Tiket dana (utorak, 21.11.2023)

Tiket dana

Danas je poslednji dan kvalifikacija za EURO ne računajući baraže Lige nacija. Saznaćemo imena 21 sekecije koja će narednog leta igratiu Nemačkoj a još tri će doći iz pomenutih baraža. Žreb za Evropsko prvenstvo je u Hamburgu 2. decembra. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Hrvatska – Jermenija – 1/1,3+ @ 2.14 u Meridianbet

Posle dva poraza u oktobraskim kvalifikacija, od Turske i Velsa, činilo se da od Hrvata ništa ne zavisi i da će, najverovatnije, završiti kao treći i morati u baraž. Neophodno je bilo da Vels dobije obe preostale utakmice, u Jerevanu protiv Jermenije i na svom terenu sa nezainteresovanom Turskom. Zmajevi su se spotakli već na prvom koraku i uspeli su da izbore samo remi u Jermeniji. Čak su i Jermeni imali svoju šasnu da su slavili protiv Velsa. Onda bi sada na Maksimiru jurili trijumf za odlazak na EURO. Koliko je to bilo realno procenite sami. Remi sa Velsom izbacio je iz igre i jedne i druge, s obzirom da je Hrvatsa lako pobedila u Letoniji. Hrvatska ipak mora da pobedi Jermeniju da ne bi zavisila od ishoda meča u Kardifu, a ubeđeni smo da će trećeplasirana selekcija sa prethodnog Mundijal ato i učiniti. Neće se kockati s ugledom i očekujemo rano rešavanje pitanja pobedika. Naš predlog je 1/1,3+, dakle prelaz uz golove. Za ovu kombinaciju kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.14.

Rumunija – Švajcarska – 2 @ 2.10 u Meridianbet

Evo najzad radosti i z rumunske ljubitelje fudbala. Njihova selekcija igraće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj a u prvih devet utakmica nisu osetili gorčinu poraza. Imaju 5 pobeda i 4 remija, a jedan od njih ostvaren je i u Švajcarskoj kada su minus od dva gola pretvorili u veliki bod. Možda su tada shvatili da imaju sastav za velike domete, ali je duel sa Izraelom pre tri dana verovatno presudio. Izraelci su poslednja dva meča kao domaćini igrali u Budimpešti i to je jedan od razloga zašto neće videti EURO. Rumunija je slavila na Pančo Areni sa 2:1 i sada sa Švajcarscima igra za prvo mesto u grupi. Da bi ostali na vrhu dovoljan im je i bod, pošto su Sajdžije odigrale bez pobednika sa Kosovom na svom terenu. Biti prvi u grupi donosi benefit svrstavanja u kvalitetniji šešir na žrebu, ali je ono glavno ispunjeno i za jedne i za druge, igraće na kontinentalnom šampionatu. Švajcarska će želeti da se revanšira za taj remi Rumunima i čini nam se da ima kvalitetniji i mnogo iskusniji tim kada su velika takmičenja u pitanju. Zato predlažemo dvojku, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.10.

Grčka – Francuska – 2,2+ @ 2.02 u Meridianbet

Heleni ostaju bez još jednog velikog takmičenja, onog na kome su 2004. godine ostavrili svoj najveći uspeh u istoriji. Podsetimo, tada su Grci postali prvaci Evrope na takmičenju koje je igrano u Portugaliji i tako kreirali jednu od najvećih fudbaslih senzacija ikada. Daleko je ova generacija od one koju je predvodio nemački trener Oto Rehagel a najbolji pojedinac tima, ali i celog šapionata, bio je Teodoros Zagorakis. Gol za titulu postigao je Haristeas u finalu protiv domaćina. Tada su Grci eliminisali Francusku u četvrtfinalu, ali su se od tada stvari drastično promenile. Trikolori su na poslednja dva Mundijala bili prvi i drugi, a Heleni su ih gledali na televizorima. Grčka je imala šansu u ovim kvalifikacijama, trebalo je da pobede Holandiju na svom terenu u prošlom ”prozoru” ali su izgubili i sada moraju da se zadovolje trećim metom. Francuska ima maksimalan učinak i želeće da ga sačuva i posle poslednjeg kola. Pre tri dana su demolirali nejaki Gibralatar sa 14:0, čime je postavila rekord u kvalifiakcijama za Evropska Prvenstva. Pobediće i u Grčkoj, ali sigurno ni približno tako ubedljivo. Naš predlog je dvojaka uz dva gola Francuza. za 2,2+ kvota je 2.02 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 9.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.