Najava i analiza: Serija A, 12. kolo: Veliki derbi Rima, lak posao za lidera na tabeli, može li Milan konačno do trijumfa?

Od petka su na programu mečevi dvanaestog kola italijanske Serije A, a svakako da će u centru pažnje biti duel na Olimpiku u kom će snage odmeriti gradski rivali Lacio i Roma.
Lider na tabeli Inter ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Frosinonea, dok će Juventus na svom stadionu ugostiti Kaljari.
Milan će nakon više od mesec dana posta pokušati da dođe do trijumfa na nimalo prijatnom gostovanju kod Lećea, dok će Napoli na svom terenu dočekati Empoli, u duelu u kom aktuelni šampion Italije ne bi smeo da ima problema.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Fiorentine i Bolonje, ali i Udinezea i Atalante.
U ovom trenutku se na prvom mestu na tabeli nalazi Inter, koji ima dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Juventus. Na trećem mestu je trenutno Milan koji ima dosta problema u poslednje vreme, dok četvrtu poziciju drži Napoli, koji ima dva boda viška u odnosu na petoplasiranu Atalantu.
Na šestoj poziciji koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope se trenutno nalazi sjajna Bolonja, koja je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serije A, a treba pomenuti i da ovaj tim ima bod viška u odnosu na sedmoplasiranu Romu, koja kao što smo već napomenuli ima težak posao u ovom kolu pošto je očekuje duel sa Lacijom koji se trenutno nalazi tek na desetom mestu.
Kada je u pitanju borba za opstanak, na poslednjem mestu se nalazi Salernitana sa samo četiri osvojena boda, a na pozicijama koje znače selidbu u niži rang na kraju sezone se trenutno nalaze još i Empoli i Verona.

Sasuolo – Salernitana – 1 @ 1.70 u Meridianbet

Prvi duel ovog kola se igra u Ređo Emiliji gde će Sasuolo dočekati Salernitanu. U uvodnom delu prvenstva su Neroverdi imali nekoliko izuzetno dobrih partija, međutim, u poslednje vreme Domeniko Berardi i drugari imaju dosta problema u prvenstvu.
U ovom trenutku se Sasuolo nalazi na petnaestom mestu na tabeli, a na pet poslednjih pet mečeva tim iz Ređo Emilije ne zna za trijumf.
U goste im stiže Salernitana koja je do sada ubedljivo najmanje pokazala od svih timova u prvenstvu i kako sada stvari stoje tim iz Salenta je glavni kandidat da se na kraju šampionata preseli u Seriju B.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na svom terenu od Napolija, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Vrlo lako nam ovaj duel može doneti dosta pogodaka, ali je ipak realnije da pokušate sa jedinicom pošto smo mišljenja da je vreme za jedan trijumf Sasuola, a sve to uz kvotu 1.70 u Meridianu.

Đenova – Verona – GG @ 2.20 u Maxbet

Đenova igra promenljivo na startu šampionata, a naravno primarni cilj povratnika u društvo najboljih će biti opstanak.
Trenutno se popularni Grifoni nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz jedanaest osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Kaljarija, pošto je taj duel na Sardiniji završen rezultatom 2:1.
Verona sa druge strane igra gotovo pa isto kao što je to slučaj bio prošle sezone u kojoj je ova ekipa do opstanka došla tek nakon baraž meča protiv Specije.
U ovom trenutku se ekipa iz grada ljubavi nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su Darko Lazović i drugari poraženi na svom terenu od Monce, kada je bilo 1:3.
I jedni i drugi žele do tri boda, pa se vrlo lako može desiti da vidimo golove na obe strane i zato i savetujemo igru GG uz kvotu 2.20 u Maxbetu.

