Najava i analiza: Serija A, 9. kolo: Spektakl na San Siru!

Od subote su na programu mečevi devetog kola italijanske Serije A. Ovaj vikend će obeležeti duel dva najtrofejnija italijanska kluba, pošto će Milan na svom terenu ugostiti Juventus.
Od ostalih duela izdvajamo gostovanje Intera kod Torina, kao i meč u Ređo Emiliji, gde će snage odmeriti Sasuolo i Lacio.
Ako bacimo pogled na trenutnu tabelu, u ovom trenutku se Milan nalazi na prvom mestu uz dva boda manjka u odnosu na Inter, treću poziciju drže Juventus i Fiorentina koji imaju isti broj bodova, dok se na petom mestu na tabeli nalazi aktuelni šampion Napoli, koji ima bod viška u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
Kada je u pitanju borba za opstanak, u ovom trenutku su najugroženije ekipe Kaljarija, Salernitane, Empolija i Udinezea.

Verona – Napoli – 3+ @ 1.90 u Meridianbet

Prvi duel devetog kola italijanske Serije A se igra na Bentegodiju gde će snage odmeriti Verona i Napoli. Verona je prošle sezone nekako uspela da se spase ispadanja, a svakako da će to i ovog puta biti primarni cilj za Darka Lazovića i drugare.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije timove.
Napoli ni blizu ne igra kao što je to bio slučaj prošle sezone, a u prošlom kolu je aktuelni šampion Italje ponovo razočarao svoje navijače, pošto je ovaj klub poražen na svom stadionu od Fiorentine, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2
Svakako da Napolitanci žele da se iskupe svojim navijačima za nešto lošije partije u poslednje vreme, a na sve to je utisak i da se domaćin neće preterano braniti, već će pokušati da napadne indisponiranog rivala, pa su neminovnost golovi zbog čega savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.90 u Meridianu.

Torino – Inter – 2 @ 1.75 u Mozzartbet

Torino će dati sve od sebe da se ove sezone konačno umeša u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, ali već sada deluje da će to biti pakleno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se popularni Bikovi nalaze na četrnaestom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa u velikom derbiju Torina poražena od Juventusa, pošto je taj meč završen rezultatom 2:0.
Inter u poslednje vreme ima ogromnih problema na domaćem terenu pošto su Neroazuri nakon poraza od Sasuola, u prošlom kolu na svom stadionu odigrali samo 2:2 protiv Bolonje, pa se trenutno nekadašnji šampion Italije nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, koji je iskoristio nešto slabije partije svog gradskog rivala u poslednje vreme.
Potencijalno, moglo bi u Torinu da bude dosta pogodaka, ali je ipak realnija dvojka na Inter, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.75.

Sasuolo – Lacio – GG @ 1.55 u Maxbet

Poslednji duel subotnjeg programa se igra u Ređo Emiliji gde će ekipa Sasuola na svom stadionu ugostiti rimski Lacio.
Sasuolo se trenutno nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli, a u prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari remizirali na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 1:1.
Naravno, treba podsetiti da je Sasuolo ne tako davno uspeo da savlada Juventus i Inter, pa je sigurno da se očekuje dobra partija Neroverda i protiv Lacija.
Lacijali su trenutno stacionirani na trinaestom mestu na tabeli, i sigurno je da smo za sada svi očekivali dosta više od Rimljana, koji su u prošlom kolu pokazali karakter i slavili na svom stadionu protiv Atalante, u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 3:2.
Teško je ovde prognozirati konačan ishod, i svakako da se treba fokusirati na golove kojih će po našem mišljenju biti na obe strane, a sve to uz kvotu 1.55 u Maxbetu.

Roma – Monca – 1 @ 1.73 u CircusBet

Prvi meč nedeljnog programa italijanske Serije A se igra na Olimpiku gde će ove sezone nepredvidiva Roma ugostiti Moncu.
Nije ovaj šampionat započeo najbolje moguće za Vučicu, koja je tek u poslednja dva duela počela da prikazuje ono što se od ovog tima i očekuje.
Prvo je Roma uspela da savlada Frosinone na svom terenu sa 2:0, da bi nakon toga Rimljani odigrali svoju najbolju parrtiju ove sezone i slavili na gostovanju kod Kaljarija, pošto je taj meč na Sardiniji završen pobedom gostiju od 1:4.
Monca sa druge strane i ove sezone igra na vrhunskom nivou, a to nam najbolje pokazuje i trenutno sedmo mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu. U prošlom kolu je ov ekipa slavila na svom terenu protiv Salernitane, kada je bilo 3:0.
Roma će imati težak posao sasvim sigurno, ali je ipak Vučica veliki favorit i deluje da će ovaj tim to i opravdati pa savetujemo jedinicu uz kvotu 1.73 u CircusBetu.

Bolonja – Frosinone – 1 @ 1.80 u Meridianbet

Bolonja spada u jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja italijanskog šampionata, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, a ono što je posebno upečatljivo je da je ovaj tim u dosadašnjem toku prvenstva doživeo samo jedan poraz.
U prošlom kolu je Bolonja ponovo oduševila Italiju, pošto je ovaj tim uspeo da izvuče bod na gostovanju kod favorizovanog Intera, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
U goste im stiže Frozinone koji takođe igra iznad svih očekivanja, o čemu najbolje govori i trenutna tabela, pošto se ova ekipa nalazi na sjajnom osmom mestu uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu je povratnik u društvo najboljih slavio na svom stadionu protiv Verone, a taj meč je završen rezultatom 3:1, čime je Frosinone još jednom pokazao da igra sjajno na svom stadionu.
Ipak, prednost ovog puta dajemo Bolonjii, koja retko kada gubi na svom stadionu, uz kvotu 1.80 u Meridianbetu.

