Najava i analiza: Serija A, 11. kolo: Derbi u Bergamu, Rosoneri pod moranjem, “fenjeraš” gosti aktuelnog šampiona!

Od petka su na programu mečevi jedanaestog kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi baš dosta veoma interesantnih mečeva.
Najzanimljivije će bez ikakve sumnje biti u Bergamu gde će snage odmeriti Atalanta i Inter, što će ujedno biti i duel između četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli.
Juve putuje u Firencu, gde ga očekuje izuzetno težak posao, dok Milan nema pravo na kiks na svom stadionu protiv Udinezea.
Aktuelni šampion Napoli gostuje kod Salernitane koja je do sada najmanje pokazala od svih klubova u ovogodišnjem izdanju Serije A, dok će Lacio koji je dosta popravio svoju formu u poslednje vreme gostovati kod Bolonje koja igra na veoma visokom nivou u dosadašnjem toku šampionata, a to će ujedno biti i premijerni meč ovog kola.
Roma ne bi smela da ima previše problema na svom stadionu protiv Lećea, dok kolo u ponedeljak zatvaraju Torino i Sasuolo.
Ako se osvrnemo na tabelu, u ovom trenutku je Inter prvi i ima dva boda viška u odnosu na Juventus, dok se na trećoj poziciji nalazi Milan kome ne cvetaju ruže u poslednje vreme.
Na četvrtoj poziciji je trenutno stacionirana Atalanta, koja ima bod viška u odnosu na petoplasirani Napoli, ali i dva boda viška u odnosu na šestoplasiranu Fiorentinu. Lacio je trenutno na sedmoj poziciji, dok Bolonja drži visoko osmo mesto na tabeli, uz bod viška od devetoplasirane Rome.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Salernitana se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, a u opasnoj zoni su još i ekipe Kaljarija, Empolija, Udinezea i Verone
.

Bolonja – Lacio – GG @ 1.78 u Maxbet

Prvi duel 11. kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Renato Dal’ Ara” gde će snage odmeriti Bolonja i Lacio. Domaćin igra sjajno na startu sezone o čemu najbolje svedoči i trenutno osmom mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasirani Lacio, koji im i dolazi u goste u ovom kolu.
Inače, u prošlom kolu je Bolonja remizirala na veoma teškom gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Lacijala, nakon šokantnog starta sezone Rimljani kako vreme prolazi pružaju sve bolje partije, pošto je ova ekipa vezala tri trijumfa u prvenstvu, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Fiorentine, i to nakon gola Imobilea sa bele tačke u petom minutu sudijske nadoknade.
I jedni i drugi će sasvim sigurno ići na sva tri boda, pa je vrlo moguće da vidimo makar po jedan gol na obe strane, što je i naša topla preporuka za ovaj duel, a sve to uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Salernitana – Napoli – 2 @ 1.45 u Mozzartbet

Prvi meč subotnjeg programa igra se u Salentu, gde će snage odmeriti Salernitana i Napoli. Domaća ekipa je do sada ubedljivo najmanje pokazala od svih timova u Seriji A, a najbolji pokazatelj za to je i trenutna tabela koja nam govori da se tim sa juga Italije nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo četiri osvojena boda, što je zaista premalo.
U prošlom kolu je tim iz Salenta poražen na gostovanju kod Đenove kada je bilo 1:0, što je bio šesti poraz u sezoni i zanimljivo je da Očoa i drugari još uvek nemaju nijedan trijumf u šampionatu.
Napoli je u prošlom kolu uspeo da stigne prednost Milana u Napulju, i na kraju je duel između dva poslednja šampiona Italije završen rezultatom 2:2, nakon čega se Napolitanci nalaze na petom mestu na tabeli i sigurno je da ova ekipa može i mora dosta više, a to bi već mogao da bude slučaj na ovom gostovanju kod Salernitane, pa toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.45.

