Tip dana košarka: Crvena zvezda – Budućnost: Crveno-beli dočekuju jedini tim bez poraza u ABA ligi!

U okviru 6. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde će dočekati ekipu Budućnosti koja još uvijek ne zna za poraz u ABA ligi. Meč je na programu od 19 časova.

Crvena zvezda: Pobjeda imeprativ

Košarkaši Crvene zvezde će posle poraza u vječitom derbiju, susretom u okviru 6. kola ABA lige protiv Budućnosti pokušati da se vrate na pobjednički kolosijek. Energiju iz pobjede nad Bajernom iz Evrolige crveno-bijeli će probati da pretoče u trijumf i u regionalnoj ligi zakazan za sutra od 19 časova u Beogradskoj areni.
Posle serije poraza, tmurnih dana na Malom Kalegdanu, promjene trenera, konačno Crvena zvezda vidi svijetlo na kraju mračnog tunela. Prekinut je negativan niz u Evroligi, u sjajnoj atmosferi Beogradske arene pao je minhenski Bajern. Doduše, nije bilo lako. Ponovo je bilo padova u igri, mirisalo je da bi mogao da se ponovi scenario sa nekih od prethodnih mečeva, ali predvođena Milošem Teodosićem, koji je imao sjajnu pomoć u Jagu dos Santosu, ekipa Janisa Sferopulosa upisala je prekopotreban trijumf za samopouzdanje i povratak u normalne tokove posle perioda koji će se sada mnogo lakše zaboraviti.
Crveno-bijeli su posle dvocifrenog minusa u trećem kvartalu uspjjeli da preokrenu rezultat početkom odlučujuće dionice. Pa i da se odlijepe. Ipak, pokazala je karakter i kvalitet i ekipa Pabla Lasa, vratila se u meč i poravnala, a onda je u poslednjem minutu tačku stavio Dos Santos pogotkom za tri poena.
Šabaz Nejpir je ponovo ubacio 11 poena, ali još jednom odigrao ispod neophodnog nivoa. Bilo je grešaka, promašaja, ali najviše brine govor tijela Amerikanca od kog se mnogo očekuje. Možda i njega ova pobjeda digne.
Dok su Davidovac i Tobi pokazali reakciju posle slabog uvodnog meseca, velikim djelom prouzrokovanog i kasnom priključivanju ekipe zbog obaveza na Mundobasketu, Luka Mitrović je nastavio sa dobrim igrama i ponovo se pokazao kao jedan od stubova ekipe. Bivši kapiten tima sa Malog Kalemegdana je meč sa Bavarcima okončao sa 11 poena i šest skokova za indeks korisnosti 15. Tako je nastavio seriju odličnih igara, pa se od njega očekuje da tako nastavi i protiv Budućnosti, inače svog bivšeg tima.
Ali, bar pomaka ima, ima i razloga za umjereni optimizam. Trijumf nad Bajernom će psihološki podići ekipu, a nema sumnje da će od velikog značaja biti i povratak Nemanje Nedovića i Branka Lazića na parket, što je i trener Sferopulos napomenuo posle susreta sa timom iz Minhena.
Meč protiv Budućnosti će biti odlična prilika da igrači Zvezde i u ABA ligi krenu pobjedničkim putem, a motiv više će im svakako biti i činjenica da Budućnost još uvijek ne zna za poraz. Zvezda je prilično lako godinama unazad izlazila na kraj sa timom iz Podgorice na domaćem terenu, pa bi sve sem toga i ovog puta, bilo razočaranje.

Budućnost: Pokazati zube u Beogradu

Čini se da je Budućnost ove sezone napokon pogodila sa strancima. Moraćemo da sačekamo možda i najtežu utakmicu ove sezone kako bi imali pravi uvid u to, ali sudeći po dosadašnjem toku sezone imaju u Podgorici razloga za zadovoljstvo zbog dobrih partija ljetošnjih pojačanja.
Uvijek podgoričani budu među četiri najbolje ekipe dugo vremena unazad. Desi se ponekad da tokom ligaškog dijela sezone namuče ili Zvezdu ili Partizan, ali kada dođe plej-of… svaki promil šanse za iznenađenje isčezne. Sjetite se samo šta je Zvezda uradila protiv Budućnosti u polufinalu prošle sezone. Jasno se tada vidjeo jaz u kvalitetu.
Teško da će se i sada nešto značajnije promijentiti. Budućnost je prvo ovog ljeta morala da riješi pitanje trenera, šuškalo se dosta, spekulisalo, ali na kraju Petar Mijović je ostao na klupi, stigli su i novi igrači, najpozatiji je definitivno Brendon Pol, ali jednostavno na papiru se čini da to nije kvalitet za ništa više od polufinala.
Stidno su iz uprave Budućnosti najavljivali potencijalni napad na Evrokup i trofej koji bi im donio plasman u Evroligu naredne sezone, ali tamo im za sada, za razliku od ABA lige, ne ide onako kako su planirali.
Budućnost je u grupi B u dosadašnjih 5 odigranih kola upisala 3 poraza i dvije pobjede. U prvom kolu su savladali Lijetkabelis na domaćem terenu, dok su svoju drugu i ujedno poslednju pobjedu u Evrokupu upisali protiv Šljonska takođe na domaćem parketu. Nakon toga uslijedila su dva vezana poraza, prvo od ekipe Kluža, da bi potom u prethodnom kolu prije samo 5 dana poklekli u Francuskoj protiv ekipe Burga, na kraju je bilo 78:73.
Sa druge strane jedini su neporažen tim u dosadašnjem dijelu ABA lige, međutim ako uzmemo u obzir njihove protivnike jasno je da se nešto tako moglo i očekivati od njih. Zvezda će svakako biti njihov najozbiljniji protivnik u ovoj sezoni.
Do sada su redom savladali Zadar, Mornar, Krku, Cibonu i u poslednjem kolu Megu u neizvjesnoj završnici.
Trener Budućnosti je prije ovog meča istakao da ekipa, prije svega, defanzivno mora da odigra dobru utakmicu, ukoliko misli da učini nešto značajnije u Beogradu. Kada je riječ o gostovanju Budućnosti u glavnom gradu Srbije, statistika je neumoljiva za šampiona Crne Gore. Naime, oni su na poslednjih 6 gostovanja poraženi od Zvezde, a teško je očekivati da se taj niz prekine i večeras.

Naš prijedlog

Zvezda jednostavno mora dobiti ovaj meč, a kvota itekako favorizuje crveno-bijele. Mi smo mišljenja da će slaviti sa ubljedljivom razlikom pa vam preporučujemo hendikep – H1 (granica 12,5) po kvoti 1.85 u MozzartBet kladionici.

Za vas koji jurite poene igrača, preporujučemo da pokušate sa Milošem Teodosićem iz Zvezde i Kolbi Rosom iz Budućnosti, oba igrača bi mogla vrlo lako da pređu svoje granice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.