DERBI DANA: Dortmund – Bajern: Milioneri koriste šok Bavaraca!

U subotu je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se derbi dana igra na Signal Iduna Parku gde će snage odmeriti Borusija iz Dortmunda i Bajern Minhen.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Dortmund: Milioneri bi da nanesu prvi poraz Bajernu!

I dalje se Dortmund nije oporavio od onog gubitka titule šampiona Nemačke u poslednjem kolu, kada su popularni Milioneri na svom terenu samo remizirali protiv Majnca, što je Bajern znao da iskoristi i trijumfom protiv Kelna na strani dođe do novog naslova prvaka Nemačke.
Nakon bolnog završetka prošle sezone u Dortmundu su nekako morali da se okrenu novim izazovima koji očekuju ovu ekipu, a primarni ciljevi su naravno isti kao i prošle godine – naslov prvaka u Nemačkoj i plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
Krenimo redom. U ovom trenutku se popularni Milioneri nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji blista na startu nove sezone.
Do sada su izabranici Edina Terzića odigrali devet mečeva u šampionatu i ostvarili šest trijumfa, tri remija i niti jedan poraz, što je svakako podatak koji daje nadu svim navijačima ovog tima da bi njihova omiljena ekipa ponovo mogla da se bori za naslov prvaka Nemačke.
U prošlom kolu je Dortmund bio akter jednog fenomenalnog meča u Frankfurtu, na kom smo videli čak šest pogodaka, a krajnji rezultat u duelu između Ajntrahta i Borusije je bio 3:3, uz napomenu da je nekadašnji osvajač Liga Evrope u jednom trenutku imao čak dva gola prednosti, ali je u drugom delu igre aktuelni vicešampion Nemačke zaigrao dosta bolje i na kraju možda i bio bliži trijumfu.
Na domaćem terenu je Borusija do sada odigrala pet mečeva i ostvarila četiri trijumfa uz samo jedan remi i to mimo svih očekivanja protiv Hajdenhajma, kada je bilo 2:2.
Za sada popularni Milioneri dobro guraju u nemačkom Kupu, gde je ova ekipa pre samo nekoliko dana uspela da eliminiše Hofenhajm (1:0) u šesnaestini finala.
Najzad, poznato je da tim sa Signal Iduna Parka ove sezone nastupa i u Ligi šampiona, a trenutno je situacija takva da se nemački predstavnik na tri kola pre kraja grupne faze nalazi na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Njukasl, a dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića odigrali jedan fantastičan meč na strani kod Njukasla, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1.
Sa istim protivnikom će Dortmund ukrstiti koplja već za nekoliko dana, ali prvo mora da se prebrodi duel sa Bajernom, za koji Edin Terzić neće moći da računa na Duranvila, dok su Čan, Volf i Morej pod znakom pitanja.

Bajern: Šokantno ispadanje iz Kupa od trećeligaša!

Bajern Minhen je prošle sezone uz dosta muke stigao do nove titule šampiona Nemačke, i to golom Musijale u 89. minutu meča sa Kelnom, a već smo pominjali da se Bavarcima poklopio i rezultat iz Dortmunda gde su Milioneri samo remizirali sa Majncom.
Tokom letnjeg prelaznog roka je u Minhen stigao Hari Kejn, a pored njega su klub pojačali i Gereiro i Kim, što je dodatno učvrstilo odbranu nemačkog velikana, a deluje da je tu najviše i škripalo prošle sezone.
Primarni ciljevi su trofeji u svim takmičenjima, a bez dva su Bavarci već ostali. Naime, uvertira u početak Bundeslige je bilo finale Superkupa, u kom je Bajern odmerio snage protiv Lajpciga, a na tom meču je slavio Red Bul i to sa više nego ubedljivih 3:0, uz tri pogotka sjajnog Dani Olma.
Pored toga, Bavarci su pre samo nekoliko dana doživeli eliminaciju od trećeligaša Sarbrikena u nemačkom Kupu, pa je tako najtrofejniji nemački klub drugu godinu zaredom eliminisan u ranoj fazi Kupa, nakon čega se ponovo Tomas Tuhel našao na udaru javnosti.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, u ovom trenutku se aktuelni šampion Nemačke nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen.
Do sada je nemački velikan odigrao devet mečeva u prvenstvu i ostvario sedam trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je četa Tomasa Tuhela na svom terenu demolirala Darmštad sa 8:0, a veoma interesantno je da je prvo poluvreme tog susreta završeno bez pogodaka.
Inače, na gostovanjima je Bajern Minhen do sada odigrao četiri susreta i ostvario tri trijumfa uz jedan remi, i to kod Lajcpiga kada je bilo 2:2.
Stvari za sada teku po planu u Ligi šampiona, gde se tim iz Minhena na tri odigrana meča ostvario isto toliko trijumfa i trenutno se nalazi na prvom mestu u grupi sa maksimalnih devet osvojenih bodova, što je za pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Galatasaraj, ali i čak šest poena više od trećeplasiranog Mančestera, pa slobodno možemo konstatovati da je nekadašnji šampion Evrope već izborio plasman u narednu fazu takmičenja.
Za kraj, Tomas Tuhel se pred ovaj duel protiv Dortmunda susreće sa ogromnim kadrovskim problemima, pošto trenutno na raspolaganju ima samo jednog zdravog štopera, pošto će ovaj duel propustiti De Liht i Upamekano, a pored njega neće biti ni Kimiha, Gereira, Marušića i Buhmana, dok je Gorecka koji je polomio prst na ruci pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Bajern ima ogromnih kadrovskih problema pred ovaj meč na Signal Iduna Parku, što bi po našem mišljenju domaćin mogao, ali i morao da iskoristi i zbog svega toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.96.

Ako se osvrnemo na tradiciju, skoro uvek nam mečevi između dva ljuta rivala donose baš dosta pogodaka, a sve je prilika da će to slučaj biti i večeras, pa vam predlažemo da odigrate igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, Milioneri punih pet godina u prvenstvu ne znaju za trijumf nad Bajernom i ako uzmemo u obzir kadrovske probleme sa kojima se aktuelni šampion suočava uoči ovog duela na Signal Iduna Parku, mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Dortmunda, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.