Leće – Milan – 2 @ 1.77 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra na stadionu “Via del Mare” gde će se sastati Leće i Milan. Domaćin se trenutno nalazi na trinaestom mestu na tabeli, i osim nekoliko dobrih partija na startu prvenstva od ove ekipe za sada nismo videli baš ništa.
Nikola Krstović i drugari na pet poslednjih mečeva ne znaju za trijumf, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Rome, kada je bilo 2:1.
Što se tiče Milana, Rosoneri više od mesec dana u Seriji A ne znaju za trijumf, zbog čega je ova ekipa i pala na treće mesto na tabeli. U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Udinezea. Ipak, sredinom nedelje su Rosoneri ostvarili veoma važan trijumf u Ligi šampiona protiv PSŽ-a, čime je italijanski predstavnik sebi širom otvorio vrata osmine finala.
Vreme je za trijumf italijanskog velikana i u Seriji A, pa savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Juventus – Kaljari – 1 @ 1.38 u Mozzartbet

Generalno, utisak je da svi navijači Juventusa imaju pregršt razloga za zadovoljstvo sa partijama njihove omiljene ekipe u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A pošto se Bjankoneri nakon jedanaest odigranih kola nalaze na odličnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
U prošlom kolu je četa Masimilijana Alegrija ostvarila veoma važan trijumf na teškom gostovanju kod Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je bila četvrta pobeda u nizu za Staru damu.
Kaljari sa druge strane igra odlično u poslednje vreme, pošto je tim sa Sardinije neporažen u prethodna tri kola, a trenutno se popularni Sardi nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Đenove, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Sve osim pobede Bjankonera bi bilo ogromno iznenađenje pa savetujemo jedinicu uz kvotu 1.38 u Mozzartbetu.

Monca – Torino – 3+ @ 2.30 u Meridianbet

Deluje da je Monca nastavila tamo gde je stala prošle sezone, pošto se u ovom trenutku tim koji je prošle godine debitovao u društvu najboljih nalazi na visokom devetom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu, pa ukoliko se ovako nastavi Monca bi mogla čak da se bori i za neku od pozicija koje vode u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala još jedan sjajan meč i slavila na veoma teškom gostovanju kod Verone, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Torino je sa druge strane nakon trijumfa kod Lećea u gostima uspeo na svom stadionu da savlada i Sasuolo, pa forma popularnih Bikova ide uzlaznom putanjom.
Veoma nezahvalan duel za prognoziranje, ali kako nam mečevi Monce po običaju donose dosta pogodaka, mišljenja smo da bi to mogao da bude slučaj i ovog puta i zato preporučujemo igru 3+ uz kvotu 2.30 u Meridianu.

Napoli – Empoli – 1-1 @ 1.62 u Mozzartbet

Nakon krize u uvodnom delu šampionata deluje da Napoli polako ali sigurno počinje da podseća na onu ekipu koja je prošle sezone mimo svih očekivanja stigla do naslova prvaka Italije.
Trenutno se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na četvrtom mestu na tabeli a u prošlom kolu su Napolitanci bili bolji na gostovanju kod Salernitane, pošto je taj duel u Salentu završen rezultatom 0:2. Nažalost, izabranici Rudija Garsija su u prošlom kolu Lige šampiona samo remizirali na svom terenu protiv Union Berlina, ali se i dalje italijanski predstavnik nalazi u dosta dobroj situaciji i pitanje prolaska u nokaut fazu ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Empoli je uz Salernitanu tim koji je do sada najmanje pokazao u ovogodišnjem izdanju Serije A, i utisak je da će tim iz Toskane bodove morati da potraži na nekom drugom mestu.
Deluje da će aktuelni šampion Italije od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, pa je topla preporuka prelaz 1-1 uz kvotu 1.62 u Mozzartu.

Fiorentina – Bolonja – GG @ 1.83 u Maxbet

Deluje da je Fiorentina u poslednja tri kola upropastila sve ono dobro što je gradila u uvodnom delu šampionata. Naime, Ljubičasti su na tri poslednja duela u Seriji A doživeli isto toliko poraza, nakon čega je ova ekipa pala na osmo mesto na tabeli.
U prošlom kolu je Viola poražena na svom terenu od Juventusa sa 0:1, u meču u kom je domaćin bio znatno bolji rival, ali su gosti iz Torina uspeli da sačuvaju svoju mrežu.
Što se Bolonje tiče, ovaj tim je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serije A, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je Bolonja ostvarila još jedan veliki trijumf i to na svom terenu protiv Lacija, kada je bilo 1:0.
Sigurno je da Fiorentina želi da prekine crni niz, međutim, pita se tu nešto i ove sezone sjajna Bolonja, pa je najrealnije da probate sa igrom GG uz kvotu 1.83 u Maxbetu.