Atalanta – Inter – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Derbi kola igra se u Bergamu gde će snage odmeriti Atalante i Inter. Generalno, tim iz Bergama igra dosta dobro ove sezone, iako je bilo nekoliko nešto slabijih mečeva na strani, što ruku na srce i jeste karakteristično godinama unazad za popularnu Boginju.
U prošlom kolu je Atalanta ipak odigrala sjajan meč na gostovanju kod Empolija u Toskani i bez većih problema slavila sa 0:3, nakon čega se ekipa iz Bergama nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona.
Inter za sada drži prvo mesto na tabeli, a u prošlom kolu je prošlosezonski finalista Lige šampiona slavio na svom terenu protiv Rome, pošto je taj susret u Milanu završen rezultatom 1:0.
Pre toga su Neroazuri upisali trijumf na teškom gostovanju kod Torina, a u međuvremenu upisali i tri boda u Ligi šampiona protiv Salcburga, pa forma izabranika Simonea Inzagija ide uzlaznom putanjom.
Svakako da je nezahvalno prognozirati konačan ishod ovog susreta, međutim, treba očekivati golove u Bergamu pa je preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Milan – Udineze – 1 @ 1.49 u CircusBet

Nakon dosta dobrog starta sezone, Rosoneri u poslednjih mesec dana imaju dosta problema, ali je utisak da je dosta težak raspored uzeo maha.
Naime, prvo je ova ekipa na svom terenu dočekala Juventus i izgubila sa 0:1, pa je u međuvremenu Milan u Ligi šampiona ubedljivo poražen od PSŽ-a, a na sve to su Rosoneri u prošlom kolu samo remizirali na gostovanju kod Napolija, iako su na odmor otišli sa dva gola prednosti, a na kraju su čak mogli i da ostanu bez tog jednog boda, što se na sreću svih navijača nekadašnjeg šampiona Evrope nije dogodilo.
Udineze je sasvim sigurno možda i najveće razočarenje ovogodišnejg izdanja Serije A, pošto se popularne Zebre trenutno nalaze na sedamnaestoj poziciji na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu su crno-beli remizirali na gostovanju kod Monce, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Nakon dva vezana neuspeha u prvenstvu, deluje da je vreme za jednu dobru partiju Rosonera i trijumf pa preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.49 u CircusBetu.

Verona – Monca – GG @ 1.85 u Maxbet

Ako se po jutru dan poznaje deluje da će se Verona i u ovom izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala boriti za opstanak.
Naime, trenutno se ekipa iz grada ljubavi nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove, a na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ekipa sa Bentegodija je doživela čak četiri poraza uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Juventusa i to nakon primljenog pogotka u poslednjim sekundama susreta.
Monca i ovog puta ima zapaženu ulogu u prvenstvu, a trenutno se izabranici trenera Paladina nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji. U prošlom kolu je Monca remizirala na svom terenu protiv Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče ovog susreta na Bentegodiju, vrlo lako se može dogoditi da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, a sve to uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Kaljari – Đenova – 0-2 @ 1.71 u Meridianbet

Kaljari je u prošlom kolu bio akter jednog neverovatnog meča na Sardiniji u kom je ova ekipa uspela da savlada Frosinone, koji je veoma zanimljivo sve do 72. minuta susreta vodio sa 0:3.
Na kraju je bilo 4:2, uz dva pogotka legendarnog Pavoletija u sudijskoj nadoknadi, pa se u ovom trenutku popularni Sardi nalaze na devetnaestom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova.
Valja napomenuti da je to bila i prva pobeda za Kaljari, koji će bez ikakve sumnje u ovom kolu pokušati da dođe i do druge, pošto je protivnik Đenova, ekipa sa kojom se sasvim sigurno može igrati.
Trenutno se Grifoni nalaze na četrnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa bila bolja na svom terenu od “fenjeraša” Salernitane, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Iako blagu prednost dajemo domaćoj ekipi ne treba ovde očekivati previše pogodaka i idealno je da probate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.71 u Meridianu.

