TIP DANA: Crvena zvezda – Lajpcig: Mogao je Majnc, može i Zvezda!

U utorak se nastavljaju mečevi ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a ovog puta nas očekuju mečevi trećeg kola najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Sigurno je da će sve ljubitelje sporta u Srbiji najviše interesovati duel između Crvene zvezde i Lajpciga, koji će biti odigran u 21h na stadionu “Rajko Mitić”.
Do sada je srspki šampion odigrao tri meča u Ligi šampiona i ostvario jedan trijumf, uz dva poraza, dok je Lajcpig na tri susreta ostvario dva trijumfa, uz poraz od aktuelnog šampiona Evrope – Mančester sitija, a sva je prilika da nas ove večeri u Beogradu očekuje jedan izuzetno zanimljiv meč.

Crvena zvezda: Crveno-beli idu na sve ili ništa!

Crvena zvezda je ponovo prošle sezone na jedan izuzetno ubedljiv način došla do nove titule šampiona Srbije, a ovog puta je to bilo dovoljno za direktan plasman u Ligu šampiona, i sve to zbog sjajnog koeficijenta koji je srpski fudbal imao pre godinu dana, uz konstataciju da sve to polako ali sigurno pada u vodu nakon ne baš dobrih partija srpskih klubova ove sezone u evropskim takmičenjima.
Bilo kako bilo, pored naslova prvaka Srbije, crveno-beli su stigli i do trofeja u Kupu, i to nakon preokreta protiv Čukaričkog, uz dva gola Aleksandra Pešića, sada već bivšeg fudbalera Zvezde.
Ipak, ni “dupla kruna” nije bila dovoljna da perspektivni Miloš Milojević ostane na klupi najtrofejnijeg srpskog tima, a njega je nasledio Barak Bahar, koji je pre toga sa dosta uspeha predvodio Makabi iz Haife, sa kojim je između ostalog prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige šampiona.
Proteklo leto nam je donelo ogromne promene na stadionu “Rajko Mitić” pošto se klub zahvalio Borjanu, Pešiću, Srniću i Gobeljiću, a na sve to klub je odlično zaradio na transferima Erakovića, Lekovića i Azarova, međutim, bilo je dosta zanimljivo i kada je dolazak fudbalera u pitanju.
Najzvaučnije pojačanje je sasvim sigurno reprezentativac Južne Koreje In Bon Hvang, dok pored njega treba napomenuti i dolaske Endijaea, Krasoa, Olaijnke, Stamenića, ali i povratak Miloša Degeneka.
Iako su crveno-beli blistali na letnjim pripremama, gde su savladani timovi poput Zenita, Fenerbahčea i Fiorentine, u srpskom prvenstvu izabranici Baraka Bahara mimo svih očekivanja imaju baš dosta problema, o čemu najbolje svedoči i trenutni plasman na drugom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Partizan.
Do sada je aktuelni šampion Srbije odigrao trinaest mečeva i ostvario deset trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza. U prošlom kolu je na domaćem terenu savladana ekipa Radnika iz Surdulice sa 3:1, dok je pre toga Zvezda na svom stadionu samo remizirala protiv TSC-a i to nakon primljenog pogotka u prvom minutu sudijske nadoknade.
U Ligi šampiona se trenutno izabranici Baraka Bahara kome se ozbiljno drma klupa u poslednje vreme, nalaze na deobi poslednjeg mesta sa Jang Bojsima, pošto oba tima imaju samo jedan osvojen bod.
U prvom kolu je aktuelni šampion Srbije poražen od Sitija sa 3:1, da bi u drugom kolu pred svojim navijačima crveno-beli odigrali nerešeno protiv Jang Bojsa, kada je bilo 2:2.
Najzad, u prošlom kolu je tim iz Beograda poražen na gostovanju kod nemačkog Lajpciga, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Generalni utisak je da se Zvezda do sada nije obrukala u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, međutim, od tima sa “Marakane” se očekuju znatno bolje partije u srpskom šampionatu.
Za kraj, ono što je dosta dobro je što izraelski stručnjak nema kadrovskih problema uoči ovog meča protiv Lajpciga, pa se očekuje da najjačih jedanaest izađe na crtu aktuelnom osvajaču nemačkog Kupa.

