Tip dana košarka: Krka – Crvena zvezda: Crveno-beli gostuju ekipi koja još uvek ne zna za trijumf na domaćem parketu!

Ekipa Krke će u okviru 9. kola ABA lige ugostiti Crvenu zvezdu, domaći tim u ovaj meč ulazi kao jedina ekipa koja u regionalnom takmičenju još uvijek nema trijumf na domaćem terenu. Meč je na programu od 17 časova.

Krka: Grčevita borba za opstanak!

Nije više Krka onaj tim sa Aleksandrom Džikićem na klupi koji se bori za plej-of. Sada je tim iz Novog Mesta povratnik u ABA ligu, a cilj je da tu i ostanu, da li će u tome uspijeti, teško je sada previdjeti jer su članovi Krke mahom nepoznati igrači, ali je očigledno da će se do kraja grčevito boriti za opstanak u regionalnom takmičenju.
Marko Radovanović je došao u klub da donese kvalitet i za sada mu ne ide loše, pošto na terenu provodi oko 20 minuta i postiže 8 poena u prosijeku, od njega se očekuje mnogo jer je došao iz Cedevite, ali ono što je nauočljivije je izostatank Roka Stipčevića. Legendarni hvatski plejmejker je odlučio da ode u igračku penziju, a bez njega na poziciji organizatora, Krka je potpuno druga ekipa.
Krka je očekivano dominantna u nacionalnom šampionatu Slovenije, pa su tako na vodećoj poziciji nakon 9 odigranih kola, sa bilansom od 8 pobjeda i jednim porazom. Prije tri dana su savladali ekipu Šenčura na domaćem terenu sa 83:61.
Dok sa druge strane njihove partije u ABA ligi ne obećavaju, pa su trenutno na bilansu od dvije pobjede i šest poraza nakon 8 odigranih kola. U poslednjem kolu su prekinuli negativnu seriju poraza, pobjedom u gostima nad ekipom Mege. Viđeno je iznenađenje u Hali sportova Ranko Žeravica, pošto je ekipa iz Novog mesta predvođena Leonom Stergarom uspijela je da preokretom u poslednjoj četvrtini, dođe do pobjede, tek druge u ABA ligi ove sezone, konačnim rezultatom 77:72. Samo u trećoj četvrtini Stergar je ubacio 14 poena, u poslednjoj još tri, da bi se na kraju zaustavio na 25, učinivši da njegova najefikasnija partija u sezoni ne bude uzaludna. Najveća podrška Stergaru bili su Špan sa 16 i Macura sa 14 poena, pa je za očekivati da upravo ovi igrači danas budu najistaknutiji u redovima domaćina.
Još jedan zanimljiv i nekarakterisitačan podatak je da je Krka jedini tim u ABA ligi koji još uvijek ne zna za pobjedu na domaćem terenu.

Crvena zvezda: Svaki meč je važan!

Košarkaši Crvene zvezde su, posle teškog poraza u Evroligi protiv Olimpije Milano, otputovali u Sloveniju, gdje će u večeras odmjeriti snage sa Krkom od 17 časova u 9. rundi ABA lige.
Crveno-bijeli su jedini tim sa samo jednim porazom u regionalnom takmičenju, pa će se potruditi da tako i ostane posle gostovanja u Novom Mestu. Biće im to 15. meč u dvorani Leon Štukelj, a dosad su se 10 puta kući vraćali sa trijumfom u rukuma (ukupan bilans 22-6 u korist Zvezde).
Jedini koji su bili bolji od Zvezde u ABA ligi ove sezone su igarči Partizana koji su ih savladali u večitom derbiju, međutim sve ostale protivnike je tim iz Beograda savladao. Poslendji tim koji je poražen je Mornar, koji nije imao prevelike šanse jer je većinu meča jurio zaostatak koji je na kraju bio 20 poena razlike (95:75). Dok u ABA ligi sve ide kao po loju, u Evroligi nije tako. Nisu crveno-bijeli za sada impresionirali i utisak je da su posle 10 odigranih kola mogli mnogo više.
Zvezda je tokom ljeta oformila iskusan i jak tim sa imenima kao što su Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Geidraitis, Dejan Davidovac… Međutim to je za sada bilo dovoljno za samo tri pobjede. Od jačih timova, nadigran je Fenerbahče, dok su se pobjede protiv Asvela i Bajerna očekivale.
Crveno-bijeli su gubili od Žalgirisa, Monaka, Virtusa, Partizana, Barselone, Olimpijakosa i u petak uveče je Olimpija iz Milana ubjedljivo slavila u Beogradu. Usled loših rezultata tokom sezone, Zvezda je reagovala drastično kada se razišla od Duška Ivanovića i na njegovo mjesto dovela Janisa Sferopulosa. Stil igre je drugačiji, dopadljiviji i atraktivniji, ali za sada fali neka upečatljiva pobjeda u elitnom društvu.
Zvezdi u narednom periodu slede dva vrlo teška gostovanja u Španiji. Prvo idu u Valensiju, a onda u Vitoriju kod doskorašnjeg trenera Ivanovića. Zvezda čeka povratak nekih bitnih igrača, prije svega Adama Hange koga i dalje muči koleno i koji bi značajno poboljšao igru kako u napadu tako i u odbrani.

Naš prijedlog

Jasno je da je Crvena zvezda apsolutni favorit u ovom meču, a dovoljni govori i kvota na pobjedu domaćina koja je 11.50 u SuperBet kladionici.

Kao glavni tip predlažemo vam igru G+ (granica 87.5) po kvoti 1.85 u SuperBet kladionici, takođe predlažemo igru UP+ (granica 159.5) po kvoti 2.05 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.