Tiket dana (petak, 17.11.2023)

Tiket dana

Nastavljaju se kvalifikacije, što za Mundijal 2026., što ua EURO 2024. godine, zavisno na kom se kontinetu nalazite. Predložene kvote i granice su važile u vreme sastavljanja tiketa.

Poljska – Češka – 1 @ 2.40 u SuperBet

Poljaci imaju male šanse da odu u Nemačku na EURO i to će biti težak udarac za fudbal u ovoj zemlji. Poljskih nacijača bilo bi u Nemačkoj u ogromnom broju, ali znajući da bi oni mogli praviti i probleme, kao što se to dogodilo 2006. na Mundijalu u ovoj zemlji. Duelom sa Češkom Poljska završava ove kvalifikacije i eventualnom pobedom bi stigla do 13 bodova, koliko sada ima i Albanija sa utakmicom manje. Češka bi ostala na 11, ali bi u poslednjem kolu pobedom nad Moldavijom pretekla Poljsku i obezbedila odlazak na Evropsko prvenstvo. Nevolja je što i Moldavci imaju svoju računicu i ako pobede Albaniju na svom terenu meč sa Češkom bi bio direktan duel za odlazak na EURO, na kome oni nikad nisu bili i motivacija bi im bila maksimalna. Za Knedličke bi najbolje bilo da Albanija pobedi u Moldaviji pa bi oni igrali sa nezainteresovanim Moldavcima u poslednjem kolu ili, jednostavnije, da pobede u Poljskoj i reše sve dileme. Kažu da nada umire poslednja i to je adut domaćina u ovom meču. Zato predlažemo jedinicu sa kvotom 2.40 u kladionici SuperBet.

Finska – Severna Irska – 1x,0-2 @ 1.90 u SuperBet

Bliže se kraju razočaravajuće kvalifiakcije za Finsku i Severnu Irsku. Potajno su se obe selekcije nadale plasmanu na EURO, što i nije bilo nerealno jer su Danci bili apsolutni favoriti a ovim reprezentacijama uz Sloveniju i Kazahstan davane su podjednake šanse. Imali su dosta propusta, to se posebno odnosi na Severne Irce koji su uspeli da pobede samo San Marino dva puta, a ostalih šest mečeva su izgubili. Finska je imala dobre šanse do oktobarskih kvalifikacija kada su upisali dva poraza, od Slovenije u gostima i Kazahstana na domaćem terenu. To je zapečatilo njihovu sudbinu i oni, dva kola pre kraja ciklusa, nemaju nikakvu šansu ni za drugo mesto. Vodeći dvojac Danska i Slovenija imaju po 19 bodova dok su FInci sakupili samo 12. Reprezentacija ”zemlje 1000 jezera” pobedila je na gostovanju u Belfastu i relano je da slavi i u Helsinkiju. Ipak, možda selektori oba tima malo kombinuju sastave pošto su ostali bez šansi za plasman, pa se ograđujemo i sa jednim iksom. Uz duplu šansu na domaćina predlažemo i mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Danska – Slovenija – 1,2+ @ 1.95 u SuperBet

Danci su u boljoj situaciji od Slovenaca utoliko da u poslednjem kolu imaju meč sa Severnom Irskom koja je bez šansi za osdlazak na EURO, dok će Slovenija, u slučaju poraza u Kopenhagenu, u direktnom duelu sa Kazahstanom rešavati svoju sudbinu. To sve pod uslovom da Slovenija izgubi u Danskoj a Kazahstan pobedi San Marino, što je više nego izvesno. U tom eventualnom odlučujućem meču Slovencima bi bio dovoljan i bod na domaćem terenu protiv Kazahstana i možda će selekcija Matjaža Keka biti više fokusirana na tak okršaj nego na meč na Parkenu znajući koliko su Vikinzi kvalitetni. Sve u svemu velika je verovatnoća da ćemo u Nemačkoj gledati obe ove reprezentacije. Za Dance je to očekivano, bili su i nosioci grupe, ali su Slovenci prijatno iznenadili u nekim utakmicama, posebno sa Danskom i Finskom u Ljubljani. Verujmo da se ni Dancima ne čeka poslednje kolo i meč u Belfastu za obezbeđivanje plasmana, pogotovo jer imaju primer Italijana iz kvalifikacija za Mundijal u kataru kada su u poslednjem kolu odigrali bez golova u Severnoj Irskoj i morali su u baraž gde su ispali od Severne Makedonije. Zato je jedinica prvi izbor a verujemo i bar dve lopte u mreži Slovenije. Za 1,2+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici SuperBet iznosi 8.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.