Tiket dana: Poeni igrača

Danas započinje novo kolo u Evroligi, polovina mečeva igra se u četvrtak dok je ostatak ostavljen za petak. Evo predloga za učinak košarkaša. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja predloga.

Žofri Lovernj (Asvel) – Skokovi + (granica 5,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Bivši francuski reprezentativac i NBA igrač Žofri Lovernj propustio je kompletnu prethodnu sezonu zbog teške povrede. Izgleda da je dosta radio nakon oporavka i za sada pruža odlične partije u dresu Asvela. Francuski tim ima samo dve pobede u dosadašnjem delu Evrolige, a obe su ostavrili od dolaska na klupu Đanmarka Poceka. Još uvek nisu slavili u svojoj dvorani u Vilerbanu i sada je pravi trenutak jer im u goste dolazi minhenski bajern. Lovernj ubacuje u proseku nešto manje od 12 poena po meču u elitnom takmičenju i hvata više od 5 lopti. U prethodnom duelu sa Baskonijom imao je čak 9 skokova pa verujemo da sada može imati više skokova od ponuđene granice a ona je na 5,5 u kladionici Mozzartbet. Kvota za (+) skokove na Lovernja je 1.85.

Serž Ibaka (Bajern) – Poeni + (granica 10,5) @ 2.00 u Mozzartbet

Nekadašni španski reprezentativac je stigao u Minhen kao najveće, ne samo ovogodišnje, pojačanje. Radi se o košarkašu koji je proveo skoro deceniju i po u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i nosio dres 5 NBA timova. Sada je već u godinama, napunio je 34, ali i mnogo stariji od njega igraju i dalje odličnu košarku. Trebalo mu je malo vremena da se ponovo navikne na evropski stil igre i čini nam se da iz meča u meč pruža sve bolje partije. Trener Pablo Laso je insistirao na njegovom dolasku a verujemo da je i Ibaka prelomio da dođe u Nemačku baš zbog španskog stručnjaka. U Evroligi iskusni centar ubacuje nešto preko 11 poena i hvata 6 lopti prosečno. Najbolju partiju je odigrao u prošlom kolu kada je Žalgirisu u Kaunasu ubacio 20 koševa i imao 7 skokova. Verujemo da će biti efikasan i u predgrađu Liona i da će prebaciti granicu od 10.5 poena koliko mu je zadato u kladionici Mozzartbet sa kvotom 2.00 za (+) poene.

Nikolas Laprovitola (Barselona) – Asistencije + (granica 4,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Argentinski plejmejker je imao nezgodnu povredu od koje se oporavio ali još nije na nivou na kom je bio na početku sezone. Malo ga i trener Grimau štedi pa Laprovitola ne igra toliko koliko je igrao ranije. S druge strane Barsa ima i Satoranskog i Jokubaitisa pa je logično da oni dele minutažu. Laprovitola je propustio četiri meča zbog povrede, dva u Evroligi i dva u Endesi i u tom periodu imali su po dva poraza i dve pobede. Posle povratka Laprovitola je najbolji meč odigrao protiv Baskonije kada je ubacio 14 poena i to za manje od 20 minuta. S druge strane izgleda da je ove sezone Argentinac više pažnje posvetio organizaciji igre i asistiranju saigračima. Nikada nije imao ovako dobar učinak što se asistencija tiče, pa je u Evroligi trenutno na 5,7 po meču. Verujemo da će na isti način igrati i protiv Makabija, a granica za asistencije je 4,5 u kladionici Mozzartbet. Kvota za (+) je 1.85.

Bonzi Kolson (Makabi) – Skokovi + (granica 6,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Najprijatnije iznenađenje u ekipi Makabija na početku sezone svakako je Bonzi Kolson. Odlični krilni košarkaš maksimalno je iskoristio izostanak Vejda Boldvina, pre svega preuzeo je jedan deo šuteva sjajnog beka i stigao do proseka od 14 poena po meču, dok je prošle sezone imao manje od 11. Sada se u tim vraća Boldvin, svi ostali će šutirati mnogo manje i verovatno postizati manje koševa. Izraelci su već tri puta igrali kao domaćini u Beogradu, dva puta su pobedili i jednom izgubili i polako se navikavaju na igranje u praznoj dvorani. Da se vratimo na Kolsona, on pored odličnog košgeterskog učinka ima i solidan brj skokova koji je na 8 mečeva u Evroligi na 7,3 po utakmici. Do ovog proseka najviše je stigao zbog čak 14 skokova protiv Fenera u prošlom kolu ali verujemo da će i protiv Barse imati značajan broj uhvaćenih lopti i da će prebaciti granicu od 6,5 kolika je u kladionici Mozzartbet sa koeficijentom 1.85 za (+).

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 12.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.