Meč dana: Inter – Roma: Spektakl na Meaci bez Murinja, sprema se paklen doček za Lukakua!

Serije A nam donosi dosta zanimljivih mečeva u ovom kolu, od kojih se svakako najviše ističe meč između velikana Intera i Rome. Oba tima su u dobroj formi pred ovaj meč, pa će biti zanimljivo vidjeti ko je kvalitetniji u ovom trenutku. Utakmica je na programu od 18 časova.

Inter: Prioritet sačuvati prvo mjesto

Dobro je započeo Inter novu sezonu, nižu se dobri rezultati kako u Seriji A tako i u Ligi šampiona. Trenutno su lider u Italiji sa 22 osvojena boda i bilansom od 7 pobjeda, jednim remijem i jednim porazom. Inter ne samo da se, ubjedljivom pobedom i dominantnom igrom u Torinu prošli vikend, vratio na lidersku poziciju Serije A, već je na torinskom Olimpiku pokazao karakterne crte tipične za ozbiljne šampionske ekipe, a na kraju je u tom meču bilo 3:0.

Lautaro Martinez rešeta protivničke mreže na fantastičan način, kao nikada u svojoj karijeri, ali se može reći da bi ključni faktor na kraju šampionske borbe za sastav Simonea Inzagija mogao da bude Markus Tiram. Bivši igrač Borusije Menhengladbah došao je do učinka od četiri postignuta gola u ovoj sezoni (tri u Seriji A) i sedam asistencija. Lautaro je došao do brojke od 11 golova, pa djeluje da bi bez većih problema mogao da nadmaši cifru od 21 pogotka, koliko je davao u prethodne dvije sezone italijanskog šampionata.

Ove sedmice su odigrali i utakmicu u okviru grupne faze Lige šampiona, a u tom meču su dočekali šampiona Austrije – ekipu Salzburga, i pokazali da su se nameračili da iz grupe D dalje kvalifikuju sa prvog mjesta, pošto su upisali nova 3 boda i slavili sa 2:1. Borbu za prvo mjesto vodiće sa Real Sosijedadom, sa kojim će se sastati za 3 sedmice. Ipak, glavni cilj Intera ove sezone je svakako osvajanje titule pa će sigurno u ovaj meč ući veoma motivisani, kako zbog očuvanja liderske pozicije tako i zbog nekadašnjeg saigrača Lukakua koji je na nevjerovatan način otišao iz kluba.

Ne tako davno, takmičarske 2020/21 Romelu Lukaku je sa 24 gola i 10 asistencija, u tandemu Lu-La sa Lautarom Martinezom, vodio Inter do titule prvaka Italije. Takođe je napunio klupsku kasu sa preko 100.000.000 evra prelaskom u Čelsi. A kada je u tom istom Čelsiju gol-mašina zatrokirala, vratio se u Milano i odigrao još jednu sezonu za Inter. Ljetos su Nerazuri želeli da ga kupe od Čelsija, naizgled je to želeo i Lukaku, ali je u trenucima kada je djelovalo da je dogovor sve tri strane na pomolu jednostavno prestao da se javlja Interu. Epilog – klub, a posebno navijači, precrtali su ga za sva vremena. Poseban gnijev Belgijanac je potakao nudivši se Juventusu, te kasnijim potpisom za Romu. Da je ostao na Ostrvu ili makar izbjegao povratak u Italiju, ne bi Big Rom ni bio u vidokrugu Nerazura. Ovako ga danas, kada Vučica bude gostovala na Đuzepe Meaci, očekuje najblaže rečeno neprijateljska atmosfera.

Zanimljivo je da je ekipa Žoze Murinja prošle sezone slavila na ovom mjestu posle preokreta, golovima Dibale i Smolinga.

Roma: Dobre partije u poslednje vrijeme obećavaju

Nisu se Rimljani razbacivali novcem tokom ljetnjeg prelaznog roka. Uglavnom su dovođeni igrači na pozajmicu (Lukaku, Renato Sančez, Kristensen, Azmun…), kao slobodni su stigli (Endika i Auar), a za 2.500.000 evra od Pari Sen Žermena je otkupljen Leandro Paredes. S obzirom na to da su od bitnih igrača otišli samo Nemanja Matić u Ren i Rožer Ibanjez u saudijski Al Ahli, posao na ljetnjoj pijaci ocijenjen je visokom ocijenom.

Djelovalo je da bi Roma mogla da se umješa u borbu za vrh tabele, međutim, crne slutnje su se obistinile. Povrede su stvorile velike probleme Žozeu Murinju, a nakon neubjedljivih rezultata već je počelo da se šuška da bi Portugalac uskoro mogao da napusti klupu Vučice. Nakon što je Roma pre par nedelja surovo potučena od Đenove (4:1), pošto je ostala na samo pet osvojenih bodova iz isto toliko kola, o Žozeu Murinju je počelo da se priča kao o treneru koji bi prvi mogao da bude “najuren” u italijanskoj eliti.

Ali otkako su joj zabrideli obrazi u Đenovi, Vučica kao da je živnula. Pobjeđivala je Frozinone i Kaljari, a 9. kolo Serije A i meč sa Moncom bili su prilika da rimski klub zapliva ka vrhu tabele, preskoči čak pet klubova i zauzme šestu pozciju. Roma je prošle sedmice na svom Olimpiku dočekala Moncu i tog popodneva je zaista stvarala konkretnije, zrelije šanse od ekipe Rafaelea Paladina, ali joj ni sreća, a ni raspoloženi golman rivala Di Gregorio, nisu dozvoljavali da povede. Veliki balon emocija rastao je nad Olimpikom, provejavala je neizvjesnost, a da rimski fudbalski hram zagrmi, da saigrači popadaju po terenu, da Roma konačno slomi otpor Monce i upiše treću pobjedu u nizu, a da Žoze Murinjo na koljenima slavi pogodak postarao se Stefan El Šaravi u 90. minutu. Murinjo je nakon gestikulacije ka domaćoj klupi i provokacijama upućenim povodom slučaja sa Papu Gomezom, dobio crveni karton i tako sebe automatski eliminisao sa klupe za ovaj meč.

Kao uvertira za veliki derbi došla je pobjeda u četvrtak u Ligi Evrope, kada je Roma bila bolja od Slavije iz Praga sa 2:0, čime je prvo mjesto u grupi već sada dosta blizu. Biće ovo specijalna utakmica i motivacija za Lukakua, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći u dobro poznatom okruženju.

Naš prijedlog:

Favorit u ovom meču je ekipa Intera, za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.60 u MeridianBet kladionici, dok se pobjeda Rome plaća kvotom 5.85. Mišljenja smo da će dobra forma obje ekipe ponuditi jedan veoma zanimljiv meč, te da će oba tima biti napadački raspoložena.

Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.92 u MeridianBet kladionici, dok za vas koji jurite nešto veću kvotu predlažemo igru 4+ po kvoti 3.30 takođe u MeridanBetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.