Tip dana košarka: Partizan – Alba: Crno-beli pod imperativom pobede protiv poslednjeplasirane Albe!

Ekipa Partizana će u okviru 9. kola Evrolige ugostiti poslednjeplasirani tim najelitnijeg košarkaškog takmičenja – Albu iz Berlina. Crno-bijeli u ovaj meč ulaze nakon poraza od Bajerna, pa će tako biti pod imeprativom pobjede na domaćem terenu. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Partizan: Imperativ pobjede!

Ponovo je Partizan poražen i ponovo na nevjerovatan način u još jednoj neizvjesnoj završnici. Crno-bijeli jednostavno postaju sinonim za ekipu koja gubi u poslednjih par minuta utakmice. Evidentno je da je nervoza ušla u redove Partizana i da svaka utakmica budi neke stare traume i paralizuje ekipu kada je potrebno da budu najbolji. Jednostavno, crno-bijeli ove sezone nikako ne mogu da pronađu riješenja u neizvjesnim završnicama. Nisu mogli protiv Mege, nisu mogli ni protiv Igokee prije nekoliko dana u ABA ligi, a ni prije 2 večeri u Minhenu protiv Bajerna koji je bio znatno smireniji u 8. kolu Evrolige i na kraju slavio rezultatom 94:85.
Istakao se u tom meču novo pojačanje, Bruno Kabloko koji može da se pohvali fantastičnim debi izdanjem u elitnom takmičenju. Pokušao je sam da razdrma čitav tim, unio je energiju kao što je to prošle sezone radio Matijas Lesor. Zakucavao je, skakao, čak i pogađao trojke. Baš je dalekometnom paljbom u potpunosti vratio tim u četvrtoj četvrtini, ali na kraju nedovoljno za pobjedu jer je u poslednjem minutu falio egzekutor i neko ko bi odigrao kvalitetnu odbranu.
Džejms Naneli je u tom meču dao 14, Zek Ledej 12, dok su po 10 imali Pi Džej Doužer i Uroš Trifunović (koji je odigrao fantastičnu partiju). Međutim, većina tih poena je ubačena u prvoj deonici kada je Partizan imao 10 poena prednosti, ali u nastaku malo šta je funkcionisalo u igri crno-bijelih pa je klub iz Humske upisao peti poraz ove sezone u Evroligi posle osam kola.
Ono što je evidentno je da Partizan nije ista ekipa sa Kevinom Panterom i bez njega. Vidi se to kroz ove mečeve gdje Željko Obradović ne može da računa na njega, posebno u neizvjesnim završnicama protiv Baskonije, Igokee i sada Bajerna. Tri dramatačna finiša gdje se čitav duel riješavao u poslednjem minutu i tri srceparajuća poraza za crno-bijele.
Sa Kevinom Panterom na parketu, to bi vjerovatno u tim poslednjim momentima izgledalo drugačije. Ovako crno-bijeli i dalje imaju ogroman problem, jer nemaju svog glavnog egzekutora koji je donio toliko radosti prošle sezone pogađajući neke od najbitnijih šuteva gde se posebno izdvajaju oni protiv Monaka i Real Madrida, ali i izdanja protiv Crvene zvezde u mečevima za ABA titulu.
Prošle godine ih je Alba odmah na početku u prvom kolu savladala sa ubjedljivih 16 razlike, dok su u Beogradu izabranici Željka Obradovića ostvarili pobjedu od 14 razlike.
Jasno je da će ova utakmica biti veoma značajna te da bi sve sem pobjede u ovom meču bio katastrofalan rezultat.

Alba: Veoma nezgodna ekipa!

Alba je poput Partizana u prošlom kolu poražena u tijesnoj završnici, čime su sebe pozicionirali na poslednje mjesto Evrolige sa samo jednom pobjedom u 8 odigranih utakmica.
Na prvi pogled ne baš očekivano, jer je Alba zbog domaćeg parketa protiv Asvela bila u ulozi blagog favorita. Već na drugi, svakom ko je pratio dešavanja u Mercedes Benc Areni bilo je jasnije o kakvoj ekipi se radi, baš kao što je rezultat varirao, a ekipa Đanmarka Poceka uspijela da nadoknadi ranih minus 15, povede sedam i umjesto da zabilježi drugu pobjedu čestita isto tako ranjivom rivalu.
Presudila je furiozna serija Francuza s kraja treće i početkom poslednje četvrtine, kad je tim italijanskog stratega zaličio na onaj s početka meča i posle onog slavlja nad Žalgirisom dodao još jedno. I to tako što je zaostatak od sedam poena pretvorio u plus deset u jednom trenutku, a onda još jednom „morao da pobjedi“, jer su momci Israela Gonsalesa uveli meč u neizvjesnu završnicu.
Posmatrajući sve šta se desilo na prelazu uz pretposlednje u završnu dionicu postaje jasno da će Partizan večeras, protiv najlošijeg tima Evrolige morati da bude „samo“ dovoljno pažljiv i da mu se ne potkradu greške kojima je inače sklon i da dobije Albu.
Ona je isto takva, iako je uspijela tokom utakmice da neutrališe sjajne role Nanda de Koloa i Jusufa Fala u prvom poluvremenu. Plej Asvela je tokom prvog poluvremena spakovao 13 poena u obruč domaćina, a Senegalac dodao deset, uz sedam skokova, predstavljajući neprestanu opasnost u reketu. Francuski tim jeste bolje počeo meč, ali može da zahvali i dekoncentraciji Albinih igrala koji su u ranoj fazi izgubili čak pet lopti. Kvalitetnije je Asvel i završio, oslonivši se na Timotija Luvavua, jer je bivši košarkaš Mege zabilježio 19 poena, De Kolo je dodao 16, Jusufa Fal 14, uz 11 skokova.
Kod Albe je jedini dvocifren bio Timan (16 poena).
Jedinu pobjedu ove sezone u Evroligi ekipa Albe je ostvarila na domaćem terenu protiv uzdrmane Olimpije iz Milana, a nakon toga su nanizali 3 meča bez pobjede. Za razliku od toga u domaćem šampionatu im i ne ide toliko loše, pošto nakon 7 odigranih kola imaju 6 pobjeda i samo jedan poraz, te sa Ulmom i Čemnicom dijeli prvu poziciju na tabeli. U poslednjem kolu su na domaćem terenu bili bolji od Braunšvajga sa 92:64.

Naš prijedlog

Partizan u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit, kvota na njihovu pobjedu je 1.20 u MaxBet kladionici, dok je kvota na pobjedu gostiju iz Berlina 5.50.

Mišljenja smo da će Partizan slaviti u ovom meču te da će to učiniti ubjedljivom razlikom, te vam prema tome predlažemo igru H1 (granica 9,5) po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP + (granica 169,5) po kvoti 2.40 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.