Udineze – Atalanta – G2+ @ 2.10 u Mozzartbet

Od Udinezea smo dosta više očekivali ove sezone, međutim, sve navijače ove ekipe i te kako mogu da raduju rezultati popularnih Zebri u poslednje vreme.
Naime, prvo je tim iz Udina vezao čak četiri remija, da bi onda ova ekipa mimo svih očekivanja u prošlom kolu ostvarila trijumf na gostovanju kod Milana, što je u ovom trenutku dovoljno za šesnaesto mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na timovev koji se nalaze u zoni ispadanja.
Atalanta je u prošlom kolu prekinula svoju sjajnu seriju, pošto je Inter u Bergamu bio bolji i zasluženo slavio sa 1:2, ali generalno popularna Boginja igra dosta dobro ove sezone.
Na strani se do sada Atalanta nije proslavila, ali se ipak očekuje da izabranici Đanpjera Gasperinija od prvog minuta napadnu Udineze, koji ima dosta slabosti u zadnjoj liniji tima, pa smo mišljenja da bi gosti ovde vrlo lako mogli do dva postignuat gola, a za sve to je Mozzartbet pripremio sjajnu kvotu 2.10.

Lacio – Roma – 3+ @ 2.30 u Meridianbet

Derbi kola se igra na Olimpiku, na kom će snage odmeriti gradski rivali Lacio i Milan. Pre svega treba reći da je uvek veoma teško prognozirati “Derbi dela Kapitale”, a kada se podvuče crta, utisak je da smo za sada dosta više očekivali i od jednih i od drugih, a tu pre svega mislimo na Lacio koji se u ovom trenutku nalazi tek na desetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa još jednom neprijatno iznenadila sve svoje navijače, pošto su Lacijali poraženi na gostovanju kod Bolonje kada je bilo 1:0. Ipak, italijanski predstavnik je ostvario veoma važan trijumf u Ligi šampiona na svom stadionu protiv Fejnorda, pa se na dva kola pre kraja Lacio nalazi u veoma dobroj situaciji.
Roma je trenutno stacionirana na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Bolonju, a u prošlom kolu je Vučica na svom terenu napravila neverovatan preokret protiv Lećea koji je savladan rezultatom 2:1, iako su gosti sve do prvog minuta sudijske nadoknade vodili sa 0:1.
Pre toga su Rimljani poraženi na gostovanju kod Intera, ali generalno deluje da nekadašnji šampion Italije igra dosta bolje nego što je to bio slučaj na startu šampionata.
Iako Murinjo ume da odigra zatvoren meč, deluje da se ovde ni jedna ni druga ekipa neće previše štedeti, pa se vrlo lako može desiti da prisustvujemo pravoj goleadi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 2.30 u Meridianu.

Inter – Frosinone – I2+ @ 2.00 u Maxbet

Poslednji meč dvanaestog kola italijanske Serije A se igra u Milanu gde će Inter na “Đuzepe Meaci” ugostiti Frosinone.
U veoma lepom raspoloženju Inter očekuje ovaj meč pošto se Neroazuri trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli Serije A, a na sve to italijanski predstavnik je sredinom nedelje pobedom na gostovanju kod Salcburga obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što i jeste bio jedan od glavnih ciljeva za ovaj deo sezone.
U goste im ovog puta stiže Frosinone koji igra iznad svih očekivanja ove sezone, o čemu najbolje svedoči i trenutno jedanaesto mesto na tabeli.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa ostvarila novi trijumf i to na domaćem terenu protiv Empolija kada je bilo 2:1.
Inter je naravno favorit, a očekuje nas i veoma efikasan meč, pa deluje da bi vrlo lako mogli da vidimo dva gola u prvom delu igre uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.