DERBI DANA: Milan – PSŽ: U zao čas Sveci na San Siru!

U utorak nas očekuje novih osam mečeva u Ligi šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na San Siru gde će snage odmeriti Milan i PSŽ.
Početak susreta između italijanskog i francuskog predstavnika je na programu u 21h.

Milan: Rosoneri u velikoj krizi!

Rosoneri su prošle sezone u Seriji A igrali poprilično promenljivo i na kraju se više od četvrtog mesta na tabeli nije moglo ni očekivati.
Ipak, ono što je najvažnije je da su izabranici Stefana Piolija izborili novi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što naravno i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu, a kako sada stvari stoje biće i za ovu.
Kada već pominjemo Ligu šampiona, treba biti realan pa istaći da se italijanski predstavnik nimalo nije proslavio u dosadašnjem toku elitnog takmičenja, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope doživeo težak poraz na gostovanju kod PSŽ-a, a taj meč je završen rezultatom 3:0, a priliku za popravni će fudbaleri Milana imati već večeras.
U dosadašnjem toku takmičenja, Rosoneri ne samo da nisu ostvarili trijumf, već ova ekipa nije uspela da postigne ni gol, što je svakako poražavajući podatak.
U prvom kolu se Milan propisno ispromašivao na svom terenu protiv Njukasla u duelu koji je završen bez pogodaka, iako su izabranici Stefana Piolija bili daleko bolji rival na tom susretu, dok je u drugom kolu italijanski predstavnik uspeo da odoli na Signal Iduna Parku, kod Borusije iz Dortmunda, kada mimo svig očekivanja nije bilo pogodaka. Ipak, poraz na Parku Prinčeva je bio baš bolan, i kako sada stvari stoje taj neuspeh je dobrano udaljio Milan od borbe za plasman u osminu finala.
Dosta problema u poslednje vreme Rosoneri imaju i u Seriji A, gde je primera radi u prošlom kolu ova ekipa neočekivano poražena na svom terenu od Udinezea, a taj susret je završen rezultatom 0:1, pa se trenutno nekadašnji šampion Italije nalazi na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Na tri poslednja meča u italijanskom prvenstvu izabranici Stefana Piolija nisu pobedili, a pre tog poraza od Udinezea na svom stadionu, Milan je remizirao na gostovanju kod Napolija kada je bilo 2:2, ali i doživeo poraz na San Siru od Juventusa (0:1).
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč protiv PSŽ-a, Pioli neće moći da računa na Benasera, Kaldaru, Kalulua, Pelegrina i Sportijela, dok je pod znakom pitanja Simon Kjer.

PSŽ: Zahuktali Parižani dolaze po tri boda u Italiju!

Prošle sezone je PSŽ došao do nove titule šampiona Francuske, i to pošto je na kraju klub sa Parka Prinčeva imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lans, iza kog je blistava sezona o čemu najbolje govori i direktan plasman u Ligu šampiona.
Nažalost i pored silnih ulaganja u proteklih nekoliko godina, Parižani nisu uspeli da ostvare svoj primarni cilj, a to je naravno “ušati” trofej, pa je ovog leta malo promenjena filozofija, iako je opet bilo velikih ulaganja, što je čini se neminovno u Parizu.
Klub su između ostalog napustili Nejmar, Mesi i Verati, a novi članovi aktuelnog šampiona Francuske postali su Dembele, Ramos, Asensio, Kolo-Muani, Ugarte, Škrinjar i Li, pa na prvi pogled deluje da i pored odlazaka Nejmara i Mesija, tim iz prestonice Francuske ima jednu respektabilnu ekipu.
Na užarenu klupu je seo sada već bivši selektor Španije Luis Enrike, a primarni cilj kao i pred početak svake sezone su bili naslov prvaka u Ligi 1, ali i trofej u Ligi šampiona, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Krenimo od Lige 1, gde se u ovom trenutku popularni Sveci nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Nicu.
Upravo je tim sa Azurne obale naneo do sada jedini poraz Parižanima u prvenstvu, i to na Parku Prinčeva u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Treba napomenuti da izabranici Luisa Enrikea u poslednje vreme igraju sjajno u Ligi 1, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je PSŽ bio bolji na svom stadionu od Monpeljea, rezultatom 3:0.
Što se tiče Lige šampiona, trenutno se PSŽ nalazi na prvom mestu na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na Njukasl i Borusiju iz Dortmunda. U prvom kolu su Sveci odigrali dosta dobar meč pred svojim navijačima protiv Borusije i slavili rezultatom 2:0, ali je onda u drugom kolu francuski predstavnik doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Njukasla, koji je slavio na tom duelu sa više nego ubedljivih 4:1.
Ipak, izabranici Luisa Enrikea su u prošlom kolu bili bolji od Milana na svom terenu i tako pokazali da je taj poraz na Sent Džejms Parku bio samo loš dan.
Španski stručnjak za jedno od najtežih gostovanja u Evropi neće moći da računa na Asensija, Pereiru, Rika, Mendeša, Kimpembea i Navasa.

Naš predlog

Milan u poslednje vreme ima baš dosta problema, kako u italijanskom prvenstvu, tako i u Ligi šampiona, dok PSŽ polako ali sigurno podiže svoju formu, i deluje da je francuski predstavnik favorit na San Siru.
Ipak, ovog puta ćemo izbeći prognoziranje konačnog ishoda i fokusirate se na golove, a mišljenja smo pre svega da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.65.


Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se opredelite i za igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, Parižani su na svakom od poslednjih pet mečeva postigli makar tri pogotka, pa deluje da bi aktuelni šampion Francuske na gostovanju kod Milana mogao da postigne makar dva, i toplo preporučujemo igru G2+ uz sjajnu kvotu 2.10 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.