Tiket dana (nedelja, 29.10.2023)

Tiket dana

Nekoliko velikih derbija očekuje nas ove nedelje, ali će i sve ostale utakmice doneti mnogo uzbuđenja. Nadamo se i ”očekivanim” rezultatima, što je za kladioce najvažnije. Kvote su bile aktuelne u vreme pisanja teksta.

PSV – Ajaks – 1,3+ @ 1.61 u Meridianbet

Ne pamtimo da su PSV i Ajaks veliki holandski derbi dočekivali u ovako različitom raspoloženju. Dok su Filipsovci maksimalni u Ersediviziji i iz 9 utakmica imaju isto toliko pobeda, Kopljanici su na samom dnu tabele, na pretposlednjem 17. mestu sa samo 5 bodova. Jedino što je utešno je činjenica da Ajaks ima dve zaostale utakmice u ligi. Slično je i u Evropi, kada su ova dva holandska velikana u pitanju. PSV igra u Ligi šampiona, osvojio je bod u Lansu pre nekoliko dana, dok je Ajaks poražen u Brajtonu u Ligi Evrope. Jedini trijumf u prvenstvu Ajaks je zabeležio još 12. avgusta u suelu sa Heraklesom, nešto kasnije su pobedili i Ludogorec u evropskim kvalifikacija i od tada nemaju pobedu ni u jednom takmičenju. Neće taj niz prekinuti ni u Ajndhovenu, pa predlažemo jedinicu uz bar tri gola ukupno. Za 1,3+ kvota je 1.61 u kladionici Meridianbet.

Rajo Valjekano – Sosijedad – 2 @ 2.42 u Meridianbet

Baskijci se odlično snalaze u Ligi šampiona i već su došli do sedam bodova u prva tri kola. Da sve bude bolje po Real Sosijedad pobedili su na oba dosadašnja gostovanju, u Salcburgu i pre par dana u Lisabonu protiv Benfike. Nalaze se jednom nogom u nokaut fazi i samo je potrebno da protiv pomenutih timova ne pokleknu na svojoj Anoeti. Što se La Lige tiče sigurno je da imaju ambiciju da opet budu među najbolja četiri tima. To neće biti lako ostvariti jer pored standardnih Reala, Barse i Atletika, pojavila se i sjajna Đirona. Trenutno su peti, ali su ih dosta koštali minimalni porazi od Barselone i Atletika. Zato moraju da idu na pobedu u Valjehasu kod vrlo dobrog Raja. Tim iz predgrađa Madrida nije izgubio već šest uzastopnih kola, ali su čak četiri puta igrali nerešeno. Pobedu su ostvarili u prošlom kolu na gostovanju kod Las Palmasa. Sosijedad je odličan na strani i verujemo da može do slavlja u Valjehasu. Za dvojku se dobija kvota 2.42 u kladionici Meridianbet.

Vesterlo – Rojal Union – 2 @ 1.61 u Meridianbet

Vesterlo je napokon došao do kakve-takve forme, ali je to još daleko od onih izdanja iz prethodne sezone. Ipak, posle samo jednog osvojenog boda u prvih sedam kola, ovih šest u poslednja 4 su premija. I dalje su na samo jednom trijumfu u 11 odigranih kola i nisu uspeli da se mrdnu sa začelja tabele. Ipak, sada konkurenti nisu previše pobegli i mogao bi Vesterlo dosta brzo da se ratosilja ”fenjera”. Pitanje je da li će se to dogoditi naon ovog kola s obzirom da im u goste dolazi odlični Rojal Union. Tim iz Brisela je lider natabeli a odlično gura i u Ligi Evrope u kojoj je u četvrtak pobedio LASK iz Linca. U dve prethodne sezone Rojal Unionu je titula izmicala u samom finišu prvenstva, u prethodnoj u poslednjem kolu, pa verujemo da je njihova rešenost da uzmu šampionski trofej maksimalna. Da bi se to dogodilo moraju da nastave da pobeđuju sve rivale, pa tako i ove sezone slabi Vesterlo. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija kvota 1.61.

Šturm – Austrija – 1,2+ @ 1.90 u Meridianbet

Šturm se dokopao prvog mesta u austrijskoj Bundesligi i verujemo da će sve uraditi da na vrhu ostanu bar do zimske pauze i da onda pojačaju tim koji bi mogao da se bori sa Salcburgom za titulu. Međutim, i sada poseduju zavidan kvalitet, videlo se to i u četvrtak u utakmici Lige konferencija kada su na svom terenu uspeli da osvoje bod protiv italijanske Atalante. To takmičenje im možda nije u prvom planu, ali za sada solidno stoje i sa lisabonskim Sportingom drže drugo mesto. U Bundesligi su pobedili Altah u prošlom kolu sa 2:1 i zahvaljujući porazu Salcburga od LASK sada imaju četiri boda više od Bikova. Ekipa bečke Austrije nalazi se u donjem delu tabele, pred ovo kolo Ljubičasti su tek 9. i imaće mnogo problema da se domognu plej-ofa. U tri prethodna kola isu primili ni gol, a osvojili su sedam bodova. Nee biti lako Šturmu, ali ako hoće titulu moraju da dobijaju ovakve utakmice. Za 1,2+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 11.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.