak zadatak, pošto se nekadašnji šampion Južne Amerike u ovom trenutku nalazi na osmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Fortalezu, a upravo ta šesta pozicija i jeste poslednja koja na kraju prvenstva donosi kvalifikacije za Kopa Libertadores.
Na poslednjih pet mečeva Atletiko je ostvario dva trijumfa, dva remija uz jedan poraz i to na gostovanju kod Koritibe, kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu je Paranense odigrao jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv drugoplasiranog Bragantina, a taj susret je na kraju završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, ovaj klub je do sada odigrao dvanaest mečeva u gostima i ostvario tri trijumfa, isto toliko remija i čak šest poraza.
Poslednji put je Atletiko Paranense pobedio Gremio na njegovom terenu pre dve godine, kada je bilo 0:1, a nešto slično u taboru gostiju priželjkuju i ovog puta.

Naš predlog

Kao što smo već konstatovali, Gremio igra fenomenalno na domaćem terenu i to je glavni razlog zašto ovoj ekipi dajemo prednost na ovom meču i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva između Gremija i Atletiko Paranensea, doći ćemo do zaključka da su to uglavnom bili dueli sa velikim brojem golova, a zanimljivo je da je na dva poslednja meča između ove dve ekipe palo ukupno devet pogodaka, pa smo mišljenja da nas nešto slično očekuje i večeras zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.