TIP DANA: Čelsi – Mančester siti: Da li su Plavci našli Sveti gral na Vajt Hart Lejnu?

Sve ljubitelje sportskog klađenja je sasvim sigurno i te kako obradovala ponuda za nedelju, koja utisak je odavno nije bila bolja.
U moru zanimljivih mečeva, za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran u Londonu, na stadionu “Stamford Bridž” gde će snage odmeriti Čelsi i Mančester siti.
Početak susreta između ova dva kluba je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Plavci dosta bolji nego na početku, ali da li je to dovoljno za Siti?

Prošla sezona je za Čelsi bila za zaborav, iako su čelni ljudi kluba na pojačanja potrošili basnoslovnu sumu novca, a najbolji pokazatelj za to je što tim iz Londona nije uspeo da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja.
I pred početak ove takmičarske sezone uprava Plavaca je potrošila dosta novca, a prednjači transfer Kajseda, za čiju slobodu je Čelsi platio Brajtonu neverovatnih 135 miliona evra.
Bilo kako bilo, najmanje što se moglo očekivati je ravnopravna borba za naslov prvaka Engleske, pogotovu što je u međuvremenu novi trener kluba postao Maurisio Poketino.
Međutim, nakon jedanaest odigranih mečeva tim sa Stamford Bridža se nalazi na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze na pozicijama koje naredne sezone donose plasman u Ligu Evrope, ali i devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal, a poznato je da je to četvrto mesto ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Do sada su izabranici Maurisija Poketina odigrali jedanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarili četiri trijumfa, tri remija i čak četiri poraza.
Početak sezone je bio katasatrofalan, mada kako vreme prolazi deluje da nekadašnji šampion Evrope polako ali sigurno ulazi u pobednički ritam.
Naime na pet poslednjih mečeva desetoplasirani tim na tabeli je tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to mimo svih očekivanja na svom stadionu protiv Brentforda.
U prošlom kolu su Plavci odigrali svoj verovatno najbolji meč ove sezone i slavili na gostovanju kod Totenhema, koji se pre prošlog kola nalazio na prvom mestu na tabeli.
Taj duel u Londonu je završen rezultatom 1:4, ali je veliko pitanje šta bi bilo da Totenhem ovaj duel nije završio sa dva igrača manje.
Pre tog trijumfa kod Pevaca, klub sa Stamford Bridža je pobedio i Barnli i Fulam na strani, ali su ovog puta veći problem igre na domaćem terenu, gde su fudbaleri Čelsija do sada na šest odigranih mečeva ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza.
Za kraj, Maurisio Poketino i dalje ima ozbiljnih kadrovskih problema, a za ovaj meč protiv aktuelnog šampiona Engleske neće moći da računa na Čilvela, Čalobu, Nkunkua, Fofanu, Čukvumeku i Laviju, dok su pod znakom pitanja Broja i Betineli.

Mančester siti: Šest trijumfa u nizu nad Čelsijem!

Nema šta, teško da je prošla sezona za popularne Građane mogla da bude uspešnija, pošto je ova ekipa od četiri moguća osvojila tri trofeja.
Naravno, pre svega treba napomenuti naslov prvaka Evrope, što je bio davnašnji cilj Sitija, i to od kako su prebogati vlasnici ušli u klub.
U velikom finalu su Građani bili bolji od Intera, koji se nimalo nije obrukao na tom susretu, čak je u pojedinim delovima susreta italijanski predstavnik bio i bolja ekipa na terenu.
Iako se činilo da Siti neće uspeti da odbrani naslov prvaka Engleske, izabranici Pepa Gvardiole su iskoristili loše partije Arsenala u drugom delu šampionata i po treći put zaredom osvojili Premijer ligu.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Mančester siti stigao do trofeja u engleskom FA Kupu, a sve to nakon trijumfa u finalu nad gradskim rivalom Mančester junajtedom.
Što se tiče tima, on se nije drastično promenio, uz napomenu da je redove engleskog prvaka napustio Gindogan koji je potpisao za Barselonu, kao i Marez koji je karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji.
Na Etihad je stigao Kovačič, kao i njegov sunarodnik Gvardiol, mada ne treba zaboraviti ni dolazak Dokua, koji polako ali sigurno počinje da pruža partije na veoma visokom nivou.
Kada se sve sabere i oduzme, stvari za sada teku po planu. Pre ovog kola su se popularni Građani nalazili na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Totenhem.
Do sada su izabranici Pepa Gvardiole odigrali jedanaest mečeva u prvenstvu i ostvarili devet trijumfa uz dva poraza.
Ponovo je sjajno ova ekipa startovala, ali je u sedmom kolu Siti prvo poklekao na gostovanju kod Vulverhemptona, ali i kod Arsenala, kada je bilo 1:0.
Nakon toga je ova ekipa vezala tri trijumfa u prvenstvu, a u prošlom kolu je na Etihadu bez većih problema savladan Bornmut sa 6:1.
U Ligi šampiona je engleski predstavnik dva kola pre kraja obezbedio direktan plasman u nokaut fazu, a do sada su Građani na četiri odigrana meča ostvarili isto toliko trijumfa. U prošlom kolu je aktuelni šampion Evrope ostvario još jedan lagani trijumf i to na svom stadionu protiv Jang Bojsa, a taj meč protiv švajcarskog predstavnika je završen rezultatom 3:0
Deluje da Pep Gvardiola ima daleko manje kadrovskih problema za razliku od svog kolege na klupi Čelsija, pošto španski stručnjak za ovaj duel protiv Plavaca neće moći da računa na duže odsutnog De Brujnea, Stounsa i Gomeza, dok je pod znakom pitanja Akanđi.

Naš predlog

Pre svega, treba reći da nam međusobni mečevi između ove dve ekipe u poslednje vreme ne donose previše pogodaka, a vrlo lako bi to slučaj mogao da bude i danas, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.01.

Čelsi u poslednje vreme polako ali sigurno počinje da pokazuje znake živosti, međutim, u goste mu dolazi najkvalitetniji engleski klub i mišljenja smo da će Građani slaviti na gostovanju kod ljutog rivala, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.73.

Za kraj, idealno je da probate sa kombinacijom igara X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.