MEČ DANA: Arsenal – Sevilja: Topovi spremni, Andalužani na meti!

U sredu nas očekuje novih osam mečeva četvrtog kola grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a možda i najzanimljiviji meč se igra u Londonu gde će snage odmeriti Arsenal i Sevilja.
Pre ovog kola Tobdžije se nalaze na prvom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova, dok je aktuelni osvajač Liga Evrope trenutno stacioniran na trećoj poziciji sa samo dva osvojena boda.
Početak susreta između engleskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Arsenal: Pobeda gotovo sigurno donosi plasman u nokaut fazu!

Poznato je da je Arsenal prošle sezone igrao zaista sjajan fudbal, međutim, ova ekipa je drastično pala u formi u drugom delu šampionata, i na kraju ostala bez naslova prvaka Engleske, iako se to u jednom trenutku činilo realnim, pošto je četa Mikela Artete imala čak i dvocifrenu prednost u odnosu na Mančester siti.
Međutim, Građani su u drugom delu šampionata ubacili u petu brzinu, Arsenal je očekivano dosta pao, ali je na kraju ova ekipa zauzela drugo mesto, što znači da ovog puta imamo prilike da gledamo ovaj tim u Ligi šampiona, prvi put posle čak šest godina, pa je samim tim i prošla sezona morala da bude okarakterisana uspešnom.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba reći da engleski predstavnik apsolutno sve drži u svojim rukama, pošto se u ovom trenutku Arsenal nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lans, ali i čak četiri boda više u odnosu na Sevilju i PSV, koji trenutno dele poslednje mesto na tabeli, pa je računica jasna, ukoliko engleski predstavnik slavi na ovom duelu protiv Sevilje, praktično će obezbediti plasman u nokaut fazu, što i jeste jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Do sada su Tobdžije na tri odigrana susreta ostvarili dva trijumfa protiv PSV-a na domaćem terenu i Sevilje na strani, uz poraz na gostovanju kod Lansa, koji igra iznad svih očekivanja.
Što se tiče engleske Premijer lige, trenutno se ekipa iz Londona nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester siti, pa deluje da nas i ovog puta očekuje maksimalno interesantna borba za naslov prvaka Engleske.
Nažalost, u prošlom kolu su izabranici Mikela Artete poraženi na gostovanju kod Njukasla kada je bilo 1:0, uz opšti utisak da je gostujuća ekipa dobrano oštećena na tom susretu.
Inače, do sada je Arsenal odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima na svom stadionu i još uvek ova ekipa ne zna za poraz u Londonu, a u tom periodu su Tobdžije ostvarile pet trijumfa, ali i dva remija.
Za kraj, španski stručnjak za ovaj veoma važan meč protiv Sevilje neće moći da računa na Žezusa, Partija, Timbera i Smit-Rouva, dok je Edegard pod velikim znakom pitanja.

Sevilja: Imaju li Andalužani snage za trijumf na Emirejtsu?

Velikih problema je Sevilja imala na startu prošle sezone, a tim je prodisao tek u drugom delu prvenstva nakon dolaska trenera Mendilibara, koji je za kratak vremenski period uspeo da probudi španskog velikana i sa njim dođe do novog trofeja u Ligi Evrope, nakon trijumfa nad Romom.
Sve to je ovom klubu donelo novi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste godinama unazad primarni cilj tima iz Andaluzije.
Nažalost, ponovo stvari nisu krenule onako kako su to svi očekivali, a nakon nekoliko katastrofalnih partija u prvenstvu Mendilibar je dobio otkaz a na njegovo mesto je postavljen urugvajski stručnjak Dijego Alonso, pred kojim je izuzetno težak zadatak, da ponovo probudi uspavanu Sevilju.
U ovom trenutku se popularni Berberini nalaze na očajnom petnaestom mestu na tabeli španske La Lige, uz samo četiri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Utisak je da je tim dolaskom novog trenera počeo da pruža nešto bolje partije, pa tako Sevilja na tri poslednja susreta ima isto toliko remija, iako raspored nije bio nimalo lak.
U prvom meču sa novim trenerom, Andalužani su remizirali na svom terenu protiv Real Madrida, kada je bilo 1:1, da bi nakon toga aktuelni osvajač Liga Evrope morao da putuje na dva veoma teška gostovanja, i to prvo kod Kadiza kada je bilo 2:2, a onda i u prošlom kolu kod Selte, a taj duel u Vigu je završen rezultatom 1:1.
U međuvremenu je tim sa Sančez Pichuana bez većih problema izborio plasman u narednu rundu Kupa Kralja, gde ova ekipa ima velike ambicije ove sezone.
Najzad, što se tiče Lige šampiona, slobodno treba istaći da smo dosta više očekivali od Sevilje u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a trenutno se španski predstavnik nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo dva osvojena boda.
U prvom kolu je Sevilja samo remizirala na svom terenu protiv Lansa, a nakon toga je usledio i remi na gostovanju kod PSV-a, i to nakon pogotka primljenog u poslednjim sekundama susreta. U prošlom kolu je španski predstavnik poražen u Andaluziji od Arsenala sa 1:2, a priliku za revanš imaće već večeras.
Za kraj, Dijego Alonso za ovaj duel u Londonu neće moći da računa na Nilanda i Vakasa, dok su Ramos, Akunja i Marčao pod znakom pitanja.

Naš predlog

Andalužani su pokazali u dosadašnjem toku sezone da imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima, i što je nekarakteristično za njih, Berberini primaju baš dosta pogodaka, a deluje da će to biti slučaj i ovog puta, pa vam pre svega predlažemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.39.

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da pobeda Arsenala ovde ne bi smela da se dovede u pitanje, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.32, a za očekivati je da engleski predstavnik od prvog minuta krene ka golu u poslednje vreme jako loše Sevilje, pa preporučujemo prelaz 1-1 uz kvotu 1.80 u Meridianu.

Za kraj, vrlo je moguće da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na Emirejtsu, pa toplo preporučujemo igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.