DERBI DANA: Brazil – Argentina: Spektakl na Marakani bez Nejmara!

Pored kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, danas su na programu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će za tri godine biti održano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč između Brazila i Argentine koji će biti odigran na Marakani.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 01:30h.

Brazil: Očajne partije u poslednje vreme!

Iako su očekivanja bila najviša moguća, a čak su i kladionice najveće šanse za osvajanje Mundijala dale upravo Brazilu, ova reprezentacija se ponovo nije proslavila, pošto je takmičenje završila u četvrtfinalu, i to nakon poraza od Hrvatske, što je sigurno bilo veliko iznenađenje, bez obzira što Vatreni godinama unazad pružaju izuzetno dobre partije.
U grupnoj fazi su savladane Srbija i Švajcarska, a u poslednjem kolu je Tite promešao karte, pa je Kamerun golom u finišu slavio sa 1:0, ali je i pored toga Brazil završio na prvom mestu u grupi.
U osminu finala je nekadašnjeg šampiona sveta dočekala Južna Koreja, koju su Karioke demolirale i bez većih problema slavile sa 4:1, uz konstataciju da je pitanje pobednika rešeno već posle prvih 45 minuta pošto je selekcija iz Južne Amerike u tom periodu postigla čak četiri gola.
Ipak, u četvrtfinalu Brazil nije uspeo da eliminiše Hrvatsku, i to pošto je regularni deo susreta završen bez pogodaka, u produžecima su obe selekcije uspele da postignu po jedan pogodak, a u penal ruletu su Vatreni bili bolji i na kraju zasluženo uspeli da dođu do drugog uzastopnog plasmana među četiri najbolje ekipe na Mundijalu.
Tite je odmah nakon te eliminacije podneo ostavku, a privremeno rešenje je Diniz, iako se sve češće pominje da će legendarni Karlo Ančeloti u junu postati novi selektor Brazila.
Nažalost, Brazil se nije proslavio ni u kvalifikacijama za novo Svetsko prvenstvo koje će za tri godine biti odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.
Naime, u ovom trenutku se Karioke nalaze na petom mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, što je trenutno za pet bodova manje u odnosu na prvoplasiranu Argentinu.
U prva dva kola Nejmar i drugari su bez većih problema ostvarili dva trijumfa i to protiv Bolivije i Perua, a onda je usledio iznenađujući remi na svom stadionu protiv Venecuele, kada je bilo 1:1.
Nakon toga je nekadašnji svetski šampion doživeo prvi poraz u ovim kvalifikacijama i to na gostovanju kod Urugvaja koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, a da stvari budu još gore, Brazil je u prošlom kolu doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Kolumbije, kada je bilo 2:1.
Ono što takođe nimalo nije dobro je da će ova selekcija i na ovom susretu biti bez Nejmara, koga očekuje duga pauza i za njega je ova sezona najverovatnije završena.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Brazila i Argentine odigran je pre nešto više od dve godine, a na njemu nije bilo pobednika, ali ni golova.

Argentina: Da li je poraz od Urugvaja uzdrmao aktuelnog svetskog šampiona?

Nakon 36 godina posta, Argentina je prošle godine konačno uspela da dođe do naslova prvaka sveta, i to pošto je u velikom finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladana Francuska, a po mnogim mišljenjima bilo je to najbolje finale u istoriji Mundijala.
Regularni deo je završen rezultatom 2:2, u produžecima su obe selekcije postigle još po jedan pogodak, a na kraju su Gaučosi bili smireniji u penal ruleti i došli do Boginje, što je jedini reprezentativni trofej koji je falio Lionelu Mesiju.
Ništa nije naslućivalo da će Argentina uspeti da dođe do samog kraja turnira, pogotovu što je ova selekcija u prvom kolu poražena od Saudijske Arabije. Međutim, kako je vreme prolazilo tako su i izabranici selektora Skalonija pružali sve bolje partije, a u nokaut fazi su redom padali timovi poput Australije, Holandije, Hrvatske i na kraju Francuske.
Kada se podvuče crta, deluje da je Argentina na kraju potpuno zasluženo stigla do trofeja, iako se čini i da je do njega došla Francuska to sigurno ne bi bilo nezasluženo.
Nije bilo previše promena nakon Mundijala, što u stručnom štabu, ali i što se tiče igračkog kadra, a primarni cilj će naravno biti odlazak na Svetsko prvenstvo koje će za tri godine biti odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.
Generalno, deluje da Argentinci za sada mogu da budu zadovoljni, pošto se u ovom trenutku aktuelni svetski šampion nalazi na prvom mestu na tabeli u kvalifikacijama uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Urugvaj.
Upravo Urusi su u prošlom kolu naneli Argentini prvi poraz još od onog meča protiv Saudijske Arabije, i to u sred Buenos Ajresa, a taj duel je pripao izabranicima Marsela Bjelse koji su na kraju slavili sa 2:0, i moramo reći da su gosti zasluženo stigli do drugog vezanog trijumfa u kvalifikacijama.
Naravno, ne treba zaboraviti da su pre toga Lionel Mesi i drugari vezali četiri trijumfa u kvalifikacijama i to bez primljenog gola, zbog čega i kažemo da je generalni utisak dobar, što ne umanjuje činjenicu da se poraz na domaćem terenu protiv Urugvaja mora smatrati neuspehom.
U gostima je do sada Argentina odigrala dva meča i ostvarila dva veoma lagana trijumfa. U prvom duelu izabranici Lionela Skalonija su bili bolji od Bolivije rezultatom 0:3, da bi nakon toga Gaučosi slavili na gostovanju i kod Perua, kada je bilo 0:2.

Naš predlog

Obično nam međusobni mečevi između ove dve selekcije ne donose previše pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras na Marakani, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.53.

Poznato je da će Nejmar propustiti ovaj susret, uz napomenu koliko je ovaj fudbaler bitan za Brazil, a sve to dobrano povećava šanse gostima kada je ovaj duel u pitanju i mišljenja smo zaista da Mesi i drugari neće doživeti poraz na Marakani, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Za kraj, idealno je da probate sa kombinacijom igara X2&0-2, a sve to uz odličnu kvotu 2.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.