Najava i analiza: Premijer liga, 11. kolo: Derbi ostavljen za ponedeljak na Vajt Hart Lejnu, pre toga Arsenal ide u Njukasl

premijer liga

U 11. kolu engleske Premijer lige po zanimljivosti izdvajaju se dva meča. Vicešampion iz prošle sezone i trenutno drugoplasirani Arsenalgostuje na severu zemlje u Njukaslu, dok će se u ponedeljak igrati londonski derbi u kome lider Totenhem dočekuje Čelsi. Dok akteri prvog meča imaju obaveze u Ligi šampiona, Totenhem i Čelsi nemaju briga oko toga. Sve kvote iz najave bile su važeće u vreme pisanja analize.

Fulam – Mančester Junajted – 0-2 @ 2.08 u Mozzartbet

Iza Junajteda je baš mučna sedmica. prvo su izgubili od gradskog rivala Sitija sa 3:0 na svom Old Trafordu u prvenstvu, a onda su identičnim rezultatom poraženi i u osmini finala EFL od ekipe Njukasla. Tako su Svrake u dva kola ovog takmičenja izbacile oba mančesterska kluba. Posle 10 kola Junajted ima 15 bodova, po 5 pbeda i poraza. Veliki je to broj neuspeha za sam početak sezone i Ten Hag je ponovo na tapetu. Lako je moguće, ako se rezultati ne poboljšaju, da Holanđanin bude bivši več nakon naredne prvenstvene pauze zbog kvalifikacija za EURO. Fulam je osvojio tri boda manje od Junajteda i nalazi se na 14. poziciji. Međutim, oni mogu biti zadovoljni onim što su uradili tokom prethodne sedmice. Prvo su uzeli bod na gostovanju u Brajtonu da bi u EFL kupu pobedili drugoplasirani tim Čempionšipa Ipsvič Taun, takođe kao gosti. Ne očekujemo mnogo golova u ovom duelu, a za 0-2 gola koeficijent iznosi 2.08 u kladionici Mozzartbet.

Brentford – Vest Hem – GG3+ @ 2.04 u Meridianbet

Pomalo iznenađujuće Pčelice su stigle do dve vezane pobede u Premijer ligi. Trijumf nad Barnlijem se očekivao, ali pobeda nad Čelsijem u Londonu bila je malo iznenađenje i pored činjenice da su i prethodne dve sezone pobeđivali na Stamford Bridžu. Sada su u sredini tabele, imaju 13 osvojenih bodova i mogli bi da imaju još jednu mirnu plovidbu u elitnom rangu, što je za tim kome je ovo tek treća sezona u Premijer ligi, i najvažnije. Meč sa Čekićarima je mali gradski derbi, gosti igraju u Ligi Evrope i već u četvrtak ih čeka duel sa Olimpijakosom na domaćem terenu. Vest Hem nije bio u dobroj formi sve do srede i pobede nad Arsenalom u EFL kupu. Pre tog trijumfa imali su tri vezana poraza, dva u prvenstvu i jedog u Ligi Evrope. Što se učinka u šampionatu tiče Vest Hem je tek 9. i to nikako ne može da zadovolji ni trenera Dejvida Mojesa, a ni armiju navijača Čekićara. Očekujemo golove na Komjunitiju, a za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.04.

Barnli – Kristal Palas – x @ 3.25 u SuperBet

Prošla je četvrtina prvenstva a Barnli još nema pobedu u Premijer ligi. Povratnik u elitu mogao bi već posle jedne sezone da se vrati u Čempionšip ako se nešto drastičnije ne promeni na bolje. Imaju samo jeda trijumf a i njega su ostvarili kao gosti. Učinak na svom Truf Muru im je katastrofalan, pet utakmica i pet ubedljivih poraza, uz ukupnu gol razliku 4:16. U međuvremenu su ispali i iz EFK kupa, jedinog takmičenja gde su uspevali nekog i da pobede. Eliminisao ih je Everton na Gudisonu pobedom od 3:0. Za Klaretse je ovaj meč sa Palasom mnogo bitniji i nalaze se pred imperativom pobede. Vensan Kompani bi mogao da dobije i otkaz i pored sjajnih stavri koje je radio sa Barnlijem prošle sezone. Na drugoj strani Palas se bolje drži, ali su i ambicije londonskog tima mnogo veće. Navijači su siti plasmana u sredini tabele i želeli bi iskorak. Istina, u prošloj sezoni su Orlovi su sa Patrikom Vijerom došli u situaciju da se bore za opstanak, ali su kasnije sa iskusnim Rojom Hodžsonom uspeli da se stabilizuju. Palas nema pobedu već tri kola, uzeli su samo jedan bod i verovatno bi bili zadovoljni bodom u Barnliju. I naš predlog je x, a kvota za nerešeno je 3.25 u kladionici SuperBet.

