TIP DANA: Volfsburg – Lajpcig: Aktuelni osvajač Kupa na teškom ispitu na “Folksvagen Areni”

U utorak je na programu nekoliko veoma interesantnih susreta širom Evrope, a uglavnom su aktuelna Kup takmičenja, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan duel iz nemačkog Kupa u kom će snage odmeriti Volfsburg i Lajpcig.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Volfsburg: Tri vezana poraza u prvenstvu!

Fudbalski klub Volfsburg je osnovan 1945. godine, a do sada su popularni Vukovi samo jednom osvajali Bundesligu i to 2009. godine, a bila je to generacija koju su predvodili Džeko i Grafite koji su zbirno postigli čak 54 pogodaka, a svi ostali fudbaleri tima koji je predvodio Feliks Magat samo 26.
Na kraju je ovaj tim imao dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena, koji je bio pakleno jak te sezone, pošto su za ovaj klub u tom trenutku nastupali igrači poput Riberija, Klosea, Švajnštajgera, Luke Tonija, Lama, Lusija…
Pored te titule, Volfsburg je do sada jednom osvajio i nemački Kup i to 2015. godine nakon iznenađujećeg trijumfa nad Borusijom iz Dortmunda.
Ako se vratimo na prošlu sezone, terba napomenuti da su Vukovi ostali bez plasmana u Ligu konferencije, i to pošto je ova ekipa u poslednjem kolu mimo svih očekivanja na svom stadionu poražena od Herte, koja je i sa tom pobedom ispala u niži rang.
Primarni cilj će i ovog puta naravno biti plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja, ali je veliko pitanje koliko je sve to realno, pošto deluje da Bundesliga odavno nije bila jača, ali i neizvesnija.
Nakon sjajnog starta prvenstva, izabranici trenera Nika Kovača su vezali čak tri poraza u prvenstvu i u ovom trenutku se tim sa “Folksvagen Arene” nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Hofenhajm, a upravo to šesto mesto i jeste poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu konferencije.
U prošlom kolu su Vukovi odigrali jedan poprilično dobar meč na gostovanju kod Augsburga. Prvi deo susreta su gosti rešili u svoju korist rezultatom 1:2, ali je četa trenera Kovača ipak dozvolila domaćinu u finišu susreta da prvo izjednači, a onda i dođe do sva tri boda.
Na domaćem terenu je nekadašnji šampion Nemačke u dosadašnjem toku sezone odigrao četiri susreta i ostvario čak tri trijumfa uz samo jedan poraz i to protiv Leverkuzena koji blista ove sezone o čemu svedoči i trenutno prvo mesto na tabeli Bundeslige.
Poslednji međusobni susret između Volfsburga i Lajcpiga je odigran sredinom februara ove godine, kada su Bikovi u gostima ubedljivo slavili sa 0:3.

Lajpcig: Bikovi podižu formu!

Kao što verovatno znate, Lajpcig je prošle sezone stigao do novog trofeja u nemačkom Kupu, drugog uzastopnog, a veoma zanimljivo je da su to i jedina dva trofeja koja je do sada ova ekipa osvojila.
Što se tiče prošlog izdanja Bundeslige, obezbeđena je pozicija broj tri koja kao što je dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona, a naravno da će to biti primarni cilj i ovog puta, uz konstataciju da će Bikovi ukoliko se otvori prilika napasti i naslov prvaka.
U ovom trenutku se izabranici Marka Rozea nalaze na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen što ruku na srce nije nenadoknadiva bodovna razlika, s obzirom da u Bundesligi svako svakog može da pobedi.
U jednom trenutku su popularni Bikovi zapali u krizu rezultata, nakon dva vezana remija, prvo protiv Bajerna što i nije tako loše, ali onda i protiv Bohuma na svom stadionu, što je svakako nešto što Lajpcigu ne bi smelo da se događa.
Ipak, aktuelni osvajač Kupa je reagovao na krizu na najbolji mogući način, pošto je ovaj tim ostvario dva vezana trijumfa, i to prvo na gostovanju kod Darmštada, a potom i u prošlom kolu na svom terenu kada je Lajpcig demolirao ekipu Kelna, a taj meč je završen rezultatom 6:0, što je još jedan od pokazatelja da je kriza prošlost.
U gostima je do sada Lajcpig odigrao četiri meča i ostvario trijumfa uz jedan poraz, i to od Leverkuzena, koji kao što smo već napomenuli blista ove sezone.
Naravno, ne treba zaboraviti da se Red Bul takmiči i u Ligi šampiona, gde je nemački predstavnik veoma blizu da dođe do plasmana u nokaut fazu, pošto se u ovom trenutku četa Marka Rozea na tri kola pre kraja nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu i Jang Bojs koji imaju po jedan osvojen bod, pa ukoliko Lajpcig u sledećem kolu slavi protiv srpskog šampiona, a Siti kao što se i očekuje bude bolji od Jang Bojsa, nemački predstavnik će dva kola pre kraja obezbediti plasman u osminu finala Lige šampiona, što i jeste jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.

Naš predlog

Veoma zanimljivo je da na nekoliko prethodnih mečeva između ove dve ekipe nije bilo previše pogodaka, ali smo mišljenja da nas ovog puta očekuje jedan izuzetno drugačiji susret, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Poznato je da je Lajpcig dvostruki uzastopni osvajač Kupa, što su ujedno i jedina dva trofeja u kratkoj istoriji ovog kluba, i nije realno da aktuelni osvajač drugog po važnosti fudbalskog takmičenja u Nemačkoj bude eliminisan već na prvoj prepreci, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Možda još bolja prognoza je da će popularni Bikovi postići makar dva pogotka na ovom duelu, a za igru G2+ je Meridianbet odredio kvotu 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.