MEČ DANA: Benfika – Sporting: Bitka za prvo mesto na tabeli u prestonici Portugala!

Portugalska Primeira nam je do sada donela nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva, a na prvi pogled deluje da prvenstvo odavno nije bilo interesantnije.
Ovo kolo nam donosi veliki derbi Lisabona, pošto će snage odmeriti trenutno drugoplasirana Benfika i prvoplasirani Sporting, i nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan fenomenalan meč.
Početak ovog duela između Orlova i Lavova je zakazan za 21:30h.

Benfika: Orlovi katastrofalni u Ligi šampiona, pobeda u derbiju leči sve rane!

Nema se šta zameriti klubu iz Lisabona na prošloj sezoni koja je bila izuzetno uspešna, pošto je portugalski velikan stigao do dva trofeja.
Prvi je osvojen u prvenstvu, a drugi u Superkupu, a treba napomenuti da je na kraju prošlog izdanja Primeire Benfika imala samo tri boda viška u odnosu na Porto.
Svakako treba podsetiti i na sjajne partije portugalskog predstavnika u prošlom izdanju Lige šampiona, gde je tim iz Lisabona mimo svih očekivanja stigao do četvrtfinala, gde je eliminisan od Intera, koji je kasnije stigao do velikog finala u kom je poražen od Mančester sitija.
Uvod u novu sezonu je bio sjajan, pošto je Benfika u finalu Superkupa bila bolja od Porta, a taj meč je završen pobedom Orlova od 2:0.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Primeire, u ovom trenutku se izabranici Rodžera Šmita nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, sa kojim će ova ekipa i odmeriti snage večeras.
Do sada je aktuelni šampion Portugala odigrao deset mečeva u Primeiri i ostvario osam trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz.
U prošlom kolu je klub iz prestonice ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Šaveza, čime je donekle zaboravljen kiks kolo pre toga na domaćem terenu protiv Kasa Pije kada je bilo 1:1.
Na domaćem terenu je Benfika do sada odigrala četiri meča i upisala tri trijumfa, uz taj pomenuti remi protiv Kasa Pije, a najvažnija pobeda se do sada pred domaćim navijačima desila u sedmom kolu kad su Orlovi savladali Porto sa 1:0.
Poznato je da je šampionska titula ovom timu donela novo učešće u Ligi šampiona, u kom se portugalski predstavnik nimalo nije proslavio pošto ova ekipa na četiri odigrana susreta ima isto toliko poraza, i nije uspela da se kvalifikuje u osminu finala, a kako sada stvari stoje Benfika će morati da se pomuči i za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Trenutno se klub iz Lisabona nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Strazbur, koji je nažalost već jednom pobedio Orlove i to u gostima.
Rodžer Šmit za ovaj duel protiv svog gradskog rivala neće moći da računa na Neresa, Kokčua, Bernata i Baha.

Sporting: Skoro pa savršen početak sezone!

Za razliku od Benfike koja je blistala u prošlom izdanju Primeire, prošla sezona za njihovog gradskog rivala nije bila toliko uspešna, pošto je tim iz prestonice, ostao bez plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je portugalski velikan na kraju završio tek na četvrtom mestu na tabeli, iza Benfike, Porta, ali i Brage, za koju je u prethodnih nekoliko sezona bila rezervisana pozicija broj četiri.
Popularni Lavovi su morali da se zadovolje sa plasmanom u Ligu Evrope, a kada smo se već dotakli ovog takmičenja, treba reći da portugalskom predstavniku i te kako dobro ide za sada.
Naime, trenutno se Sporting nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Atalantu, ali i tri boda viška od trećeplasiranog Šturma.
U prošlom kolu je portugalski predstavnik odigrao pred svojim navijačima jedan dobar meč i uspeo da savlada aktuelnog šampiona Poljske, ekipu Rakova, a taj duel u Lisabonu je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je gostujuća ekipa gotovo ceo meč igrala sa igračem manje.
Nažalost, pre toga je Rakov uspeo da isčupa bod na svom terenu protiv Zelenih, pošto je taj duel u Poljskoj završen rezultatom 1:1, što je kako sada stvari stoje jedini meč na kom je Sporting u dosadašnjem toku sezone kiksnuo, ako računamo sva takmičenja.
Naravno da će ovog puta primarni cilj biti direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogla da bude jedna veoma lepa sezona za sve navijače kluba iz portugalske prestonice.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Rubena Amorima nalaze na prvom mestu na tabeli portugalske Primeire uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, a priliku da tu svoju prednost popularni Lavovi uvećaju na šest bodova imaće večeras, pošto gostuju kod ljutog rivala.
U dosadašnjem toku sezone Sporting je odigrao deset mečeva i ostvario čak devet trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Brage kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su Amorimovi puleni pokazali karakter i uspeli da preokrenu meč protiv Estrelje na svom stadionu, a na kraju je bilo 3:2, iako je gostujuća ekipa sve do 71. minuta susreta imala gol prednosti.
Na gostovanjima je do sada Sporting odigrao četiri susreta i ostvario tri trijumfa, uz već pomenuti remi na Kamenolomu protiv Brage.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju Ruben Amorim ima daleko manje problema od svog kolege na klupi Benfike, pa za ovaj meč jedino neće moći da računa na Katama.

Naš predlog

Naravno, uvek je jako teško prognozirati veliki derbi Lisabona, a poslednjih nekoliko mečeva nam je donelo dosta golova, i tu pre svega mislimo na poslednja dva duela između Benfike i Sportinga koja su završena rezultatom 2:2.
Pre toga je tri puta zaredom gostujuća ekipa slavila u derbiju, a mišljenja smo da to ovog puta neće biti slučaj, pošto će Benfika dati sve od sebe da se iskupi svojim navijačima za katastrofalne partije u Ligi šampiona, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.


Generalno, poprilično smo sigurni u to da nas opet očekuje jedan efikasan duel, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, retko kada se u velikom derbiju Lisabona desi da i jedna i druga ekipa ne postigne makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se opredelite za igru GG uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.