Roma – Leće – 1 @ 1.60 u Mozzartbet

Iako su svi očekivali dosta više, nakon deset odigranih kola Roma se nalazi tek na devetom mestu na tabeli, mada treba biti realan pa priznati da Vučica nije imala nimalo lak raspored u dosadašnjem toku prvenstva.
Primera radi, u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja gostovali kod Intera, koji je na tom meču uz dosta muke slavio sa 1:0.
Ovog puta Rimljanima u goste dolazi Leće koji je sjajno startovao u prvenstvu, međutim, kako vreme prolazi tako i ova ekipa igra sve slabije, a na sve to je ova ekipa sredinom nedelje eliminisana i iz italijanskog Kupa, nakon poraza na svom terenu od Parme.
Smatramo da će domaćin opravdati ulogu favorita na ovom meču, pa predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.60 u Mozzartu, uz napomenu da bi ovo mogao da bude još jedan meč sa malim brojem pogodaka, što je i te kako karakteristično za Romu ove sezone.

Fiorentina – Juventus – 3+ @ 2.01 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Firenci gde će koplja ukrstiti stari znanci, ali i ljuti rivali – Fiorentina i Juventus.
Ljubičasti u poslednje vreme igraju nešto slabije nego na startu šampionata, pošto je četa Vinčenca Italijana doživela dva vezana poraza i to prvo na svom terenu od Empolija, a onda i u prošlom kolu na gostovanju kod Lacija, a sve to nakon gola primljenog u petom minutu sudijske nadoknade.
Sa druge strane, Juve je upravo nakon gola postignutog u poslednjim sekundama meča protiv Verone došao do novog trijumfa, nakon čega se Stara dama nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Podsećamo vas da je pre toga klub iz Torina bio bolji u najvećem derbiju italijanskog fudbala od Milana, kada je bilo 0:1.
Težak meč za prognoziranje, ali treba u Firenci očekivati dosta pogodaka, i savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.01 u Meridianu.

Frosinone – Empoli – 1 @ 2.15 u CircusBet

U ponedeljak nas očekuju dva duela jedanaestog kola italijanske Serije A, a prvi meč se igra u predgrađu Rima gde će snage odmeriti Frosinone i Empoli.
Domaćin ovog meča se trenutno nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, i ako se po jutru dan poznaje ova simpatična ekipa ne bi trebalo da ima previše problema oko opstanka u Seriji A, što naravno i jeste primarni cilj za ovu sezonu.
U prošlom kolu je novajlija u društvu najboljih poražen na gostovanju kod Kaljarija u jednom neverovatno meču koji je na kraju završen pobedom tima sa Sardinije od 4:3, iako su gosti sve do 72. minuta susreta imali čak tri gola prednosti.
Empoli je u prošlom kolu glatko poražen na svom stadionu od Atalante, i sigurno je da je klub iz Toskane jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.
Mišljenja smo da će Frosinone dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom duelu pa savetujemo jedinicu uz kvotu 2.15 u CircusBetu.

Torino – Sasuolo – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Poslednji duel jedanestog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Torinu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Sasuolo.
Nakon jedne serije izuzetno loših rezultata, popularni Bikovi su u prošlom kolu konačno ostvarili jedan trijumf i to na gostovanju kod Lećea kada je bilo 0:1, nakon čega se izabranici Ivana Jurića nalaze na trinaestom mestu na tabeli.
Sasuolo sa druge strane od samog starta prvenstva igra promenljivo, što ruku na srce i jeste karakteristično za ekipu iz Ređo Emilije koja se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari remizirali na svom stadionu protiv Bolonje kada je bilo 1:1, što je četvrti vezani susret na kom Neroverdi nisu pobedili.
Najrealnije je da se ovde fokusirate na gosta golova, pošto je poznato da Sasuolo i te kako ume efikasno da odigra na strani, pa preporučujemo igru 3+ uz sjajnu kvotu 1.95 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.