Everton – Brajton – 1x,0-3 @ 2.70 u Meridianbet

Teško je proceniti mogućnosti ekipe Evertona i posle dva i po meseca od starta sezone. Karamele umeju da zadive ali i da razočaraju. Sada su dva puta pobedili u sedam dana, prvo u prvenstvu protiv Vest hema u gostima, a onda i u Liga kupu protiv Barnlija. Možda bi ovo takmičenje moglo da bude njihova šansa za nešto veliko u ovoj sezoni, pošto su u prvenstvu već sada izgubili korak i nalaze se tek na 15. mestu. Šon Dajš je iskuasn trener ali ni sa Barnlijem se nije borio za Evropu, već isključivo za opstanak. Sada u Liverpul dolazi Brajton, tim koji je prethodne dve sezone pravo osveženje i sasvim zasluženo ove jeseni igra u Evropi. Galebovi su imali jednu takmičarsku krizu i trenutno su na 7. mestu na tabeli. U prethodna četiri kola nemaju pobedu, dva remija i dva poraza su iza njih, ali su zato slavili u Ligi Evrope protiv Ajaksa i remizirali sa Marsejom na Velodromu. Brajton igra mečeve sa dosta golova, dok to nije slučaj sa Evertonom. Ko nametne svoj stil biće bliži pobedi, a naš predlog je dupla šansa na domaćina uz manji broj pogodaka. Za 1x,0-3 kvota je 2.70 u kladionici Meridianbet.

Mančester Siti – Bornmut – 1/1,4+ @ 2.00 u Mozzartbet

Ništa dobro se ne piše Trešnjicama na Etihadu u subotu popodne. Mančester Siti je podigao sampouzdanje pobedom nad gradskim rivalom Junajtedom i to na njegovom Old Trafordu, a pre toga su pobedili i Jang Bojse u Ligi šampiona i Brajton u Premijer ligi. Sve je o stiglo nakon poraza od Arsenala, drugog u aktuelnom prvenstvu. Bornmut je pobedio Barnli u prošlom kolu u meču koji je morao da dobije. Pre toga su Trešnjice imale 4 vezana poraza i nalazile su se u zoni ispadanja. U sredu je Bornmut ugostio Liverpul u EFL kupu i bio blizu iznenađenja s obzirom da je do 20 minuta pre kraja rezultat bio nerešen. Njima meč sa Sitijem nije prioritet, njima je najvažnije da pobeđuju, ili ne gube, od direktnih konkurenata, ali njih ne čeka lak raspored ni posle ovog meča, pošto već za sedam dana igraju sa Njukaslom. Siti neće ništa rizikovati, ionako ih u Ligi šampiona čeka duel sa Jang Bojsima od kojih su mnogo jači, pa očekujemo da budu ubedljivi u meču sa Bornmutom. Za kombinaciju 1/1,4+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.00.

Šefild junajted – Vulverhempton – 1 @ 3.75 u SuperBet

Za Oštrice više nema mnogo vremena i pored toga što je odigrano tek 10 kola u aktuelnoj sezoni. Oni su uspeli samo da osvoje jedan bod i čvrtso drže ”fenjer”, sa malim izgledima da da u skorije vreme nekom predaju. Bilo je nekih dobrih izdanja Šefilda u ovom periodu, vodili su protiv lidera Totenhema u gostima sve do sudijske nadoknade, ali bilo je i mračnih trenutaka poput poraza od Njukasla na domaćem terenu sa 8:0. Vulvsi su stabilizovali formu, pozitivno na samopouzdanje uticao je trijumf nad Mančester Sitijem i Vulverhempton sada ima 12 bodova i zauzima 12. poziciju. Pet poslednjih kola Vukovi ne znaju za neuspeh i odlaze u Jorkšir po nove bodove. Međutim, čini na se da ih neće osvojiti. Jednostavno motiv je u potpunosti na strani domaćina i ako Junajted želi da sačuva šanse da se bori sa ostalim davljenivima za opstanak, moraće da pobedi Vulverhempton. Prethodni rivali koji su dolazili na Bramal Lejn bili su prejaki, Mančester Junajted i Siti i Njukasl, pa protiv Vulvsa sigurno imaju veće šanse. Pokušajte s jedinicom uz koju ide kvota 3.75 u kladionici SuperBet.

