DERBI DANA: PSŽ – Milan: Milanezi mogu da ostave Svece bez Evrope pre proleća!

U sredu nas očekuje novih osam izuzetno zanimljivih mečeva trećeg kola Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Parku Prinčeva, gde će snage odmeriti PSŽ i Milan.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

PSŽ: Parižani moraju da se iskupe za katastrofu protiv Njukasla!

I pored silnih ulaganja u proteklih nekoliko godina, Parižani nisu uspeli da ostvare svoj primarni cilj, a to je naravno osvajanje Lige šampiona, pa je ovog leta malo promenjena filozofija, iako je opet bilo velikih ulaganja.
Klub su napustili Nejmar, Mesi i Verati, a novi članovi aktuelnog šampiona Francuske postali su Dembele, Ramos, Asensio, Kolo-Muani, Ugarte, Škrinjar i Li. Na užarenu klupu je seo Luis Enrike, a primarni cilj kao i pred početak svake sezone su bili naslov prvaka u Ligi 1, ali i “ušati” trofej.
Kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo konstatovati da smo od Parižana daleko više očekivali, pošto se u ovom trenutku klub sa Parka Prinčeva nalazi na trećem mestu na tabeli Lige 1, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Monako.
Do sada su Sveci odigrali devet mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i osvarili pet trijumfa, čak tri remija, uz jedan poraz i to na domaćen terenu od drugoplasirane Nice, kada je bilo 2:3.
U prošlom kolu su izabranici Luisa Enrikea konačno odigrali jedan dobar meč u francuskom prvenstvu i na svom stadionu bez većih problema savladali ekipu Strazbura, rezultatom 3:0, uz gol i asistenciju Kilijana Embapea, koji polako ali sigurno ulazi u svoju prepoznatljivu formu.
Pre tog susreta, Parižani su slavili i na veoma teškom gostovanju kod Rena koji važi za jednog od najboljih domaćina u Ligi 1, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
Ako se osvrnemo na ovogodišnje izdanje Lige šampiona, slobodno možemo konstatovati da smo i tu očekivali dosta više od francuskog predstavnika, iako se u ovom trenutku izabranici Luisa Enrikea nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Njukasl.
U prvom kolu su Sveci odigrali dosta dobar meč pred svojim navijačima protiv Borusije iz Dortmunda i dosta lakše nego što se to očekivalo slavili rezultatom 2:0, ali je onda u drugom kolu PSŽ doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Njukasla, koji je slavio na tom duelu sa više nego ubedljivih 4:1, čime je engleski predstavnik jasno istakao kandidaturu za prvo mesto na tabeli.
Već sada deluje da je ovaj duel za Parižane meč biti ili ne biti, a za susret sa višestrukim šampionom Evrope, Luis Enrike neće moći da računa na Kimpembea, Mendeša i Rika, dok je Asensio pod znakom pitanja.

Milan: Vreme je za prvi gol Rosonera u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona!

Milan je prošle sezone igrao nešto slabije u italijanskom prvenstvu nego što je to bio slučaj sezonu pre toga kada su Rosoneri pomalo i neočekivano stigli do Skudeta.
Ipak, ostvaren je primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, i deluje da će to biti glavni cilj i ovog puta uz konstataciju da će tim iz Milana dati sve od sebe da se ponovo umeša u borbu za Skudeto, što ruku na srce i jeste poprilično realno.
Tokom leta je klub napustio Sandro Tonali, koji se trenutno nalazi u centru skandala u vezi sportskog klađenja, a novi članovi Rosonera su postali Pulišić, Loftus-Čik, Čukueze, Okafor, Musa, Rejnders i Jović, pa deluje da Milan na papiru izgleda još jače nego što je to slučaj bio prošle sezone.
U ovom trenutku se izabranici Stefana Piolija nalaze na drugom mestu na tabeli Serije A, uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
U prošlom kolu je u najvećem derbiju italijanskog fudbala Milan na svom San Siru poražen od Juventusa, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Pre toga su Rosoneri slavili na gostovanju kod Đenove, zbog čega su prošlo kolo dočekali na prvom mestu na tabeli, ali se tu nažalost nisu dugo zadržali, a veoma zanimljivo je da je na tom meču na Marasiju isključen golman gostiju Manjan, pa je Žiru taj duel završio među stativama, i na kraju se čak i istakao i bio u velikoj meri zaslužan što je Milan slavio na tom meču.
I ovog puta se u Milanu dosta očekuje od najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a u ovom trenutku se Piolijevi puleni nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Njukasl.
Do sada je italijanski predstavnik odigrao dva meča u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i oba puta remizirao. Prvo je nekadašnji šampion Evrope odigrao meč bez golova upravo Njukasla koji blista na startu elitnog takmičenja, da bi nakon toga Rosoneri još jednom remizirali i to na gostovanju kod Dortmunda, a i taj duel je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Stefano Pioli za razliku od svog kolege na klupu PSŽ-a ima dosta kadrovskih problema pred ovo gostovanje na Parku Prinčeva, pošto italijanski strateg ovog puta neće moći da računa na Benasera, Loftus-Čika, Kaldaru, Čukuezea i Sportijela.

Naš predlog

Parižani bi sebe doveli u izuzetno nezgodnu situaciju ukoliko ne bi slavili ni na ovom susretu, a na sve to, protivnik je višestruki šampion Evrope Milan, koji u dva odigrana susreta nije doživeo niti jedan poraz, ali nije primio ni gol.
Veoma nezahvalan meč za prognoziranje, pa ćemo se ovog puta fokusirati na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na ovom duelu, pa vam pre svega preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.


Parižani od prvog minuta moraju da krenu na sve ili ništa, ali isto tako je i vreme za prvi gol Milana u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako bi nam prvo poluvreme ovog meča na Parku Prinčeva moglo doneti makar dva pogotka, pa hrabro predlažemo igru I2+ uz fantastičnu kvotu 2.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.