TIP DANA: Lajpcig – Crvena zvezda: Zvezda u novoj epizodi ”Otpisanih”

U sredu se nastavljaju mečevi trećeg kola Lige šampiona, a ljubitelje fudbala u Srbiji će sasvim sigurno najviše zanimati duel koji će biti odigran na Red Bul Areni, gde će snage odmeriti ekipe Lajpciga i Crvene zvezde.
Do sada su oba tima odigrala po dva meča u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Nemački predstavnik je upisao pobedu i poraz u dosadašnjem toku takmičenja i trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli, dok su crveno-beli u prvom kolu poraženi od Sitija, da bi u drugom kolu aktuelni srpski šampion remizirao na svom terenu protiv Jang Bojsa.
Početak ovog meča između Lajpciga i Crvene zvezde je zakazan za 21h.

Lajpcig: Nazire se izlazak iz krize!

Lajpcig je naravno i prošle sezone stigao do svog primarnog cilja, a to je godinama unazad plasman u grupnu fazu Lige šampiona, uz konstataciju da nije sve čitavim tokom prvenstva teklo onako kako su svi očekivali, pošto je Red Bul tek po preuzimanju Marka Rozea zaigrao onako kako se i očekuje i na kraju završio na jednom od prva četiri mesta na tabeli.
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu, utisak je da svi u klubu imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto je Red Bul drugi put uzastopno, ali i drugi put u svojoj istoriji stigao do trofeja u nemačkom Kupu, nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Ajntrahta iz Frankfurta.
Ostaje žal zbog bolnog poraza u osmini finala Lige šampiona od Mančester sitija, pošto su popularni Građani u revanšu slavili sa više nego ubedljivih 7:0, uz čak pet gola neverovatnog Halanda.
Pomenuli smo već da je u jednom trenutku i plasman u elitno takmičenje bio doveden u pitanje, ali je Lajpcig fenomenalno finiširao u šampionatu i sa pet vezanih trijumfa došao do trećeg mesta na tabeli, gde je ovoj ekipi realno i mesto.
Tokom leta nije bilo previše promena, uz konstataciju da je klub napustio najbolji fudbaler Nkunku, međutim, stigla je zamena u vidu Opende, iza kog je fenomenalna sezona u Lansu pošto je ovaj fudbaler na 38 odigranih mečeva postigao 21 pogodak, i vodio svoju sada već bivšu ekipu do direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Uvertira u početak nemačke Bundeslige bilo je finale Superkupa, u kom su se sastali aktuelni šampion Nemačke, ekipa Bajerna iz Minhena, ali i osvajač Kupa – Red Bul Lajpcig.
Na Alijanc Areni u Mihenu, izabranici Marka Rozea su održali pravi čas fudbala mašineriji iz Minhena i slavili sa 3:0, uz konstataciju da je Dani Olmo na tom duelu postigao sva tri pogotka.
Naravno da će primarni cilj Lajcpiga biti plasman na jedno od prva četiri mesta u Bundesligi, a u ovom trenutku se izabranici Marka Rozea nalaze na petom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa nakon dva vezana remija u prvenstvu, slavila na gostovanju kod Darmštada kada je bilo 1:3.
Na osam odigranih mečeva u dosadašnjem toku prvenstva Red Bul je ostvario pet trijumfa, dva remija i jedan poraz i to u prvom kolu na gostovanju kod Leverkuzena, koji se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli.
Što se tiče Lige šampiona, u prvom kolu je nemački predstavnik slavio na gostovanju kod Jang Bojsa, dok je u drugom kolu aktuelni osvajač nemačkog Kupa poražen na svom terenu od Mančester sitija, a taj duel je završen rezultatom 1:3, pa se u ovom trenutku Lajpcig nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Građane, koji sasvim sigurno žele što pre da ozbebede prvo mesto na tabeli.
Za kraj, Marko Roze za ovaj duel sa Crvenom zvezdom neće moći da računa na Orbana i Bišiabija.

Crvena zvezda: Koliko mogu crveno-beli na gostovanju kod Red Bula?

