TIP DANA: Borusija Dortmund – Verder Bremen: Milioneri bi da prenoće na prvom mestu na tabeli!

Nakon skoro dvonedeljne reprezentativne pauze, od petka nas ponovo očekuju mečevi u najjačim evropskim ligama, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč osmog kola nemačke Bundeslige, u kom će snage na Signal Iduna Parku odmeriti Borusija Dortmund i Verder iz Bremena.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li Milioneri konačno do titule?

Dosta puta je ovde pomenut način na koji je Borusija iz Dortmunda prošle sezone ostala bez titule šampiona Nemačke, i zaista nestvarno deluje da Milioneri u poslednjem kolu nisu uspeli da savladaju Majnc na svom stadionu koji je bio krcat, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2, i to uz napomenu da je domaćin do izjednačenja stigao u poslednjim trenucima susreta.
Ipak, primarni cilj je ispunjen, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, i kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba reći da nemački predstavnik nije imao nimalo sreće na žrebu.
Naime, nekadašnji šampion Evrope se u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja nalazi u grupi sa ekipama PSŽ-a, Milana i Njukasla, što je bez ikakve sumnje i najteža grupa, u kojoj Milioneri traže prolazak u narednu fazu, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Nakon dva odigrana kola izbranici trenera Terzića se nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu je Dortmund slobodno možemo reći i očekivano poražen na gostovanju kod PSŽ-a, kada je bilo 2:0, da bi nakon toga nemački predstavnik remizirao na svom stadionu protiv Milana, a veoma zanimljivo je da je taj meč završen bez pogodaka, iako su se isti i te kako očekivali.
Što se tiče Bundeslige, u ovom trenutku se Borusija nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen.
Do sada su Milioneri odigrali sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvarili pet trijumfa, uz dva remija.
Na poslednjih pet mečeva aktuelni vicešampion Nemačke je ostvario četiri trijumfa uz jedan remi i to na domaćem terenu protiv Hajdenhajma, kada je bilo 2:2, što je realno meč koji je Dortmund morao da reši u svoju korist.
U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića slavili na svom terenu protiv Unio Berlina, u jednom sjajnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 4:2 za domaću ekipu.
Na domaćem terenu je Dortmund do sada odigrao četiri duela i ostvario tri trijumfa, uz već pomenuti remi protiv Hajdenhajma.

Verder Bremen: Očajne partije na strani!

Verder Bremen je do sada u svojoj istoriji četiri puta osvajao naslov prvaka Nemačke, a poslednji put je to bio slučaj 2004. godine, kada je klub iz Bremena završio na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena.
Pored četiri naslova prvaka Nemačke, Verder je čak šest puta osvajao i Kup ove zemlje, a od evropskih trofeja ovaj klub se može pohvaliti Kupom Pobednika Kupova iz 1992. godine, uz napomenu da je nemački predstavnik 2009. godine igrao finale Liga Evrope (tadašnjeg UEFA Kupa) u kom je ova ekipa poražena od ukrajinskog Šahtjora, koji je slavio sa 2:1.
Prošle godine je ova simpatična ekipa zauzela trinaesto mesto na tabeli, a ono što je naravno najbitnije je da je nekadašnji šampion Nemačke obezbedio opstanak u društvu najboljih, iako je Verder samo godinu dana ranije igrao u Cvajti.
Ovog puta su ciljevi isti, ali je utisak da izabranike Ole Vernera očekuje izuzetno težak zadatak, pošto se u ovom trenutku Verder nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada su zeleno-beli odigrali sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvarili samo dva trijumfa uz čak pet poraza.
Vernerovi puleni su jedina dva trijumfa u ovogodišnjem izdanju nemačke Bundeslige ostvarili na svom stadionu i to prvo protiv Majnca kada je bilo više nego ubedljivih 4:0, a onda i protiv Kelna pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Nažalost, na dva poslednja duela tim iz Bremena je doživeo isto toliko poraza, i to prvo od Darmštada na gostovanju kada je bilo 4:2, a onda i u prošlom kolu na svom terenu protiv Hofenhajma, u jednom spektakularnom meču na kom smo videli pet pogodaka, a na kraju je bilo 2:3 za goste, koji su do tri boda došli nakon pogotka u drugom minutu sudijske nadoknade, iako je samo minut ranije četa Ole Vernera uspela da dođe do poravnanja rezultata.
Za kraj, četrnaestoplasirani tim na tabeli je do sada odigrao tri meča na strani i doživeo isto toliko poraza, pa je utisak da se Verderu crno piše na Signal Iduna Parku.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da je domaćin apsolutni favorit na ovom duelu pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Na poslednjih pet mečeva između ova dva tima na kojima je Dortmund bio domaćin palo je čak 24 pogodaka, a sva je prilika da nas i ovog puta na Signal Iduna Parku očekuje jedan i te kako efikasan susret, pa vam predlažemo da odigrate igru 4+ uz kvotu 1.80.

Za kraj, na poslednjih devet duela između Dortmunda i Verdera na kojima su Milioneri bili domaćini, gosti su postigli makar po jedan pogodak, pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 1.66 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.