Tip dana košarka: Crvena zvezda – Monako: Crveno-beli dočekuju ranjene Kneževe, čeka se debi Kembe Vokera!

Košarkaši Crvene zvezde će u trećem kolu Evrolige u Štark Areni dočekati ekipu Monaka koja još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni najelitnijeg evropskog košarkaškog tamičenja. Meč je na programu od 20 časova.

Crvena zvezda: Neće biti lako protiv poljuljanog Monaka

U prvom kolu ubjedljiva pobjeda nad ekipom Asvela ali izabranici Duška Ivanovića su posle tri ubjedljiva trijumfa poklekli u završnici utakmice sa Žalgirisom, ali su i pred 15.000 navijača u Žalgirio Areni pokazali kvalitet, bili bolji tim na parketu više od 30 minuta, što na kraju nije bilo dovoljno za drugu pobjedu u Evroligi. Od osam gostovanja u Zelenoj šumi, Crvena zvezda dobila je dva. Izgubila četvrto u nizu. Posebno je interesantno da je na sličan način ostajala praznih šaka gotovo svaki put. Na pet od šest izgubljenih mečeva imala je prednost pri ulasku u odlučujućih 10 minuta.
Posle prvog poraza u sezoni, vratila se Crvena zvezda ekspresno na pobjednički kolosijek. Savladala Borac u Čačku 93:87, posle 40 minuta odlične košarke u dvorani kraj Morave.
Morali su izabranici Duška Ivanovića dobro da se oznoje za treću pobedu u ABA ligi u kojoj su za sdaa na maksimalnom učinku. Kada je riječ o sastavu tima, napravila je Crvena zvezda velike promjene tokom ljeta, potpisala 10 novih igrača i najavila velike stvari. Želi sve trofeje u domaćin i regionalnim okvirima, ali i plasman na Fajnal for Evrolige. Zato se prije svega naoružala iskustvom i produžila klupu.
Svakako je najveće pažnje privukao dugo očekivani dolazak Miloša Tedosića, koji je i na premijeri protiv Igokee sa sedam asistencija pokazao da magija nije izblijedila. Tu je i svojevremeno najboljih defanzivac Evrolige i šampion Evrope iz prošle sezone Adam Hanga, kao i još jedan igrač sa titulom najboljeg na kontinentu u rezimeu, vrsni defanzivac zavidnih atletskih sposobnosti, Džoel Bolomboj.
Uz bivšeg igrača CSKA i Olimpijakosa konkurenciju u reketu pojačali su i slovenački reprezentativac Majk Tobi, kao i perspektivni Marko Simonović. Kao šlag na tortu stigla su još dva inostrana pojačanja na Mali Kalemegdan. Američki plejmejker ozbiljnog NBA iskustva, Šabaz Nejpir, od kojeg se očekuje da donosi prevagu u napadu, kao i litvanski reprezentativac Rokas Giedraitis, kog krase sjajne šuterske, ali i atletske sposobnosti. Uz sve to, u klubu su ostali kapiten Branko Lazić, Luka Mitrović, Stefan Lazarević, Ognjen Kuzmić, Nemanja Nedović i Dalibor Ilić, koji kao domaći igrači, mahom dobro upoznati sa težinom crveno-bijelog dresa, ovoj ekipi Crvene zvezde daju identitet.

Monako: Saša Obradović juri prvu pobjedu protiv “svoje” Zvezde

Sačuvao je Monako većinu tima iz prethodne sezone, u kojoj je dominirao u Francuskoj, stigao do Fajnal fora Evrolige. Saša Obradović je ostao za kormilom i samo je dotjerao ekipu koja je napravila veliki uspijeh.
Oformili su Kneževi paklenu četvorku u bekovskoj liniji, pošto se Majku Džejmsu, Eliju Okobu i Džordanu Lojdu pridružio bivši NBA Ol-star igrač, Kemba Voker. Transfer decenije u Evroligi vjerovatno, pošto je u Monako stigao svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera u najjačoj ligi svijeta, rekorder Šarlot Hornetsa sa skoro 14.500 poena na najvećoj svijetskoj pozornici.
Ali, ne treba zanemariti ni ostala pojačanja. Jasan je bio plan uprave da se ojača jezgro francuskih igrača, pa su tako stigli reprezentativci Petr Korneli, Mam Žete i Teri Tarpi.
U prvom kolu Evrolige tim Saše Obradovića se u Kneževinu vratio bez bodova, pošto nije uspio da osvoji Fontetu. Valensija je iskoristila činjenicu da Kemba Voker nije igrao, svela je Monako na mali broj poena i pobjedom otvorila novu sezonu – 70:65.
Doživio je prošlosezonski polufinalista najkvalitetnijeg evropskog takmičenja pravi debakl u prošlom kolu, kada mu je Virtus iz Bolonje nanio težak poraz od čak 24 poena razlike u duelu drugog kola Evrolige. Košarkaši kluba iz Kneževine pružili su vrlo slabu partiju uz samo 59 postignutih poena (najmanje što je jedan tim ubacio u nepuna dva kola) i pride izgubili sve četiri četvrtine, što je rezultiralo bolnim porazom. Nepunih 48 časova kasnije košarkaši Monaka smogli su snage da se prevashodno psihički izdignu i rutinski trijumfuju u duelu sedmog kola LNB Pro lige protiv Burga 78:67. U francuskom šampionatu jedini još nema poraz, ali u Evroligi tim Saše Obradovića još uvijek nema pobjedu, pa bi i poraz od Zvezde sigurno upalio sve moguće alarme u Monaku.
U svakom slučaju, Monako dijeluje fantastično na papiru. Jasno je da puca na Fajnal for, a čini se da želi i iskorak. Odiše kvalitetom u svom linijama, nije izgubio nijednog bitnog igrača, a osviježio je redove dodatnim kvalitetom. Na Obradoviću je da sve to posloži, ali nema dileme da Kneževi mogu mnogo.
Utakmica protiv Zvezde će biti pravi isipit i za ekipu ali i za Obradovića, koji će biti dodatno motivisan protiv svog bivšeg kluba.

Naš prijedlog

Favorit na ovom meču je ekipe Crvene zvezde čija pobjeda se plaća kvotom 1.65 u SuperBet kladionici, dok se pobjeda gostiju iz Monaka plaća kvotom 2.35.

Naš prijedlog se odnosi na ukupan broj poena, te vam predlažemo + (granica 158,5) po kvoti 1.70 u SuperBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2iUP + (granica 158,5) po kvoti 4.00 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.