MEČ DANA: Borusija Dortmund – Njukasl: Svrake u strašnoj formi stižu na megdan ranjenoj Borusiji!

Četvrto kolo grupne faze Lige šampiona donosi nam jedan veoma zanimljiv meč u kom će koplja ukrstiti Borusija iz Dortmunda i Njukasl. Ova dva tima su se sastala prije dvije nedelje, a tada je Borusija na iznenađenje svih odnijela sva 3 boda iz Engleske. Njukasl će zbog toga biti veoma motivisan da im se revanšira u meču koji je na programu večeras od 18 časova i 45 minuta.

Borusija Dortmund: Što prije zaboraviti na Bajern!

Milioneri su za razliku od prethodnih sezona naučili da pobJeđuju u “malim” utakmicama. Jeste im pomisao da će biti šampioni u poslednjem kolu zavezala noge protiv Majnca, ali ukoliko Borusija i ove sezone bude rutinski riješavala okršaje sa nižom i srednjom klasom njemačkog fudbala, mogla bi da drži korak sa Bajernom. Ali posle nedeljnog derbija neke stvari su postale malo jasnije. Desetom pobjedom u prethodnih 11 Klasikera fudbaleri Bajerna potvrdili su da duel sa Borusijom Dortmund već godinama nije derbi kakav je bio na primjer krajem prethodne decenije. Seriju sjajnih rezultata protiv Milionera Bavarci su nastavili, a za razliku od većine prethodnih slavlja u nedeljnom je šampion režirao na vrlo dominantan način i ubjedljivo slavio 0:4 pred 80 hiljada domaćih navijača.
Pitali su se mnogi kako će Borusija trčati šampionsku trku posle dva ogromna udarca koja su je zadesila ovog ljeta. Džud Belingem i Rafael Gereiro bili su gotovo pola tima, a opet malo je klubova koji poput Borusije tako umjesno znaju da zamjene zvijezde i popune rupe, najčešće talentima. To se još jednom potvrdilo i ove sezone pošto su do poraza od Bajerna bili u fantastičnom nizu od 8 utakmica bez poraza. Taj poraz u nedelju je ujedno bio i prvi Borusijin u novoj sezoni, pa su sada sa dvadeset i jednim osvojenim bodom na 4. mjestu na tabeli, sa čak 7 bodova manje od prvoplasiranog Leverkuzena.
Donekle si moglo i naslutiti da su igrači Borusije i malom padu posle utakmice sa Ajntrahtom u Frankfurtu, kada su gubili veći dio meča ali su na kraju ipak uspijeli da se izvuku i remiziraju (3:3).
Najbolji strijelci ove sezone su Julijan Brant, Doni Malen ali i neprikosnoveni Marko Rojs.
Kada gledamo rezultate u Ligi šampiona možemo reći da je Borusija koliko toliko za sada ostvarila pozitivne rezultate. U prvom kolu su poraženi u Parizu od ekipe PSŽ-a sa 2:0, dok su u drugom kolu na domaćem terenu remizirali sa ekipom Milana – 0:0. Tada su se već upalili alarmi u Dortmundu i malo ko je vjerovao da će se baš na gostovanju kod Njukasla upisati neophodna 3 boda.
Upravo to se i dogodilo, pošto je Borusija mimo svih očekivanja slavila u tom meču sa i tako osvojila svoj 4. bod, pa su trenutno na 2. mjestu grupe F.
Izabranici Edina Terzića su slavili rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak postigao je vezista Feliks Nmeča, koji je stigao kao zamjena za Belingema, u finišu prvog poluvremena.

Njukasl: Željni osvete!

Njukasl nastavlja da niže dobre rezultate nakon nešto lošijeg starta prvenstva pa se čini da su ove sezone apetiti veći nego prethodne.
Tim sa sjevera Engleske uglavnom predvode Kalum Vilson i Aleksander Isak. Oba napadača su u formi ove sezone i daju golove. Prvi ima pet prvenstvenih golova, dok je švedski internacionalac već postigao šest. Ipak, najvažniji faktor za Njukasl je odbrana, koja je do sada popustila jedanaest puta i samo timovi iz vodeće četvorke su bolji u tom pogledu.
Ipak, ligašku formu Svrake nisu prenijele na meč protiv Dortmunda i u meču prije dvije nedelje tijesno su izgubile na svom terenu sa 0:1, iako su bile daleko opasniji tim. Velika neprijatnost za Edija Haua je povreda Isaka, koji je morao da bude zamjenjen u 15. minutu i ​​nije izvjesno koliko dugo će odsustvovati sa terena.
Nakon fenomenalne partije na Old Trafordu i trijumfa nad Mančester Junajtedom od 0:3, Njukasl je ovog vikenda nanio prvi poraz Arsenalu u ovoj sezoni. Utakmica na Sent Džejmsisu trebalo je da bude jedan od derbija 11. kola, ali su učesnici iste pristupom izazvali pravu tuču na sjeveru Engleske. Tuču u kojoj su se bolje snašli izabranici Edija Haua, a presudan udarac u svoj toj zbrci londonskom timu zadao je Entoni Gordon.
Možda je u prošloj deceniji Njukasl važio za Arsenalovu redovnu mušteriju (dobio samo jedan od 17 međusobnih mečeva u tom periodu), ali se taj trend promjenio dolaskom Edija Haua. Sa engleskim stručnjakom na klupi Njukasl je postao noćna mora Mikela Artete. U maju prošle godine dobio ga je, baš kao i večeras, na svom terenu, a sredinom prošle sezone odolio mu i na Emiratima (0:0). I baš se posle te dosadne, gotovo negledljive januarske predstave u Londonu španski stručnjak požalio kako Hau nije želio da se nadigrava.
Posle ove pobjede koja je dodatno doprinijela samopouzdanju Njukasla, jasno je da će biti silno motivisani da se revanširaju Borusiji za poraz od prije 14 dana.
Edi Hau ne može da računa na nekoliko povrijeđenih igrača. Za subotnji duel ostaju Tonali, koji je suspendovan na 10 mjeseci zbog sportskog klađenja, potom Anderson, Barns, Botman, Majli, Marfi i pomenuti Isak.

Naš prijedlog

Izrazitog favorita u ovom meču nema, pa je kvota na pobjedu oba tima identična – 2.60 u MeridianBet kladionici.

Mišljenja smo da je pred nama jedan veoma čvrst i taktički veoma izazovan meč, mi vam predlažemo igru X2i0-3 po kvoti 2.05 u MeridianBet kladionici. Kao bonus tip vam predlažemo prelaz iz X/X po kvoti 5.75 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.