Lajpcig: Eliminacija iz Kupa, a onda i poraz od Majnca!

Lajpcig je za kratko vreme postao tim koji pripada samom kremu nemačkog fudbala, iako je ovaj klub podsećanja radi osnovan pre samo četrnaest godina.
Preprošle sezone je “Red Bul” stigao do svog prvog trofeja u klupskoj istoriji, i to u nemačkom Kupu, a to je bio slučaj i prošle sezone kada su popularni Bikovi odbrani naslov prvaka pošto su u velikom finalu bili bolji od Ajntrahta iz Frankfurta.
Zahvaljujući tom trofeju, izabranici Marka Rozea su igrali i u finalu Superkupa protiv Bajerna iz Minhena, a taj duel je bio uvertira u početak najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala.
Na tom susretu je Lajpcig održao pravi čas fudbala timu iz Minhena, i bez većih problema slavio sa 3:0, uz čak tri gola Dani Olma.
Naravno, treba napomenuti i da je u prošlom izdanju Bundeslige obezbeđena pozicija broj tri koja kao što je dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona, a naravno da će to biti primarni cilj i ovog puta, uz konstataciju da će Bikovi ukoliko se otvori prilika napasti i naslov prvaka.
U ovom trenutku se izabranici Marka Rozea nalaze na petom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, pa kako sada stvari stoje deluje da će se “Red Bul” dobrano pomučiti da dođe do pozicije broj četiri, koja donosi plasman u elitno takmičenje.
Nakon serije dobrih rezultata, u prošlom kolu je aktuelni osvajač nemačkog Kupa doživeo neprijatan poraz na gostovanju kod Majnca, a taj susret je završen rezultatom 2:0, što je bio drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, nakon neuspeha u prvom kolu na gostovanju kod Leverkuzena.
Pre svega toga su Bikovi bili bolji na svom stadionu protiv Kelna koji ima dosta problema ove sezone, a taj susret je završen sa više nego ubedljivih 6:0.
Nažalost, Lajpcig neće imati priliku da brani trofej u Kupu, pošto su Rozeovi puleni eliminisani nedavno od Volfsburga, koji je na svom stadionu slavio sa 1:0.
Što se tiče Lige šampiona, nemački predstavnik je veoma blizu da dođe do plasmana u nokaut fazu, pošto se na tri kola pre kraja ova ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu i Jang Bojs koji imaju po jedan osvojen bod, pa ukoliko Lajpcig večeras slavi protiv srpskog predstavnika, a Siti kao što se i očekuje bude bolji od Jang Bojsa, “Red Bul” će dva kola pre kraja obezbediti plasman u osminu finala Lige šampiona, što i jeste jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Marko Roze za vruće gostovanje u Beogradu neće moći da računa na Orbana, Olma i Bišijabija.

Naš predlog

U prethodnih nekoliko godina su crveno-beli odigrali nekoliko vrhunskih evropskih mečeva na domaćem terenu, a svakako da će svim navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba dugo ostati u sećanju pobeda nad Liverpulom 2018. godine, a zanimljivo je da su Redsi te sezone došli do naslova prvaka Evrope.
Iako crveno-beli ne blistaju ove sezone, treba biti realan pa reći da se ni nemački predstavnik nije proslavio u poslednjih nekoliko mečeva, pa vam hrabro preporučujemo da ovde probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.39.


Pored toga, opšti utisak je da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.57 u Meridianu, a iz istog razloga vam predlažemo da se opredelite i za igru GG uz kvotu 1.66 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, ekipa koju sa klupe predvodi Barak Bahar je na sva tri dosadašnja meča postigla makar po jedan pogodak, a utisak je da ukoliko srpski šampion želi da dođe do sva tri boda na ovom duelu na stadionu “Rajko Mitić”, moraće da postigne makar dva pogotka, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru D2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.