TIP DANA: Sevilja – Real Madrid: Madriđani čuvaju prvo mesto!

U subotu nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a jedan od najzanimljivijih se bez ikakve sumnje igra u Andaluziji gde će snage odmeriti Sevilja i Real Madrid.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Sevilja: Da li će promena trenera uroditi plodom?

Poput prošle sezone, Sevilja je i ovog puta krenula katastrofalno u nacionalnom prvenstvu, a najbolji pokazatelj za to je i trenutno katastrofalno četrnaesto mesto na tabeli uz samo osam osvojenih bodova, što je za dva poena više u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Cenu loših rezultata je platio trener Mendilibar, a na njegovo mesto je postavljen urugvajski stručnjak Dijego Alonso, pred kojim će bez ikakve sumnje biti pakleno težak zadatak.
Inače, ako se još jednom vratimo na prošlu sezonu, sigurno je da je ona okarakterisana uspešnom, i pored slabih partija u La Ligi, pošto su Berberini ponovo stigli do trofeja u Ligi Evrope, a sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligi šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da se španski predstavnik trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli grupe B, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Lans, pa je sve još uvek otvoreno po pitanju plasmana Sevilje u nokaut fazu elitnog takmičenja, a sva je prilika da će to biti primarni cilj za prvi deo sezone.
U prvom kolu su Andalužani remizirali na svom terenu protiv Lansa kada je bilo 1:1, da bi u drugom kolu španski predstavnik podelio bodove i sa PSV-om na gostovanju, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
U prošlom kolu prvenstva tim sa Sančez Pichuana je samo remizirao na svom stadionu protiv Rajo Valjekana, u duelu koji je završen rezultatom 2:2, a sve to nakon pogotka En Nesirija u šestom minutu sudijske nadoknade.
I pored tog boda, uprava kluba je kao što smo već napomenuli odlučila da se zahvali Mendilibaru, koji je prošle sezone za veoma kratko vreme probudio uspavane Andalužane.
Na domaćem terenu je Sevilja do sada odigrala pet mečeva i ostvarila dva trijumfa, isto toliko poraza, uz već pomenuti remi protiv Rajo Valjekana u prošlom kolu.
Za kraj, novi trener Dijego Alonso za ovaj derbi meč protiv Rea Madrida neće moći da računa na Vakasa, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni.

Real Madrid: Četiri vezana trijumfa nad Seviljom u Andaluziji!

Prošlu sezonu su Madriđani završili sa jednim trofejom, i to u Kupu, posle pobede u velikom finalu nad Osasunom, koja se najblaže rečeno nije obrukala na tom meču.
U prvenstvu je kraljevski klub morao da se zadovolji sa drugom pozicijom na tabeli, dok je Ligi šampiona četa Karla Ančelotija eliminisana u polufinalu od Mančester sitija, koji se na taj način osvetio španskom predstavniku za poraz godinu dana ranije.
U međuvremenu je tokom leta klub napustio Karim Benzema, dok se za najveće pojačanje smatra dolazak Džuda Belingema, koji je za kratko vreme postao predvodnik nove ekipe Reala koja za sada igra u skladu sa očekivanjima.
Naime, u ovom trenutku se najtrofejniji klub u Evropi nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Đironu, koja za sada predstavlja najprijatnije iznenađenje prvenstva. Na trećem mestu je trenutno Barselona, koja je u prošlom kolu kiksnula na gostovanju kod Granade, što je iskoristio kraljevski klub i pobegao svom najljućem rivalu na tri boda viška.
U prošlom kolu su puleni legendarnog Karla Ančelotija ostvarili svoj osmi trijumf u prvenstvu i to na domaćem terenu protiv Osasune, u reprizi finala Kupa Kralja, a ovog puta su Madriđani rešili meč u svoju korist rezultatom 4:0.
Što se tiče gostovanja, do sada je Real Madrid odigrao pet mečeva van svog terena u prvenstvu i ostvario četiri trijumfa uz poraz od Atletiko Madrida, u velikom derbiju prestonice.
Kada je u pitanju Liga šampiona, poznato je da kraljevski klub u ovom takmičenju uvek ima najviše moguće ciljeve, a trenutno se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli grupe C uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji je Real u prošlom kolu i savladao na stadionu “Diego Armando Maradona” kada je bilo 2:3.
Pre toga je u prvom kolu kraljevski klub uz dosta muke na svom terenu savladao Union Berlin i to nakon pogotka neverovatnog Belingema u poslednjim trenucima susreta.
Za kraj, što se izostanaka tiče popularni Don Karlo za ovaj duel neće moći da računa na Kurtou, Naća i Militaa, dok su pod znakom pitanja Sebaljos i Guler.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Real Madrid u poslednje vreme dosta lako izlazi na kraj sa Seviljom u Andaluziji, a sve nam govori da će to biti slučaj i ovog puta pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Takođe, svi ti dueli nam po tradiciji donose i dosta pogodaka, i kako sada stvari stoje to nas očekuje i večeras, pa toplo preporučujemo igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.

Za kraj, možda i najrealnija igra kada je u pitanju ovaj susret na Sančez Pichuanu je da će gosti postići makar dva ili više pogotka, pa savetujemo igru G2+ uz kvotu 1.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.