Salernitana – Kaljari – GG @ 1.93 u Maxbet

Ako se po jutru dan poznaje biće ovo jedna izuzetno teška sezona za ekipu Salernitane, koja se nakon osam odigranih kola nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda.
Na poslednja tri meča Giljermo Očoa i drugari su doživeli isto toliko poraza, a tu računamo i poraz u prošlom kolu od Monce na gostovanju kada je bilo 3:0.
U goste im ovog puta stiže Kaljari koji je sasvim sigurno jedini tim koji je do sada manje pokazao od Salernitane, pošto se ekipa iz Sardinije trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda.
U prošlom kolu su popularni Sardi doživeli četvrti uzastopni poraz u prvenstvu i to na svom terenu od Rome kada je bilo 1:4.
Sigurno je da će i jedni i drugi dati sve od sebe da prekinu seriju poraza, pa je najrealnije da probate sa igrom GG uz kvotu 1.93 u Maxbetu.

Atalanta – Đenova – 3+ @ 1.98 u Meridianbet

Primarni cilj Atalante će biti plasman u neko od evropskih takmičenja, a bilo bi zaista lepo kada bi to nakon dve godine pauze ponovo bila Liga šampiona.
Svakako da će sve to biti pakleno težak zadatak, a u ovom trenutku se tim iz Bergama nalazi na šestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je popularna Boginja u jednom zaista sjajnom susretu poražena na gostovanju kod Lacija, kada je bilo 3:2.
Đenova se vratila u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala i naravno primarni cilj će biti opstanak. Trenutno se Grifoni nalaze na petnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Milana, kada je bilo 0:1, u meču koji je i pored samo jednog postignutog gola doneo baš dosta uzbuđenja.
Sva je prilika da nas očekuje ubedljiv meč, pa predlažemo igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.

Milan – Juventus – 1 @ 2.35 u Mozzartbet

Derbi kola, ali po mnogim mišljenjima i najveći derbi italijanskog fudbala, s obzirom da se radi o dve najtrofejnije ekipe se igra na San Siru, gde će snage odmeriti Milan i Juventus.
Ako izuzemo onu katastrofu Rosonera protiv Intera u gradskom derbiju Milana, stvari za sada teku po planu, pošto se u ovom trenutku izabranici Stefana Piolija nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška od upravo Intera koji zauzima drugu poziciju.
U prošlom kolu su Rosoneri nekako uspeli da savladaju Đenovu na gostovanju, uz konstataciju da je Žiru taj susret završio na golmanskoj poziciji, nakon isključenja Manjana.
Juventus se nakon osam odigranih kola nalazi na trećoj poziciji na tabeli, što bi sasvim sigurno sve navijače Stare dame i zadovoljilo na kraju sezone, pošto to mesto donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija slavili na svom terenu u velikom gradskom derbiju protiv Torina, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Nimalo lak meč za prognoziranje, ali ipak smo mišljenja da Milan u ovom trenutku deluje dosta organizovanije od svog ljutog rivala, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičnu kvotu 2.35.

Udineze – Leće – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Udineze je i na početku ove sezone pokazao da slovi za jednu od najnepredvidivijih ekipa u Evropi, a trenutno se popularne Zebre iz Udina nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo pet osvojenih bodova, i ako se po jutru dan poznaje, ekipi iz Udina ove sezone predstoji velika borba za opstanak.
U prošlom kolu su crno-beli remizirali na gostovanju kod Empolija u Toskani, pošto je taj meč završen bez pogodaka.
Što se tiče Lećea, ova ekipa nakon brutalno dobrog starta prvenstva, kako vreme odmiče počinje da pruža onakkve partije kakve smo svi i očekivali.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na devetom mestu na tabeli, a nakon dva vezana poraza u prvenstvu, u prošlom kolu je Leće remizirao na svom stadionu protiv Sasuola, kada je bilo 1:1.
Veoma težak meč za prognoziranje, pa je nekako možda i najrealnije da pokušate sa golovima, kojiih će po našem mišljenju i biti na jugu Italije.
Kladionica Meridianbet igru 3+ plaća sa sjajnom kvotom 2.20.

Fiorentina – Empoli – 1 @ 1.45 u CircusBet

Poslednji meč devetog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Firenci gde će ove sezone sjajna Fiorentina ugostiti Empoli.
Kao što smo već napomenuli, Viola igra fantastično ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je i deoba trećeg mesta na tabeli, uz konstataciju da će se ovaj tim kako sada stvari stoje boriti za plasman u Ligu šampiona, što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak sezone.
U prošlom kolu su ljubičasti slavili na gostovanju kod Napolija, a taj susret u Napulju je završen rezultatom 1:2.
U goste im ovog puta stiže Empoli koji nakon očajnih partija na startu sezone igra sve bolje kako vreme prolazi, pa je tako ova ekipa na tri poslednja susreta uknjižila jedan trijumf, jedan remi, ali i jedan poraz, što je trenutno dovoljno za osamnaesto mesto na tabeli.
Veliki favorit je bez ikakve sumnje Viola na ovom meču pa toplo preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.45 u CircusBetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.