DERBI DANA: Lacio – Roma: Derbi dela Kapitale uvek je dimenzija više!

Pomenuli smo već u našoj rubrici “Tip dana” da odavno nije bila ovako kvalitetna ponuda za klađenje, kao što je to slučaj u ovu nedelju, a širom Evrope nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, ali i čak tri gradska derbija.
U centru pažnje će svakako biti “Derbi dela Kapitale” u kom će snage odmeriti Lacio i Roma.
Slobodno možemo konstatovati da smo i od jednih i od drugih očekivali dosta više u ovogodišnjem izdanju Serije A, ali na sreću, ima još puno vremena da se dosta stvari ispravi.
Početak ovog duela između dva gradska rivala je zakazan za 18 časova.

Lacio: Dva vezana trijumfa nad gradskim rivalom!

Lacio je prošle sezone pružao izuzetno dobre partije u italijanskom prvenstvu, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i vicešampionska titula, pošto su Rimljani na kraju završili kao drugi na tabeli, ostavivši iza sebe timove poput Intera, Milana, Juventusa, Rome i Atalante.
Ipak, tokom leta je klub napustio Sergej Milinković-Savić koji je godinama unazad uz Imobilea bio najbolji fudbaler Rimljana, a barem na prvu je delovalo da u klub nisu stigla adekvatna pojačanja.
Naravno, uprava Lacija je bila svesna da ih ove jeseni očekuju izazovi u Ligi šampiona, pa su novi članovi tima iz prestonice postali Kasteljanos, Genduzi i Kamada.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da se u ovom trenutku italijanski predstavnik nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Atletiko Madrid, ali i bod viška od Fejnorda, i ukoliko u sledećem kolu četa Maurisija Sarija slavi na svom terenu protiv Seltika, što se naravno i očekuje, ovaj tim će napraviti krupan korak ka plasmanu u nokaut fazu elitnog takmičenja, što svakako jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Jedini poraz u Ligi šampiona su Lacijali doživeli na gostovanju kod Fejnorda, a pre i posle toga, ova ekipa je uspela da remizira protiv Atletika, ali i da savlada na svom terenu holandskog predstavnika i pobedi Seltik na strani.
Što se tiče Serije A, sigurno je da smo na početku sezone očekivali dosta više od kluba iz prestonice, pošto se u ovom trenutku Lacio nalazi na desetom mestu na tabeli sa samo šesnaest osvojenih bodova.
Na poslednjih pet mečeva Sarijevi puleni su ostvarili tri trijumfa uz dva poraza, a u prošlom kolu su Rimljani pomalo i neočekivano poraženi na strani kod Bolonje, koja ruku na srce igra iznad svih očekivanja u dosadašnjem toku šampionata.
Pre tog poraza u Bolonji, Lacio je odigrao dobar meč na svom stadionu protiv Fiorentine, a zanimljivo je da je domaćin do trijumfa došao nakon pogotka u petom minutu sudijske nadoknade, kada je Imobile bio precizan sa bele tačke.
Na domaćem terenu je nekadašnji šampion Italije do sada odigrao pet mečeva i ostvario tri trijumfa, uz po jedan remi i poraz.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Maurisio Sari neće moći da računa na Luisa Alberta što će svakako biti veliki hendikep za Rimljane, a pored njega “Derbi dela Kapitale” će propustiti i Marušić, Zakanji i Kasale.

Roma: Da li će se Murinjo ponovo opredeliti za defanzivu?

Utisak je da je Roma prošle sezone sve karte bacila na osvajanje Liga Evrope, što se na kraju ovom timu i osvetilo, jer je na kraju Sevilja po starom dobrom običaju došla do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Procena Žozea Murinja je bila da će dosta lakše do plasmana u Ligu šampiona stići osvajanjem Liga Evrope, a za to vreme je u drugom planu bila Serija A, pa su Rimljani na nekoliko poslednjih utakmica u prvenstvu igrali u znatno izmenjenom sastavu.
Bilo kako bilo, Roma će ponovo predstavljati Italiju u Ligi Evrope, a kada smo se već dotakli ovog takmičenja, treba reći da je Vučica u četvrtak doživela neprijatan poraz na gostovanju kod Slavije iz Praga, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Nakon četiri odigrana kola ovogodišnjeg izdanja drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, italijanski predstavnik se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli, zajedno sa Slavijom iz Praga, a ono što je svakako dobro je što Roma trenutno ima čak pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Servet, pa je za očekivati da Rimljani već u sledećem kolu na gostovanju kod upravo Serveta obezbede plasman u osminu finala Liga Evrope.
I Roma se poput Lacija za sada dosta muči u italijanskom prvenstvu, a to se nekako možda i najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa uspela da slavi protiv Lećea, iako je domaćin sve do prvog minuat sudijske nadoknade gubio sa 0:1. Onda su na scenu stupili Azmun i Lukaku koji je pogodio u četvrtom minutu nadoknade i doneo Romi veoma važan trijumf.
Pre ovog kola su se izabranici Žozea Murinja nalazili na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Bolonju, a u dosadašnjem toku šampionata Vučica je odigrala jedanaest mečeva i ostvarila pet trijumfa, dva remija, ali i čak četiri poraza.
Pre tog trijumfa nad Lećeom u prošlom kolu, Roma je tesno poražena na gostovanju kod trenutno prvoplasiranog Intera, a taj duel na Đuzepe Meaci je završen rezultatom 1:0.
Na gostovanjima je do sada Roma odigrala pet utakmica i utisak je da se ovaj klub baš i nije proslavio pošto je u tom periodu ostvario samo jedan trijumf, jedan remi, ali i tri poraza.
Poput Sarija i Žoze Murinjo ima dosta problema oko sastava tima, pa trener Rome ovog puta neće moći da računa na Ejbrahama, Smoligna, Kumbulu i Pelegrina, dok su Spinacola i Zalevski pod znakom pitanja.

Naš predlog

Deluje da ovaj derbi dosta zavisi od toga za kakvu će se varijantu opredeliti Žoze Murinjo. Lacio mora da ide na sva tri boda kako bi uhvatio priključak za ekipama koje se bore za Evropu, a sigurno da i Vučica želli da pokaže reakciju nakon poraza u Ligi Evrope od Slavije iz Praga.
Deluje da bi vrlo lako oba tima mogla da postignu makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.97
.

I jedni i drugi ove sezone imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima, i deluje da bi nam ovaj “Derbi dela Kapitale” posle dosta vremena mogao doneti pravu goleadu, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.33.

Za kraj, iako je uvek teško prognozirati konačan ishod rimskog derbija, deluje zaista da su u ovom trenutku Lacijalima potrebniji bodovi, a ako na sve to uzmemo u obzir da Imobile i drugari u poslednje vreme imaju dosta dobar skor sa gradskim rivalom, delujemo nam da Lacio i na ovom meču mogao da upiše tri boda, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.00 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.