DERBI DANA: Njukasl – Čelsi: Plavci na mestu gde se teško dolazi do bodova!

Ekipa Njukasla će u okviru 13. kola na domaćem terenu dočekati Čelsi. Obje ekipe u poslednje vrijeme pružaju kvalitetne partije pa je za očekivati da gledamo jedan zanimljiv i uzbudljiv meč. Utakmica je na programu od 16 časova.

Njukasl: Samo jedan poraz na domaćem terenu!

Dobro je Njukasl otvorio novu sezonu u kojoj igraju na čak 4 fronta, te su povrede u poslednje povrede počele da uzimaju maha. Nisu se dobro proveli fudbaleri Njukasla na dva vezana gostovanja. Prvo su u Dortmundu, u okviru grupne faze Lige šampiona, poraženi od Borusije 0:2, a istim rezultatom savladao ih je Bornmut u Premijer ligi, čime je došao kraj serije Svraka od sedam utakmica bez poraza u prvenstvu. Nešto više od dva mjeseca ekipa Edija Haua igrala je “u plusu”, pobjedivši Arsenal u prethodnom kolu 1:0, Kristal Palas 4:0, Šefild Junajted 8:0… Ipak, na jugu se Engleske naišli su na tvrd orah. Prije svega, na Dominika Solankea.
Nekadašnji đak Čelsija postigao je oba gola i već stigao do svog učinka iz prošle sezone, kada je šest puta bio strelac u prvenstvu Engleske.
Iskoristili su domaćini umor Njukaslovih fudbalera posle teškog gostovanja u Njemačkoj, ali i pomenutog duela sa Arsenalom, kao i okršaja sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu u Liga kupu, gdje su slavili 3:0.
Engleski tim je prošle godine završio na četvrtom mjestu u Premijer ligi i vratio se na glavnu scenu najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja posle 21 godine, gdje je prvo osvojio bod u Milanu posle remija bez golova, a zatim šokirao PSŽ savladavši ga na Sent Džejmsis Parku sa 4:1. Međutim, crno-bijeli trenutno imaju mnogo toga da poprave i treći poraz u nizu mogao bi da ih dovede u komplikovanu situaciju.
Svrake su ove sezone sedme na ligaškoj sceni Engleske sa 20 bodova i prethodno su vodile tešku bitku sa londonskim Arsenalom porazivši ga sa 1:0, da bi potom došao gore pomenuti poraz od Bornmuta.
Kormilar Svraka mora da se nosi sa veoma velikom grupom izostanaka, koju čine Anderson, Barns, Botman, Isak, Mankiljo, Majli, Marfi, Bern i Target, dok Tonali služi višemjesčnu suspenziju.

ČelSi: Evidentan uspon!

Fudbalere Čelsija muče male utakmice, ove sezone su već doživjeli neke neoprostive poraze, pogotovo na svom Stamford Bridžu. Međutim, izabranici Maurisija Poketina još nemaju poraz u velikom derbiju, a tako je ostalo i posle prethodne nedelje kada im je u goste u okviru 12. kola Premijer lige došao aktuelni šampion Premijer lige ali i Evrope Mančester Siti. U jednom veoma uzbudljivom i atraktivnom meču ekipa Čelzija je uspijela da osvoji bod, a krajnji rezultat utakmice je bio 4:4!
Bio je to četvrti Čelsijev derbi protiv najjačih engleskih timova ove sezone i četvrti na kom nisu poraženi. Ponovo su ga odigrali u Londonu. Najprije su 13. avgusta Plavci na otvaranju sezone dočekali Liverpul, golom Aksela Disasija su došli do 1:1, ispustili su potom pobjedu protiv Arsenala (2:2) iako su vodili sa 2:0, a potom su nedavno savladali Totenhem kao gosti sa 4:1.
Nije briljirao Čelsi ni na toj utakmici. Pevci su dobili dva crvena kartona, pa i čak toliko brojčano inferiorni su uspijeli da daju gol za 2:2, koji je poništen tek posle odluke VAR-a. Ima Poketino razloga za zabrinutost, iako je u finišu njegov tim došao do ubjedljivog trijumfa.
Ipak, sa svakim dobijenim derbijem atmosfera i samopouzdanje rastu, pa se samim tim očekuje da i ekipa izgleda sve bolje i bolje. Pogotovo kada znamo da sa prosijekom od 23,2 godine Čelsi ima ubjedljivo najmlađi tim u čitavoj Premijer ligi. Poketinovom timu je potrebno vrijeme i to je očigledno.
Fantastičan meč odigrali su Čelsi i Mančester Siti u derbiju 12. kola Premijer lige. Rezultatska klackalica rIJešena je pogotkom Kola Palmera iz penala u petom minutu nadoknade za 4:4. Sitijevo dijete, momak rođen u Mančesteru, presudilo je Građanima.
Iako se nalazi tek na desetom mjestu Premijer lige, Čelsi je ove sezone pokazao da može da se nosi sa najboljima.
Slabi rezultati protiv, na papiru lošijih rivala, koštali su tim Maurisija Poketina boljeg plasmana na tabeli.
Narednu priliku da vidimo londonske Plavce na dijelu imaćemo večeras protiv Njukasla. Lako je moglo da se dogodi da to bude bez Maurisija Poketina, koji je burno reagovao na kraju utakmice zbog odluke Entonija Tejlora da svira kraj u trenutku kada je je Čelsi imao priliku za opasan napad. Arbitar mu je, međutim, pokazao samo žuti karton i poštedio ga suspenzije.

Naš prijedlog

Blagi favorit u ovom meču je Njukasl za čiju pobjedu se plaća kvotom 2.50 u MeridianBet kladionici, dok je kvota na pobjedu Čelzija 2.75.

Mišljenja smo da će ovo biti jedan zanimljiv meč u kom će obje ekipe postići po gol, pa vam trema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.88 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo je Čelzi u usponu forme, te da će povrede kojih nije malo u redovima Njukasla, omogućiti Čelziju da osvoji barem bod, te za vas malo hrabrije predlažemo igru X2&GG po kvoti 2.50 u MeridanBet kladionici. A takođe za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 3.30 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.