MEČ DANA: Fiorentina – Juventus: Stara dama retko gubi u Firenci!

U nedelju nas očekuje veliki broj interesantnih mečeva, a možda i najzanimljiviji se igra u Firenci gde će snage odmeriti Fiorentina i Juventus.
Pre početka ovog kola je Juve bio stacioniran na drugom mestu na tabeli, dok je tim sa Artemio Frankija nakon nešto slabijih rezultata u poslednje dve sedmice pao na sedmu poziciju.
Početak ovog susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Ljubičasti traže izlaz iz krize!

Zvuči pomalo čudno, ali da nije bilo Juventusa, Fiorentina prošle sezone ne bi izborila plasman u neko od evropskih takmičenja, pošto je tim iz Firence sezonu završio na osmoj poziciji na tabeli.
Juve je bio stacioniran na sedmom mestu na tabeli, ali je onda klub iz Torina kažnjen izbacivanjem iz Evrope na godinu dana zbog raznih malverzacija, pa je umesto njega šansu u kvalifikacijama za Ligu konferencija dobila Fiorentina, koja je zanimljivo prošle sezone stigla do velikog finala u ovom takmičenju, gde je Vest Hem bio bolji i došao do svog prvog evropskog trofeja.
Pored finala u LK, Viola je uspela da se izbori i za veliko finale Kupa, međutim i tu je tim koji sa klupe predvodi Vinčenco Italijano doživela poraz, ovog puta od Intera.
Bilo kako bilo, prošla sezona se bez mnogo dileme može nazvati uspešnom, a klub sa Artemio Frankija ove godine želi da ode stepenicu iznad i obezbedi učešće u Ligi Evrope, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Dosta dobro je Fiorentina startovala u prvenstvu, međutim, deluje da kako vreme prolazi tako i Ljubičasti pružaju sve slabije partije, pa je tako tim iz Firence na dva poslednja meča doživeo isto toliko poraza.
Deluje da je poraz od Lacija u prošlom kolu nešto što se moglo očekivati iako su Rimljani do pobedonosnog gola stigli u petom minutu sudijske nadoknade kada je Imobile pogodio sa bele. Ipak, sigurno je da je malo ko očekivao da Viola na svom terenu doživi poraz od Empolija u derbiju Toskane, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Na domaćem terenu su Nikola Milenković i drugari do sada odigrali četiri meča i ostvarili dva trijumfa, jedan remi ali i jedan poraz.
Naravno, podsećanje da se Viola i ove sezone spletom okolnosti takmiči u Ligi konferencije, i nakon tri odigrana kola italijanski predstavnik se nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova, a u prošlom kolu je na Artemio Frankiju demoliran Čukarički sa više nego ubedljivih 6:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel protiv Juventusa, trener Italijano neće moći da računa samo na Doda, dok su pod znakom pitanja Kastrovili i Kajode.

Juventus: Juve bi do sva tri boda na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A!

Jedna košmarna sezona je iza Juventusa koji nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona. Međutim, ne samo to, italijanski predstavnik je zbog finansijskih prestupa izbačen iz evropskih takmičenja na jednu sezonu, a njegovo mesto u Ligi konferenije je zauzela Fiorentine, kod koje Stara dama i gostuje u ovom kolu.
Kao da to izbacivanje iz Evrope nije bilo dovoljno, pa su se u međuvremenu pojavili novi problemi. Pre svega Pol Pogba je suspendovan zbog dopinga, ali to nije sve, pošto je i Nikolo Fađoli suspendovan, ali zbog toga što je učestvovao u klađenju.
Kada na sve to dodamo da Masimilijano Alegri zbog povreda duže vreme ne može da računa na Danila, Aleksa Sandra, De Šilja i Veu, dolazimo do zaključka da klub iz Torina nije imao previše sreće na startu sezone.
Ipak, pored svega toga nekadašnji šampion Italije se pre ovog kola nalazio na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, što je svakako sjajna stvar ako uzmemo u obzir na kakve je sve probleme naišao Juve u dosadašnjem toku sezone.
Do sada je Stara dama odigrala deset mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarila sedam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Sasuola kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija dosta teže nego što se očekivalo slavili na svom terenu protiv Verone, a pobedonosni gol delo je Kambijasa u sedmom minutu sudijske nadoknade, nakon čega je nastao pravi delirijum na stadionu u Torinu.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni da su pre toga Bjankoneri u najvećem derbiju italijanskog fudbala slavili na gostovanju kod Milana, kada je bilo 0:1.
Da nije bilo neplaniranih kikseva protiv Sasuola i naročito protiv Bolonje na domaćem terenu, sada bi govorili o perfektnom startu Stare dame, međutim i ovako su stvari i više nego dobre.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, treba pomenuti da Fiorentina retko pobeđuje Juventus na svom terenu, a na poslednjih sedam mečeva u Firenci, popularna Viola je ostvarila samo jedan trijumf. Juve sa druge strane polako ali sigurno podiže svoju formu i mišljenja smo da bi klub iz Torina mogao do sva tri boda na ovom meču dosta lakše nego što se to očekuje, pa vam savetujemo da probate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.55.

U mečevima između ova dva tima retko kada ima dosta pogodaka, a deluje da će to biti slučaj i večeras, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Za kraj, u velikoj meri smo sigurni da Stara dama neće doživeti poraz na vrućem gostovanju u Firenci, a isto tako kao što smo već napomenuli ne bi trebalo ovde da bude previše pogodaka, pa savetujemo da se opredelite za kombinaciju igara X2&0-3 uz sjajnu kvotu 1.89 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.