Ništa novo u Srbiji. Crveno-beli su i prošle sezone bez većih problema stigli do nove šampionske titule, i to na jedan poprilično ubedljiv način, što je po prvi put bilo dovoljno za direktno učešće u Ligi šampiona.
Naravno, treba dodati i titulu u Kupu, nakon preokreta protiv Čukaričkog (1:2), a prošlosezonsko učešće najtrofejnijeg srpskog kluba u Ligi Evrope je za zaborav, pošto je ovaj tim završio na poslednjem mestu u grupi sa Ferencvarošom, Monakom i Trabzonom, uz šest osvojenih bodova.
Brojne promene su se proteklog leta desile na “Marakani”, pre svega, Miloš Milojević je nakon duple krune napustio tim, a na njegovo mesto je seo Barak Bahar koji je stigao iz Makabija, koji je veoma zanimljivo prošle sezone i eliminisao Crvenu zvezdu u plej-ofu za ulazak u elitno takmičenje.
Odmah po preuzimanju crveno-belih, izraelski stručnjak je odlučio da se zahvali dugogodišnjem kapitenu Milanu Borjanu, što je svakako bilo ogromno iznenađenje za sve poznavaoce fudbala u Srbiji, a u klub je stiglo nekoliko barem na papiru veoma kvalitetnih fudbalera, a tu se pre svih misli na Krasoa, Hvanga, Olajinku i Endijaea, što je uz ostanak Bukarija, Dragovića, Ivanića i Kataija odmah zaličilo na ekipu koja će se bez većih problema prošetati do novog naslova prvaka Srbije.
Ipak, i pored činjenice da je Zvezda blistala u pripremnom periodu kad su savladali timovi poput Zenita, Fenerbahčea, ali i Fiorentine, i to sa više nego ubedljivih 5:0, malo ko je mogao da očekuje da će crveno-beli u dosadašnjem toku prvenstva već imati dva poraza i kaskati četiri boda za Partizanom, koji se trenutno nalazi na prvoj poziciji.
Naime, do sada su izabranici Baraka Bahara odigrali deset mečeva u prvenstvu i ostvarili osam trijumfa, uz dva poraza, i to na gostovanjima kod Voždovca i Čukaričkog.
U prošlom kolu je trenutno drugoplasirani tim na tabeli uz dosta muke slavio na svom stadionu protiv Javora, a taj duel je završen rezultatom 3:2, uz konstataciju da je pobedonosni gol postigao talentovani Mijatović u 79. minutu susreta.
Odmah na startu Lige šampiona, crveno-beli su imali pakleno težak zadatak, pošto su gostovali kod aktuelnog šampiona Evrope, i utisak je da se Zvezda nimalo nije obrukala na tom susretu protiv Mančester sitija, koji je na kraju slavio sa 3:1, uz konstataciju da je najtrofejniji klub na ovim prostorima na pauzu otišao sa golom prednosti.
U drugom kolu je puna “Marakana” dočekala ekipu Jang Bojsa, i nakon sjajnog prvog dela igre koji je četa Baraka Bahara dobila rezultatom 1:0, usledio je neobjašnjiv pad u drugom poluvremenu, švajcarski šampion je brzo preokrenuo rezultat, a na kraju je kestenje iz vatre izvadio Osman Bukari, sjajnim golom, svojim drugim u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Ono što bi moglo da predstavlja veliki problem za redove srpskog šampiona, je što bi upravo Bukari zbog povrede mogao da propusti ovaj duel sa Lajpcigom, a osim toga izraelski stručnjak nema previše problema oko sastava tima za meč koji bi u mnogome mogao da odredi sudbinu Zvezde u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Naš predlog

Utisak je da bi bilo zaista preveliko iznenađenje kada nemački predstavnik ne bi uspeo da slavi na ovom duelu. Odbrana crveno-belih nam je nebrojano puta do sada pokazala da ne uliva poverenje, a sigurno je da će Lajpcig od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu aktuelnog srpskog šampiona, pa vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan duel sa baš dosta pogodaka, pa toplo preporučujemo igru na 4+ uz kvotu 1.98 u Meridianu.

Za kraj, ako je četa Baraka Bahara uspela da postigne makar jedan pogodak na gostovanju kod Mančester sitija, realno je očekivati da Crvena zvezda to uspe da uradi i kod Lajcpiga, koji takođe u poslednje vreme dosta lako prima golove, pa dolazimo do zaključka da je možda i najrealnije da se ovde opredelite za igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.