TIP DANA: Napoli – Union Berlin: Napolitanci overavaju plasman u nokaut fazu!

U sredu je na programu novih osam mečeva četvrtog kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će snage odmeriti Napoli i Union Berlin.
Početak ovog duela između italijanskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Napoli: Pobeda donosi proleće u Evropi!

Napolitanci su kao što svi dobro znate prošle sezone mimo svih očekivanja stigli do naslova prvaka Italije, i to na jedan veoma ubedljiv način, gde se pitanje Skudeta ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje.
Zapaženu ulogu je italijanski predstavnik imao i u Ligi šampiona, gde je ovaj tim u četvrtfinalu eliminisan od Milana. Tokom leta je klub napustio Lučano Spaleti, koji je u međuvremenu postao selektor reprezentacije Italije, a na njegovo mesto je postavljen Rudi Garsija što je bilo veliko iznenađenje, pogotovu što francuski stručnjak poslednjih nekoliko godina nije blistao.
Ono što je nekako bilo najbitnije pred početak sezone je da je sačuvan šampionski tim, a tu pre svih mislimo na ostanke Osimena, Kvarackelije i Zelinskog, dok je nažalost klub napustio Kim koji je u međuvremenu prešao u Bajern iz Minhena.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da smo od aktuelnog šampiona Italije očekivali dosta više, pošto se u ovom trenutku Napolitanci nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, međutim, veliko je pitanje šta je realnost ovog tima nakon spektakularne prošle sezone koja je ponavljamo bila spektakularna.
Na jedanaest odigranih mečeva tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” je ostvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza.
U prošlom kolu su izabranici Rudija Garsije odigrali dosta dobar meč na gostovanju kod Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Pre toga je Napoli na svom stadionu uspeo da stigne prednost Milana od dva gola razlike pošto je na kraju taj susret između dva poslednja šampiona Italije završen bez pobednika (2:2).
Što se tiče nastupa italijanskog predstavnika u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, u ovom trenutku se Napoli nalazi na drugom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, što je za tri boda manje u odnosu na prvoplasirani Real Madrid.
Na tri odigrana meča u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju Napolitanci su ostvarili dva trijumfa, i to protiv Brage i Union Berlina na strani, uz poraz na domaćem terenu od Real Madrida u jednom sjajnom duelu koji je završen pobedom kraljevskog kluba od 2:3.
Za kraj, Rudi Garsija za ovaj duel protiv nemačkog predstavnika neće moći da računa na Osimena koji se i dalje nije oporavio od povrede koju je zadobio na reprezentativnog okupljanju.

Union Berlin: Šta se dešava sa popularnim Šumarima?

Union Berlin je prošle sezone igrao iznad svih očekivanja, a najbolji pokazatelj za to je i sjajno četvto mesto na tabeli koje je popularnim Šumarima donelo plasman u Ligu šampiona, i to po prvi put u svojoj istoriji što je naravno bio povod za veliko slavlje navijača tima iz nemačke prestonice.
Prelazni rok je odrađen sjajno, pošto je sačuvan tim iz prošle sezone, uz dolaske nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, i sve to je bilo dovoljno za veliku euforiju pred početak sezone.
Međutim, deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će Union Berlin igrati ovako loše ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je i trenutno katastrofalno šesnaesto mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
Veoma zanimljivo je da je ova ekipa svih šest bodova osvojila u prva dva kola i to nakon dve veoma ubedljive pobede, pa na početku sezone ništa nije naslućivalo da će Šumari imati ovoliko problema i ono što je najgore, ukoliko se ovako nastasvi, Union Berlin bi vrlo lako naredne godine mogli da gledamo u Cvajti.
Nakon ta dva trijumfa nad Majncom i Darmštadom, izabranici Ursa Fišera su doživeli dvanaest vezanih poraza u svim takmičenjima, što je zaista neverovatno.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala, Šumari su glatko poraženi na svom terenu od Ajntrahta, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
U međuvremenu je klub iz prestonice eliminisan i iz nemačkog Kupa i to nakon poraza na gostovanju kod ove sezone sjajnog Štutgarta.
Pre svega toga je klub iz Berlina poražen i na gostovanju kod Verdera, a taj duel u Bremenu je završen pobedom nekadašnjeg šampiona Nemačke od 2:0.
Nažalost, nemački predstavnik ima dosta problema i u Ligi šampiona, pošto se u ovom trenutku Fišerovi puleni nalaze na poslednjem mestu na tabeli grupe C i to bez osvojenih bodova.
U prvom kolu je Union Berlin poražen na gostovanju kod Real Madrida i to nakon primljenog pogotka u poslednjim trenucima susreta. U drugom kolu su Šumari izgubili i na svom terenu od Brage, da bi u prošlom kolu od nemačkog predstavnika bolji bio Napoli.
Za kraj, Urs Fišer za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Italije neće moći da računa na Šafera i Švolova, dok je Juranović pod znakom pitanja.

Naš predlog

Mišljenja smo da je Napoli apsolutni favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.41.

Deluje da će tim koji sa klupe predvodi Rudi Garsija od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Union Berlina koji se blago rečeno nije istakao u dosadašnjem toku sezone, pa vam zbog toga hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel na stadionu “Diego Armando Maradona” pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.