Njukasl – Arsenal – 3+ @ 1.90 u MaxBet

Verovali ili ne, punih pet godina na utakmicama između Njukasla i Arsenala nije došla igra gol-gol. Pada je malo pogodaka, uglavnom u intervalu 0-2, ali se, osim prošle sezone, nijedan od njih nije borio za titulu. Sada je Arsenal ozbiljan kandidat za trofej, usotalom aktuelni su vicešampioni, a i Njukasl je učesnik Lige ampiona i tim koji može da pomrsi račune svim najjačim timovima. Za sada Svrakama najbolje ide u EFL kupu. Prvo su eliminisali Mančester Siti a pre nekoliko dana i gradskog rivala Građana, ekipu Junajteda. Slavili su na Old Trafordu sa 3:0 i demonstrirali ono što trener Edi Hau zahrteva, igru na gol više. Arteta sa Arsenalom već dve godine igra sjajno ali su doživeli poraz u Liga kupu od Vest Hema sa 3:1. Možda je Tobdžijama bolje što su ispali iz jednog takmičenja jer su im prvenstvo i Liga šampiona mnogo važniji. Ipak, kada su stigli do najboljih 16, mogli su da se uključe i u bitku za pehar. Bodovi Njukaslu trebaju za hvatanje priključka, ali bi Arsenal porazom možda izgubio korak sa Totenhemom i Sitijem. Igraće i jedni i drugi na pobedu, pa bi golova moglo da bude makar tri. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Notingem Forest – Aston Vila – 2 @ 1.85 u SuperBet

Šumari su dva meseca bez pobede dok Aston Vila tačno toliko dugo nije izgubila u prvenstvu. Forest je poslednji put slavio u duelu sa Čelsijem na Stamford Bridžu, a u istom tom kolu Vila je doživela poraz na Enfildu od Liverpula. Ekipa iz Birmingema je u međuvremenu gubila u domaćem i evropskom kupu, ali u Premijer ligi gura bolje od očekivanja. Unaj Emeri je napravio pravu mašinu za golove na Vila parku i Aston Vila je dala 20 golova na pet mečeva pred svojim navijačima. Podrazumeva se da su svih pet utakmica i dobili. Na strani su nešto lošiji, imaju po dve pobede i poraza uz samo jedan remi, ali su i pored toga favoriti na Siti Graundu. Možda bi se domaćin zadovoljio i bodom, posebno nakon ispuštena dva gola prednosti u meču sa Lutonom. To im je bio treći uzastopni remi, a samo sedam dana kasnije izgubili su na Enfildu od Liverpula sa 3:0. Biće zanimljiv meč a naš predlog je pobeda gostiju. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Luton – Liverpul – 2,2-4 @ 1.70 u Mozzartbet

Redsi su u odličnoj fromi i očekujemo da ih do kraja gledamo u borbi za titulu sa Sitijem, Arsenalom i Totenhemom. Biće oo zanimljiva sezone i bilo bi dobro da se nijedan tim bodovno ne izdvoji, barem još neko vreme. Liverpul je od onog nesrećenog poraza na Vajt Hart Lejnu, kada su žestoko oštećeni, nanizao šest utakmica bez poraza sa pet pobeda, računajući sva takmičenja. U Ligi Evrope su završili posao oko plasmana u naokuat fazu, a to će potvrditi već u četvrtak. Pobedom u Bornmutu plasirali su se i u četvrtfinale EFL kupa i biće jedni od favorita za njegovo osvajanje nakon ispadanja Sitija i Arsenala. Za razliku od njih u Lutonu samo razmišljaju o spasavanju ”žive glave”. Njihova prva sezona u Premijer ligi nije krenula najbolje i oni su trenutno na 16. mestu sa samo 5 bodova. Šeširdžije su uzele samo jedan bod u četiri prethodna kola i sumnajom da taj skor mogu da uvećaju posle utakmice sa slavim klubom sa Enfilda. Moraće da pričekaju da im u goste dođu ekipe koje su blizu njihovih mogućnosti, a u ovom meču predlažemo dvojku uz umeren broj golova 2-4- Za kombinaciju 2,2-4 kvota je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Totenhem – Čelsi – T12+ @ 1.93 u MaxBet

Videćemo do kada Totenhem može da odbija napade svojih prvih pratilaca, pre svih Sitija, Arsenala i Liverpula. Za sada Pevci deluju skoro pa savršeno. To što ne igraju u Evropi pokazalo se kao blagotvorno za učinak u prvenstvu, a ”na vreme” su ispali i iz EFL kupa od Fulama. ato su u Premijer ligi nezaustavljivi i posle 10 kola imaju 8 pobeda i dva remija. Uz Arsenal jedini su tim bez poraza u šampionatu a pred dolazak Čelsija na Vajt Hart Lejn imaju četiri vezana trijumfa. Samo su Arsenal i Brentford uspeli da osvoje po bod protiv Totehema, a oba ta meča okončana su rezultatom 2:2. Dakle, da ne bi izgubili od Pevaca treba da date bar dva gola, a sumnjamo da je Čelsi, u ovom momentu, sposoban za tako nešto. Oni su prošle subote poraženi od Brentforda na svom stadionu ali su bar prošli u četvrtfinale EFL kupa pobedom nad drugoligašem Blekburn Roversima, nekadašnjem engleskim šampionom. I jedan bod Plavaca bio bi iznenađenje, a igre Totenhema pd vođstvom trenera Postekoglua baš prijaju oku fudbalskih zaljublejnika. Čelsi predvodi bivši trener Pevaca Maurisio Poketino i on će želeti da se pokaže pred bivšim poslodavcima. Naš predlog je domaćindaje dva gola, a za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.