Tip dana košarka: Olimpijakos – Crvena zvezda: Zvezda u naletu juri treću uzastopnu pobedu u Pireju!

U okviru 9. kola Evrolige ekipa Olimpijakosa će u Pireju dočekati bratski klub Crvenu zvezdu. Oba tima su u prethodnom kolu ostvarila pobjede, a zanimljivo je da je Crvena zvezda na prethodna dva gostovanja Olimpijakosu ostvarila trijumfe. Meč je na programu od 20 časova i 15 minuta.

Olimpijakos: Slabiji start u odnosu na prethodnu sezonu!

Ostao je Olimpijakos prošle sezone bez trofeja i titule najboljeg tima u Evropi, iako su to po mnogima najviše zaslužili. Bili su prvi tim nakon regularnog dijela i bilo je za očekivati da i ove sezone, uprkos promjenama u timu, budu u samom vrhu tabele.
Ovu sezonu su međutim počeli nešto slabije pa su trenutno na skoru od četiri pobjede i četiri poraza. Nekarakteristično za njih, na domaćem terenu dosta teško dolaze do pobjeda nad rivalima a u do sada 4 odigrana meča pred domaćim navijačima, upisali su dvije pobjede i dva poraza. Nakon poraza od Fenerbahčea u neizvjesnoj završnici, na domaćem terenu su poraženi od preporođene Baskonije, da bi potom taj negativan niz prekinuli u prethodnom kolu kada su gostovali ekipi Makabija u Beogradu.
Potpuno je zasluženo grčki šampion pobjedio, uzevši u obzir je vodio od prvog do posledjeg trenutka utakmice. Iznosila je ta prednost i maksimalnih 15 poena na poluvremenu, ali se malo po malo Makabi vraćao i čak prišao na tri poena zaostatka u samom finišu. Odgovornost u finišu meča preuzeli su Olimpijakosovi Amerikanci Tomas Vokap i Ajzea Kenan, pogotkom za dva poena i sigurnom realizacijom slobodnih bacanja u poslednjem minutu.
Nijedan od igrača nije se pretjerano poenterski istakao u ekipi Olimpijakosa, ali su čak četiri igrača bila dvocifrena, dok je još nekoliko koketiralo. Duel sa sa po 13 poena završili Alek Piters i Tomas Vokap, dok su po 10 zabilježili Ajzea Kenan i Mustafa Fal.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov zbog povrede neće igrati protiv Crvene zvezde večeras u 9. kolu Evrolige. Milutinov je polomio prst na stopalu desne noge i kako javljaju mediji moraće da pauzira najmanje 10 dana. To znači da pored propuštene utakmice protiv Makabija u Beogradu u 8. kolu Evrolige, pauzira i u meču sa Crvenom Zvezdom.
Srpski centar je jedan od ključnih igrača u ekipi Jorgosa Barcokasa ove sezone. U Evroligi je prosečno bilježio 10,6 poena, 4,6 skokova, 1,1 asistenciju, 0,6 blokada i 0,4 ukradene lopte.
U nacionalnom šampionatu im ide veoma dobro, a nakon 6 odigranih kola su na skoru od 5 pobjeda i jednog poraza, te su trenutno drugi na tabeli iza vodećeg Panatinaikosa, sa kim će ove sezone voditi veliku borbu za tron.

Crvena zvezda: Nastaviti u dobrom ritmu!

Počela je Zvezda da pruža onakve partije kakve se od njih očekuju od samog starta sezone. Konačno su uzeli jedan veliki nekoj od vodećih ekipa u Evropi i to će po svemu biti ogromna injekcija samopouzdanja za nastavak veoma duge i iscrpljujuće sezone.
Zvezda je u prethodnom meču protiv Fenerbahčea odigrala najbolju partiju u sezoni. Nadigrali su košarkaši Crvene zvezde ekipu iz Istanbula u svim segementima igre, pokazali da rastu kao ekipa i da, uprkos povredama, Janis Sferopulos polako slaže kockice. Miloš Teodosić je još jednom blistao, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj su držali čas u reketu, Jago Dos Santos nastavio odlično da šutira, ali i energijom i zalaganjem još dublje urezao svoje ime u srca navijača. Na kraju, posle 40 minuta odlične igre crveno-bijelih na oba kraja terena 87:56 u 8. kolu Evrolige.
Uz Miloša je sjajan meč odigrao i Jago dos Santos. Našli su se pod dodatnim pritiskom zbog povrede Nejpira i svoje uloge perfektno odradili. Brazilac je još jednom imao konekciju sa navijačima, gorile su tribine posle svakog njegovog dobrog poteza. Poput srpskog organizatora igre, nije se štedio. Ulazio je sa 100 odsto u svaki duel, probijao prvu liniju odbrane sa lakoćom i po ulasku u reket mahom pronalazio dobra riješenja. Plesao je sambu, ponovo odlično šutirao sa distance (3/6) i nastavio da kupuje pristalice crveno-bijelih.
Koliko je motivisan i spreman da ostavi sve na terenu pokazao je i u finišu, kada se pri velikoj razlici zaletio u reket rivala, pa proslijedio pas iza leđa Mitroviću za lake poene, ali se onda nezgodno dočekao nakon što ga je Nejt Sestina zakačio, a onda i pao preko Brazilca. Janis Sferopulos je posle susreta istakao da je došlo do povrede članka, ali nije poznato kojeg stepena i da li će Jago biti u stanju da pomogne ekipi protiv Olimpijakosa, a izvjesno je da Šabaz Nejpir neće.
Bilo kako bilo, Teodosić i Jago su pronašli ritam, čeka se još samo Amerikanac. Zbog povrede ga neće biti neko vrijeme, možda se baš vrati za gostovanje u Milanu, gdje bi mogao da bude i posebno motivisan zbog nedavnih komentara Etorea Mesine. U međuvremenu će veliki teret biti, po svemu sudeći, najprije na Teodosiću, jer je pitanje u kojoj mjeri će Brazilac moći da igra u Pireju. Ide srpski plejmejker u dvoranu koja mu je dobro poznata, pred navijače koji će ga sigurno pozdraviti ovacijama. Kao što je i sam rekao, biće emotivno, ali jedno je sigurno – Zvezda će uprkos svim okolnostima, moći uvijek da računa na Tea.
Ekipa Crvene zvezde je trenutno na skoru od tri pobjede i pet poraza, a zanimljivo je istaći da su prethodne sezone oba puta slavili protiv Olimpijakosa.

Naš prijedlog

Olimpijakos u ovaj meč ulazi kao izraziti favorit pa je kvota na njihovu pobjedu u MaxBet kladionici 1.40, dok je kvota na pobjedu gostiju 3.10.

Mišljenja smo da će izostanci Nejpira ali i evidentno smanjena minutaža Jaga, znatno uticati na potrošnju ostalih igrača Zvezde, te da će Olimpijakos to znati iskoristiti. Prema tome predlažemo igru UP-G – (granica 74,5) tj. da Zvezda neće postići više poena od ponuđene granice. Kvota na ovu igru je 1.80 u MaxBet kladionici, a za vas koji jurite veće kvote predlažemo igru 1&UP – (granica 155,5) po kvoti 2.65 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.