MEČ DANA: Boka Juniors – Fluminense: Ko će postati novi šampion Južne Amerike?

Dosta puta smo napomenuli da odavno ponuda za klađenje nije bila ovako kvalitetna kao što je to slučaj ove subote, a ovaj dan nam pored pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope donosi i veliko finale Kopa Libertadores u kom će snage odmeriti Boka Juniors i Fluminense.
Početak susreta između argentinskog i brazilskog predstavnika je zakazan za 21h.

Boka Juniors: Može li tim sa Bombonjere konačno do naslova prvaka Južne Amerike?

Iza Boke Juniors je jedna ne preterano uspešna sezona, pošto je argentinski velikan na kraju završio tek na sedmom mestu na tabeli što je tim sa Bombonjere ostavilo bez plasmana u Kopa Libertadores, što je naravno bio i primarni cilj.
U prvom delu sezone je Boka igrala jako loše, zapravo, tek u finišu šampionata je ovaj slavni tim zaigrao onako kako se to i očekuje i sa četiri vezana trijumfa u poslednja četiri kola došao na samo bod manjka u odnosu na ekipu koja je na kraju uspela da dođe do plasmana u najkvalitetnije klupsko takmičenje Južne Amerike.
Naravno, imaće izabranici trenera Almirona priliku i da preko Liga Kupa dođu do plasmana u Kopa Libertadores, ali Boki tamo trenutno ne cvetaju ruže pošto se u ovom trenutku jedna od najtrofejnijih argentinskih ekipa nalazi na desetom mestu na tabeli grupe B uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Rasing, a upravo ta četvrta pozicija je i poslednja koja na kraju regularnog dela takmičenja donosi plasman u doigravanje, i biće zaista jako teško Boku videti na kraju među prve četiri ekipe.
Sve ovo znači da je tim sa Bombonjere sve karte bacio na osvajanje Kopa Libertadores, naravno, pošto je poznato da osvajač ovog takmičenja automatski obezbeđuje i učešće za narednu sezonu.
U grupi je argentinski predstavnik bio sa Pereirom, Monasom i ekipom Kolo Kola, a na kraju je četa trenera Almirona završila na prvom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Fereiru.
Ono što je veoma zanimljivo je podatak da je Boka Juniors odigrala šest utakmica u nokaut fazi ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores i svih šest puta remizirala.
Sve je krenulo od duela sa urugvajskim Nasionalom u osmini finala. Prvi meč u Urugvaju je završen bez pogodaka, dok je na Bombonjeri bilo 2:2, i na kraju je Boka nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošla dalje. To je bio slučaj i protiv argentinskog Rasinga, uz konstataciju da su oba meča završena bez pogodaka. Najzad, u polufinalu je argentinski predstavnik odmerio snage sa Palmeirasom. Prvi duel u Argentini je završen bez pogodaka, a u revanšu u Sao Paulu je bilo 1:1, i ponovo je Boka Juniors nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošla dalje i zakazala sebi veliko finale protiv ekipe Fluminensea i došla u situaciju da osvoji sedmi naslov prvaka Južne Amerike, što se u ovom klubu čeka još od 2007. godine.
Za kraj, Boka Juniors i Fluminense su prošle sezone bili rivali u četvrtfinalu Kopa Libertadores, a tada je argentinski predstavnik bio bolji u dvomeču i to sa ukupnim rezultatom 2:1.

Fluminense: Brazilski predstavnik je favorit po kladionicama!

Fluminense spada u red najtrofejnijih brazilskih klubova, a do sada je ova simpatična ekipa četiri puta osvajala naslov prvaka Brazila, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2012. godine kada je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Atletiko Mineiro.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to bio je Fred koji je postigao čak dvadeset pogodaka u šampionatu, a bila je to jedna zaista sjajna generacija u kojoj se dosta istakao i bivši fudbaleri Barselone i Čelsija Deko, koji je nakon tog naslova prvaka odlučio da okači kopačke o klin.
Pored četiri naslova prvaka Brazila, popularni Trikolori su do sada jednom osvajali i brazilski Kup i to 2007. godine, uz čak 33 titula u državnom prvenstvo Karioka, a poslednja u nizu je stigla ove godine, kada je Fluminense u dvomeču bio bolji od Flamenga.
Prvi duel pred domaćim navijačima pripao je Flamengu, ali je u revanšu Fluminense odigrao sjajan duel i slavio sa 4:1, što je na kraju bio povod za veliko slavlje na tribinama, pogotovu zato što vlada velika netrepeljivost između pristalica dva kluba.
Za razliku od argentinskog šampionata koje se odavno završilo, brazilska Serija A je uveliko u toku, a u ovom trenutku se izabranici Fernanda Diniza nalaze na osmom mestu na tabeli i kako vreme prolazi deluje da je i brazilski predstavnik sve karte bacio na osvajanje Kopa Libertadores.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu su Trikolori poraženi na gostovanju kod Baije, ali je taj meč bio u drugom planu za Fluminense, pošto je trener Diniz odmorio svoje najvažnije fudbalere za predstojeće finale Kopa Libertadores. Na kraju je domaći tim slavio sa 1:0, i došao do važna tri boda u borbi za opstanak.
Najzad u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi brazilski predstavnik od samog starta pruža veoma dobre partije.
Pre svega, Trikolori su u grupnu fazu završili na prvom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani River Plejt, a nakon uvodna tri trijumfa, došlo je do opuštanja u nastavku takmičenja, ali je i to ipak bilo dovoljno za prvo mesto.
U osmini finala je bez većih problema prvo eliminisan Argentinos Juniors, da bi u četvrtfinalu četa Fernanda Diniza odmerili snage sa paragvajskom Olimpijom, i ukupnim rezultatom 5:1 lagano izborila plasman u polufinale.
Tamo je brazilski predstavnik naišao na Internasional i bio je to jedan vrhunski dvomeč. Prvi duel u kom je upravo Fluminense bio domaćin je završen rezultatom 2:2, da bi u revanšu Trikolori gubili sve do 81. minuta susreta, a onda preko Kenedija i Kana režirali veliki preokret i izborili plasman u finale Kopa Libertadores, što je već veliki uspeh, ali sigurno je da će fudbaleri ovog tima dati sve od sebe da na kraju dođu do naslova prvaka Južne Amerike i to po prvi put u svojoj istoriji.

Naš predlog

Ulog je ogroman, i zaista je teško očekivati da ovde bude dosta pogodaka, pa vam pre svega preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.56.

Kao što smo već napomenuli, Boka je u nokaut fazi ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Južne Amerike sve svoje protivnike eliminisala nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, a zanimljivo je da su sva tri dvomeča završena bez pobednika.
Mišljenja smo da argentinski predstavnik neće doživeti poraz ni na ovom duelu protiv Fluminensea, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.73.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da šampion Južne Amerike bude poznat nakon produžetaka, a možda čak i posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa vam hrabro savetujemo da se ovde opredelite za X uz fantastičnu kvotu 3.35 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.