Tiket dana: Poeni igrača

Danas su samo tri utakmice na programu u Evroligi pošto je čak 6 igrano sinoć. Igraće se u Barseloni, Berlinu i Monte Karlu. Kvote i granice bile su aktuelne u vreme sastavljanja predloga.

Matijas Lesor (Panatinaikos) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Francuski centar se odlično snašao u dresu Zelenih i već posle šest kola u Evroligi ima prosek od 14,8 poena uz 7 skokova. Na tragu je učinka iz Partizana iako je Pao doveo veliki broj kvalitetnih košarkaša i očekivalo se da Lesor ima manju minutažu. Ipak, igra preko 27 minuta u proseku, a ne očekujemo da bude manje na parketu u Berlinu pošto je van stroja Huančo Ernangomez i Ataman će pod košem imati još samo mladog Balcerovskog. U sastavu nisu ni Vildosa ni Papapetru, pa Panatinaikos i nije toliko favorit u glavnom gradu Nemačke. Glavni rival Lesora biće gorostasni Kumanđe koji mu ne može parirrati snagom i brzinom, ali je tu i stameni Vecel. Granica za Lesora je na 12,5 poena i verujemo da će je on prebaciti. Kvota za (+) poene u kladionici Mozzartbet je 1.90.

Tomaš Satoranski (Barselona) – Asistencije + (granica 3,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Češki plejmejker je igrač sa ogromnim iskustvom i, zajedno sa Laprovitolom, velika je snaga Barse na spoljnim pozicijama. S obzirom da je Argentinac pod upitnikom za meč sa Zvezdom, kao i Litvanac Jokubaitis, očekujemo sa da Satoranski bude baš dugo na parketu. on je do sada u Evroligi prosečno igrao oko 22 minuta, i za to vreme je ubacivao 7,7 poena uz skoro 5 asistencija po utakmici. U segmentu asistencija posebno se istakao u prethodnom kolu u duelu sa Panatinaikosom kada je meč završio sa 7 uspešnih dodavanja, a i protiv Partizana je bio sjajan sa 6 asistencija. Odlično sarađuje sa kolegom iz reprezentacije Češke Janom Veselim, ali je već pohvatao konekcije i sa Ernangomezom i Parkerom. Protiv Zvezde je bio sjajan prošle sezone u Beogradu, tada je postigao 19 poena i imao čak 10 asistencija, a Barsa je slavila posle produžetka. Granica za asistencije je na 3,5 a smatramo da će je Satoranski lako prebaciti. Kvota za (+) je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Džoel Bolomboj (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Centar sa ruskim pasošem doveden je da zatvori Zvezdin reket ali i da lakim poenima završava fantasična dodavanja Miloša Teodosića. Za sada uspešno radi i jedno i drugo, a što se poena tiče čak je i prevazišao očekivanja. U Evroligi Bolomboj ubacuje prosečno 9,8 poena. Ubedljivo najbolji meč mu je bio onaj protiv Partizana kada je postigao 16 koševa, a dvocifren je bio još protiv Monaka. Znalo se da on neće uzimati mnogo šuteva u ekipi kakva ja Zvezda, i da će morati ofanzivnim skokovima da stvara sebi priliku da postiže poene. U Barseloni će imati žestoke rivale pod obručima, čekaju ga Ernangomez, Veseli i Parker, a čini nam se da protiv njih više može da parira Bolomboj od Tobija, dok Simonović nije ni krenuo za Kataloniju. Granica za poene na Džoela Bolombija je na 7,5 poena i nekako nam se čini da će biti dovoljno motivisan da je prebaci. Za (+) poene na centra Zvezde kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Žofri Lovernj (Asvel) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Bivši francuski reprezentativac je propustio skoro kompletnu prošlu sezonu zbog zeške povrede i mnogi su sumnjali u njegov potpuni povratak. Međutim, Lovernj je već na startu nove sezone pokazao sjajne igre, onakve kakve su ga odvele u NBA ligu. Nekadašnji košarkaš Partizana provodi 25 minuta na parketu u Evroligi i tragovi povrede se ne primećuju. Za to vreme ubacuje 12 poena i hvata 4,3 lopte po meču. Njega odlikuje odličan šut sa distance ali i sjajno snalaženje pod obručam. U svefrancuskom duelu u Kneževini imaće teške direktne rivale i uglavnom će to biti atletski veoma nezgodni protivnici. Ono čemu je Lovernj u prednosti u odnosu na Brauna, Dontu Hola i ostale je njegova košarkaša intelinecija i odlična igra sa loptom u rukama. Dolazak Poceka na mesto trenera oporavio je tim iz Vilerbana i oni sada imaju mnogo više poverenja u sopstvene mogućnosti. U prvoj pobedi nad Žalgirisom u Kaunasu Lovernj je pomogao sa 13 koševa i verujemo da će i protiv Monaka imati sličan učinak. Granica je na 11,5 a kvota za (+) poene na Lovernja je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 12.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.