Tip dana košarka: Igokea – Budućnost: Igosi posle pobede nad Partizanom vrebaju još jedan veliki skalp!

U okviru 8. kola ABA lige, ekipa Igokee će na domaćem terenu ugostiti ekipu Budućnosti. Obje ekipe u ovaj duel ulaze nakon poraza u evropskim takmičenjima. Meč je na programu od 17 časova.

Igokea: Dobar start sezone!

Tačno je da je Igokea sezonu započela porazom na domaćem terenu, ali sve to može da se uzme uz dozu rezerve, pošto je u tom meču igrala protiv Crvene zvezde koja je jasno bila apsolutni favorit.
Međutim nakon tog meča je furiozna Igokea nanizala čak 4 pobjede u ABA ligi i tako se pozicionirala u gornji vrh tabele odmah iza Partizana, Zvezde i Budućnosti, gdje se nalazi i pred ovaj duel.
Pored tog poraza od Crvene zvezde u prvom kolu, tijesno su poraženi još samo od FMP-a i to na domaćem terenu sa 73:74.
A onda je uslijedila nevjerovatna partija i šutersko veče za pamćenje u Štark Areni. Veče u kom su u jednom revolveraškom obračunu uspijeli da nadigraju Partizan, koji zaista rijetko gubi utakmice na domaćem terenu u ABA ligi.
Igokea je ubacila 14 trojki što je glavni razlog što su imali 21 poen prednosti u trećoj četvrtini. Najefikasniji u pobjedi bio je Marko Jeremić sa 17 poena, isto kao i Nikola Tanaskovič. Heroj meča, Mudi ubacio je sedam poena.
Borila se Igokea Vladimira Jovanovića hrabro na otvaranju grupne faze Lige šampiona i na kraju položila oružje na svom terenu protiv Tofaša u produžetku, ipak meč drugog kola neće tim iz Aleksandrovca pamtiti po dobrom.
Mursija je deklasirala Igokeu koja nije uspijela da ubaci 50 poena – 72:47 (19:11, 16:8, 23:19, 14:9). Bilo je to teško veče za Jovanovićev sastav koji je već od sredine druge četvrtine počeo da gubi konce, posle čega su kola mahom nizbrdo.
Nakon tog poraza, tim iz Aleksandrovca je upisao još jedan u okviru ove grupe i to prije par dana, kada je od njih bila bolja Tortona sa 91:84. To je njihov treći poraz u grupe H i čini se da su već sada na minimalnim šansama za prolaz u nokaut fazu ovog takmičenja.

Budućnost: Cilj je nastaviti u dobrom ritmu!

Dobro je započela Budućnost novu sezonu, čini se da su napokon pogodili sa strancima i da je to na prvu loptu mogla da bude dobitna kombinacija. U ABA ligi su čini se iskoristili umor i rastrzanost Partizana i Zvezde i tako do skoro bili jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju.
Međutim tako je bilo sve dok se nisu susreli sa Zvezdom u Beogradu koja im je nanijeli prva poraz u ABA ligi, nakon čega je Budućnost u prethodnom kolu na domaćem terenu prilično ubjedljivo savladala ekipu Splita sa 72:58.
Međutim ono što navijači ali i javnost u Crnoj Gori zamjeraju ovom timu su izdanja u Evrokupu, gdje u ujednačenoj grupi nisu uspijeli da naprave neki iskorak. Meč koji je donio određene promjene u timu je meč protiv Arisa iz Soluna.
Iako su u drugoj četvrtini poveli 16 poena razlike, košarkaši Budućnosti nastavili su negativnu seriju u Evrokupu. Aris ih je savladao 65:63, pa su Podgoričani sada na dvije pobede i četiri poraza, od kojih su tri u nizu. U ABA ligi su mnogo uspiješniji (6-1, prvi poraz imali od Crvene zvezde u Beogradu), ali bez obzira na to, meč protiv Solunjana bio je poslednji sa Petrom Mijovićem na klupi.
Naime, ubrzo posle meča sa Arisom Mijović je Upravnom odboru Budućnosti ponudio ostavku, a ona je prihvaćena, te se Podgoričani sada nalaze u potrazi za novim strategom.
Mijović se u aprilu po treći put našao na klupi Budućnosti, a ekipu je preuzeo od Vlade Jovanovića i vodio je do titule u crnogorskom prvenstvu, dok su u ABA ligi Podgoričani u polufinalu ubjedljivo eliminisani od Crvene zvezde, koja je bila sigurna i u okršaju i ove godine.
Mogo više očekivalo se od ekipe u Evrokupu, gdje je prije Arisa Budućnost izgbuila od Burga, Kluža i Turk Telekoma, a savlada je Slask i Lijetkabelis.
Da stvar bude još gora u poslednjem kolu prije par dana, upisali su još jedan poraz i to od šampiona Njemačke, ekipe Ulma. Na kraju je bilo 84:67, a ekipi Budućnosti je ovo četvrti poraz u poslednjih pet mečeva što je zaista zabrinjavajuće za ekipu sa najvećim ambicijama.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je ekipa Budućnosti te se njihova pobjeda plaća kvotom 1.66 u MeridianBet kladionici. Pobjeda domaćina se plaća kvotom 2.42 u MeridianBet kladionici.

Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma zanimljiv i ujednačen meč, u kom će detalji odlučiti pobjednika. Mi vam predlažemo da pokušate se pobjedom domaćina po kvoti 2.42 u MeridianBet kladionici, jer u poslednje vrijeme zaista igraju u dobroj formi.

Ukoliko se opredijeljujete za poene igrača sa ovog meča, predlažemo da obratite pažnju na Brendona Pola iz Budućnosti, te Jeremića iz druge ekipe, oba igrača bi vrlo lako mogla da pređu svoje granice u ovom meču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.