Najava i analiza: Serija A, 13. kolo: Ovo kolo donosi duel dva tima koja su do sada najviše pokazala!

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, ponovo je došlo vreme za lige petica, a samim tim i italijansku Seriju A.
Ovo kolo nam donosi dosta zanimljivih mečeva, a derbi kola se svakako igra u Torinu gde će koplja ukrstiti Juventus i Inter. Pored toga, ništa manje zanimljivo neće biti ni u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Napoli, a u subotu je na programu još jedan veoma interesantan duel pošto će Milan dočekati Fiorentinu.
Od ostalih susreta izdvajamo duele između Rome i Udinezea, ali i Bolonja i Torine što će ujedno biti i poslednji meč trinaestog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.
Trenutno se Inter nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, dok je na trećoj poziciji trenutno stacioniran Milan koji ima čak šest bodova manjka od Stare dame. Na četvrtoj poziciji se nalazi Napoli, koji ima bod viška u odnosu na Atalantu i Fiorentinu. Od timova koji se još bore za mesto koje vodi u Evropi za sada treba izdvojiti Lacio, Romu, Bolonju i Moncu, mada ne smemo zaboraviti ni Torino koji igra na visokom nivou u poslednje vreme.
Kada je u pitanju borba za opstanak u Seriji A, trenutno su najugroženije ekipe Salernitane, Verone i Kaljarija, koje se nalaze na tri pozicije koje na kraju sezone znače selidbu u Seriju B, a trenutno su još ugrožene i ekipe Empolija, Udinezea i Sasuola.

Salernitana – Lacio – 3+ @ 2.00 u Meridianbet

Prvi duel trinaestog kola Serije A se igra u Salentu gde će snage odmeriti Salernitana i Lacio. Opšti utisak je da smo od oba tima očekivali dosta više, a nažalost Salernitana se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ovaj tim naredne godine gledamo u Seriji B.
U prošlom kolu je “fenjeraš” ovog puta odigrao jedan solidan meč na gostovanju kod Sasuola koji je na kraju završen bez pobednika.
Deluje da je Lacio ove sezone pokazao daleko više u Ligi šampiona nego u Seriji A, gde se trenutno Rimljani nalaze na desetom mestu na tabeli i ukoliko ovako nastave ozbiljno će dovesti u pitanje svoj plasman u neko od evropskih takmičenja, što se u proteklih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje.
Prednost dajemo Laciju naravno, ali je ipak po našem mišljenju daleko sigurnije da se fokusirate na golove, odnosno na igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.00.

Atalanta – Napoli – GG @ 1.70 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Bergamu gde će se sastati Atalanta i Napoli. Domaća ekipa do sada nije na pravi način uspela da se izbori sa italijanskim velikanima, pa ćemo videti da li će nam ovaj meč doneti nešto novo.
Trenutno se Boginja nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli, a biće ovo najbolja moguća prilika da izabranici Đanpjera Gasperinija zasednu na tu četvrtu poziciju koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, pošto u Bergamo dolazi upravo Napoli.
Aktuelni šampion Italije je u prošlom kolu poražen na svom terenu od Empolija, što je bila kap koja je prelila čašu kada je u pitanju Rudi Garsija koji je smenjen, a na njegovo mesto je doveden nekadašnji trener ovog kluba Valter Mazari.
Veoma zanimljiv duel u najavi, a mišljenja smo da nas očekuje makar po jedan pogodak na obe strane, što Maxbet ceni sa kvotom 1.70.

Milan – Fiorentina – 1 @ 2.00 u SuperBet

Nakon dosta dobro starta prvenstva Rosoneri su upali u veliku krizu, pošto nekadašnji šampion Italije na četiri poslednja duela ne zna za poraz, a sve to je dovelo do pada na treću poziciju na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i osam bodova manje od trenutnog lidera na tabeli – ekipe Intera.
U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija samo remizirali na gostovanju kod neugodnog Lećea, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Fiorentina za sada igra dosta dobro, a Viola je trenutno stacionirana na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Napoli. U prošlom kolu su Ljubičasti slavili na svom terenu protiv Bolonje, a taj meč je završen rezultatom 2:1
Ovog puta smo mišljenja da je konačno vreme za jednu dobru partiju Rosonera, pa preporučujemo jedinicu uz sjajnu kvotu 2.00 u SuperBetu.

Kaljari – Monca – G2+ @ 2.38 u Meridianbet

Izvesno je da će Kaljari imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, što će naravno biti primarni cilj tima sa Sardinije, ali niko povratniku u društvo najboljih ne može bilo šta da prigovori za partije u poslednje vreme, iako su Sardi u prošlom kolu poraženi od Juventusa sa 2:1.
Pre toga je ova ekipa vezala tri meča bez poraza, pa se trenutno klub sa Sardinije nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova.
Monca drugu godinu zaredom igra na veoma visokom nivou u italijanskom prvenstvu, a trenutno se ova ekipa nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Monca remizirala na svom terenu protiv Torina, a taj duel dve ekipe približnog kvaliteta je završen rezultatom 1:1.
Neće biti iznenađenje ukoliko gosti dođu do dva ili više pogotka na ovom duelu protiv Kaljarija, a sve to Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.38.

