DERBI DANA: Čelsi – Arsenal: Plavci konačno proigrali, ali pita se tu nešto i Arsenal!

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih mečeva utisak je da se derbi dana igra na Stamford Bridžu gde će fudbaleri Čelsija koji kako prvenstvo odmiče pružaju sve bolje partije ugostiti Arsenal koji se u ovom trenutku nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa ekipom Totenhema.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Čelsi: Plavci su konačno počeli da igraju onako kako se to i očekuje!

Ponovo je Čelsi bio izuzetno aktivan na tržištu, pa je ovog puta iz Brajtona doveden Kajsedo u transferu vrednom 110 miliona funti, što je novi rekord na Ostrvu.
Za novog trenera je imenovan Poketino, dobar deo igračkog kadra iz prošle sezone je sačuvan, pa je sve to bilo dovoljno da se Plavci pre početka sezone proglase za jedne od glavnih favorita za osvajanje najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala.
Međutim, kao što je to bio slučaj i prošle sezone, tim iz Londona je katastrofalno započeo sezonu, i u jednom trenutku ova ekipa ne samo da nije uspela da dođe do bodova, već nije mogla da postigne ni gol.
Kako vreme prolazi, deluje da Čelsi polako ali sigurno podiže svoju formu, a trenutno se nekadašnji šampion Evrope nalazi na i dalje jako lošem jedanestom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani duo na tabeli koji trenutno čine Arsenal i Totenhem.
Do sada su izabranici trenera Poketina odigrali osam mečeva u prvenstvu i ostvarili tri trijumfa, dva remija, ali i doživeli čak tri poraza, što je za ovaj deo sezone zaista previše za ekipu koja je pre početka šampionata imala najviše moguće ciljeve.
Pomenuli smo već da Plavci kako vreme prolazi igraju sve bolje, pošto je ova ekipa u poslednja dva kola upisala isto toliko trijumfa.
Sve je krenulo od meča protiv Fulama u gostima, kada je Čelsi bez većih problema slavio rezultatom 0:2, da bi u prošlom kolu tim sa Stamford Bridža bio bolji i na gostovanju kod Barnlija, u verovatno najboljem meču Čelsija u poslednjih nekoliko meseci.
Taj duel je završen pobedom gostiju od 1:4, a vrlo lako se moglo desiti da taj trijumf trenutno jedanaestoplasiranog tima na tabeli bude i ubedljiviji.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su Plavci odigrali četiri duela na svom stadionu i nisu se proslavili, pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak dva poraza, i to od Notingema i Aston Vile, što je svakako nešto što je malo ko mogao da očekuje.
Za kraj, Maurisio Poketino za ovaj derbi meč sa Arsenalom neće moći da računa na Čilvela, Fofanu, Čukvumekea, Nkunkua i Laviu, dok su pod znakom pitanja Badiašil, Betineli, Broha, Čaloba, Disasi, Džejms i Palmer.

Arsenal: Trijumf nad Sitijem nam dosta govori!

Prošle sezone je jako malo nedostajalo da Arsenal dođe do naslova prvaka Engleske, ali su na kraju izabranici Mikela Artete morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli i vicešampionskom titulom u najkvalitenijoj ligi na svetu.
Nažalost, kada je to bilo najmanje potrebno, klub iz Londona je odigrao nekoliko jako loših mečeva što je Mančester siti umeo da iskoristi i dođe do svoje treće uzastopne titule.
I ovog puta Arsenal ima velike ciljeve u engleskom šampionatu, mada će kao i prošlog puta ponovo primarni cilj biti plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da se u ovom trenutku Tobdžije nalaze na drugom mestu na tabeli grupe B uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Lans, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvoj poziciji.
U prvom kolu su izabranici Mikela Artete bez većih problema slavili na svom stadionu protiv PSV-a, u duelu koji je završen rezultatom 4:0, ali je u drugom kolu Arsenal neočekivano poražen na strani kod Lansa, kada je bilo 2:1.
Ipak, Tobdžije i dalje drže sve u svojim rukama, i bilo bi zaista veliko iznenađenje kada engleski predstavnik u ovakvoj grupi ne bi stigao do plasmana u nokaut fazu, a upravo to će i biti primarni cilj za prvi deo sezone.
Što se tiče engleske Premijer lige slobodno možemo konstatovati da stvari teku po planu pošto se u ovom trenutku Arsenal nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Totenhem.
I jedni i drugi su do sada odigrali osam mečeva u prvenstvu i ostvarili po šest trijumfa, uz dva remija.
U prošlom kolu je Arsenal na najbolji mogući način pokazao da se na njega može računati kada je u pitanju borba za naslov prvaka, pošto je ova ekipa na svom stadionu savladala Mančester siti, rezultatom 1:0, a jedini pogodak delo je Martinelija u 86. minutu susreta.
Inače, do sada je aktuelni vicešampion Engleske odigrao tri meča na strani i ostvario isto toliko trijumfa, uz konstataciju da Tobdžije još uvek nisu primile gol van svog terena.
Za kraj, Mikel Arteta za ovaj derbi meč protiv Čelsija neće moći da računa na Timbera, dok su pod znakom pitanja Saka, Saliba i Trosard.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između ova dva tima doći ćemo do zaključka da je Arsenal vezao tri trijumfa u Premijer ligi, uz konstataciju da su Tobdžije slavile i u jednom prijateljskom susretu, i to sa 4:0.
Iako Plavci izgledaju dosta bolje nego na startu sezone, poprilično smo sigurni da Arsenal neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.37 u Meridianu.


Nije strano za ekipu Čelsija da ove sezone igra mečeve sa malim brojem pogodaka, međutim, deluje da će gosti od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Plavaca, a da će na sve to i nekadašnji šampion Evrope imati šta da odgovori, pa sve miriše na to da će nam ovaj duel na Stamford Bridžu doneti dosta pogodaka, zbog čega savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.89 u Meridianu.

Za kraj, možda je i najrealnije da na ovom meču između dva kluba iz Londona i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, uz konstataciju da kladionica Meridianbet igru GG plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.