Empoli – Sasuolo – GG @ 1.55 u Maxbet

Empoli je u prošlom kolu još jednom pokazao da će predstavljati veliki problem za italijanske velikane na strani, pošto je ova ekipa nakon što je uspela da slavi protiv Fiorentine na Artemio Frankiju u prošlom kolu mimo svih očekivanja bila bolja i od aktulnog šampiona Napolija, a taj duel je završen rezultatom 0:1, nakon čega se ovaj tim nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove.
Deluje da smo od Sasuola dosta više očekivali za sada, iako je poznato da klub iz Ređo Emilije dosta bolje igra u drugom delu sezone. Trenutno su Domeniko Berardi i drugari stacionirani na petnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom terenu protiv Salernitane kada je bilo 2:2.
Za očekivati je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom meču a igru GG kladionica Maxbet ceni sa kvotom 1.55.

Frosinone – Đenova – 1 @ 2.55 u Mozzartbet

Frosinone se vratio u Seriju A i primarni cilj će naravno biti opstanak u društvu najboljih, pa ako se na taj način posmatraju stvari slobodno možemo konstatovati da svi navijači ovog tima imaju zaista pregršt razloga za zadovoljstvo.
Frosinone u ovom trenutku ima čak šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, a u prošlom kolu je ova ekipa očekivano poražena na gostovanju kod Intera kada je bilo 2:0.
Đenova će dati sve od sebe da opstane u ligi, a u poslednje vreme popularni Grifoni jako dobro igraju na svom terenu, što je i glavni razlog što se ova ekipa trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa na svom terenu bila bolja od Verone, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Ipak, koliko dobro Đenova igra na svom stadionu, toliko ima problema na strani pa savetujemo da se fokusirate na jedinicu uz sjajnu kvotu 2.55 u Mozzartu.

Roma – Udineze – 3+ @ 2.07 u Meridianbet

Roma igra po sistemu toplo-hladno, a trenutno se italijanski velikan nalazi na sedmom mestu na tabeli, pa deluje da je četa Žozea Murinja mogla i morala dosta više u dosadašnjem toku šampionata.
U prošlom kolu je Vučica remizirala protiv Lacija u velikom rimskom derbiju, a taj susret je završen bez pogodaka, ali i bez previše šansi za postizanje istih.
Udineze dosta dugo ne zna za poraz, a Zebre iz Udina su nedavno stigle i do svog prvog trijumfa u ovogodišnjem izdanju Serije A, i to neočekivano na gostovanju kod Milana, kada je bilo 0:1.
Trenutno se crno-beli nalaze na lošem šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Iako je Roma izraziti favorit, deluje da bi na Olimpiku moglo da bude i dosta pogodaka, pa vam predlažemo igru 3+ uz kvotu 2.07 u Meridianu.

Juventus – Inter – 1X @ 1.67 u SuperBet

Derbi kola ali i jedan od najvećih derbija italijanskog fudbala se igra u Torinu, gde će snage odmeriti Juventus i Inter, što će ujedno biti i meč između dva tima koja su do sada ubedljivo najviše pokazala.
Juventus je možda pomalo i neočekivano trenutno na drugom mestu na tabeli ako uzmemo u obzir šta se sve ovoj ekipi dešavalo od početka prvenstva, a u prošlom kolu je Stara dama ostvarila novi trijumf i to na domaćem terenu protiv Kaljarija kada je bilo 2:1, što je bio peti vezani trijumf za klub iz Torina.
Inter je po svemu onom što smo do sada videli glavni favorit za osvajanje Skudeta, a trenutno se Neroazuri nalaze na prvom mestu na tabeli, uz dva boda više u odnosu na Juventus.
Inter je u prošlom kolu bio bolji od Frosinonea na svom stadionu, dok je pre toga milanski gigant stigao do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod Atalante, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Ukoliko želi da ostane u trci za Skudetom, Juve ne sme da izgubi na ovom duelu, a deluje da se to neće ni desiti pa je dupla šansa 1X i više nego solidna varijanta i Superbet je ceni sa kvotom 1.67, uz napomenu da nam ovaj derbi vrlo verovatno neće doneti previše pogodaka.

Verona – Leće – 3+ @ 2.50 u Meridianbet

Verona je prošle sezone jedva uspela da obezbedi opstanak u društvu najboljih i to pošto je ekipa sa Bentegodija u baraž meču bila bolja od Specije.
Trenutno se tim iz grada ljubavi nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, i ako se nešto ne promeni u igri Verone, vrlo lako se može desiti da ovu simpatičnu ekipu naredne sezone gledamo u Seriji B.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je doživela isto toliko poraza a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Đenove kada je bilo 1:0.
Leće je fenomenalno startovao u prvenstvu, ali je onda ova ekipa stala i trenutno se nalazi na trinaestom mestu na tabeli, ali ipak remi u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Milana nagoveštava da bolji dani i te kako dolaze.
Vrlo lako se može desiti da na Bentegodiju bude dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz fantastičnu kvotu 2.50 u Meridianu.

Bolonja – Torino – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

Poslednji duel trinaestog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra na stadionu “Renato Dal’ Ara” gde će se sastati Bolonja i Torino.
Sigurno je da Bolonja možda slovi i za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serije A, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na veoma visokom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Fiorentinu.
Nažalost, u prošlom kolu je Bolonja poražena na teškom gostovanju kod Fiorentine kada je bilo 2:1.
Torino nakon početne krize u poslednje vreme igra dosta dobro pa su tako popularni Bikovi na tri poslednja meča bez poraza, a u tom periodu su Nemanja Radonjić i drugari ostvarili dva trijumfa uz jedan remi.
Nimalo lak meč za prognoziranje, ali treba ipak podsetiti da Bolonja ove sezone igra sjajno na svom terenu pa hrabro preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.25 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.