TIP DANA: Jang Bojs – Crvena zvezda: Zvezda putuje u Bern po evropsko proleće!

Od utorka su na programu mečevi petog kola ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a sigurno je da će za sve ljubitelje fudbala u Srbiji centralni duel biti odigran u Bernu, gde će snage odmeriti aktuelni šampion Švajcarske – Jang Bojs i najtrofejniji srpski klub, Crvena zvezda.
Pre ovog kola su oba tima na deobi treće pozicije na tabeli uz samo jedan osvojen bod, pa je gotovo izvesno da ćemo pobednika ovog duela gledati u nokaut fazi Liga Evrope na proleće.
Početak susreta između švajcarskog i srpskog predstavnika je zakazan za 21h
.

Jang Bojs: Može li švajcarski predstavnik do prve pobede u Ligi šampiona?

Jang Bojs spada u red najtrofejnijih švajcarskih klubova, a do sada je ova ekipa čak šesnaest puta dolazila do naslova prvaka ove zemlje, uz napomenu da se to poslednji put dogodilo prošle sezone, kada je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Servet, a sve to nam govori da su “mladi momci” na jedan veoma ubedljiv način stigli do novog trofeja.
Posebno dobro je švajcarski šampion igrao na domaćem stadionu, gde je ova ekipa na osamnaest odigranih mečeva ostvarila četrnaest trijumfa i četiri remija, ali i postigla 54 gola, čime dolazimo do proseka od tri postignuta pogotka po meču na domaćem terenu.
Naravno, šampionska titula u Superligi je Jang Bojsu donela plasman u plej-of kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona, gde je ova ekipa uspela da eliminiše Makabi iz Haife, koji je veoma interesantno prošle godine bio koban za Crvenu zvezdu.
Nakon duela bez golova u Izraelu, revanš meč u Švajcarskoj je domaćin rešio u svoju korist sa više nego ubedljivih 3:0, pa slobodno možemo reći da je tom pobedom i ostvaren primarni cilj za ovu sezonu, uz konstataciju da će četa Rafaela Vikija dati sve od sebe da dođe do treće pozicije, koja kao što je dobro poznato donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Trenutno se Jang Bojs nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Crvena zvezda, ali uz konstataciju da srpski predstavnik ima trenutno bolju gol razliku. Ipak, u slučaju da oba tima na kraju imaju isti broj bodova, prolazak dalje će obezbediti tim koji ima bolji međusobni skor, a tu je trenutno u prednosti švajcarski predstavnik, koji je remizirao u gostima kod Zvezde, a taj duel na najvećem srpskom stadionu je završen rezultatom 2:2.
Ako uzmemo u obzir da izabranike Rafaela Vikija u poslednjem kolu grupne faze očekuje jako teško gostovanje kod Lajpciga, jasno je da će ovaj duel biti od ogromne važnosti za aktuelnog šampiona Švajcarske, uz napomenu da pobeda gotovo sigurno donosi treće mesto na tabeli.
Pomenimo još i da je u prošlo kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ova ekipa očekivano poražena na gostovanju kod Mančester sitija, pošto je taj susret na Etihadu završen rezultatom 3:0.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Superlige, trenutno se “mladi momci” nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Cirih, koji je upravo u prošlom kolu i bio bolji od Jang Bojsa na svom stadionu, pošto je taj duel završen rezultatom 3:1.
Pre toga su Vikijevi puleni ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Lucerna, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 6:1.
Za kraj, ponovo je Jang Bojs ove sezone sjajan na domaćem terenu, gde ova ekipa na šest odigranih mečeva ima skor od pet trijumfa i jednog remija, međutim, na dva odigrana meča u Ligi šampiona švajcarski predstavnik je doživeo isto toliko poraza, mada to i nije preveliko iznenađenje pošto su protivnici bili Mančester siti i Lajpcig.

Crvena zvezda: Sve staje u ovih devedeset minuta!

Po prvi put su crveno-beli uspeli da dođu do direktnog plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je najtrofejniji srpski klub stigao do novog naslova prvaka, na jedan veoma ubedljiv način i zaista je utisak da se pitanje šampiona ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje.
Pored toga, crveno-beli su stigli i do trofeja u Kupu, međutim, na veliko iznenađenje, čelni ljudi kluba nisu produžili saradnju sa trenerom Milojevićem, a na njegovo mesto je doveden Barak Bahar, koji je prošle godine bio koban za Zvezdu, kada je Makabi iz Haife eliminisao srpskog predstavnika, nakon čega je Dejan Stanković podneo ostavku.
Odmah na startu se činilo da povlašćenih kod novog trenera neće biti, pa se tako izraelski stručnjak odmah zahvalio dugogodišnjem kapitenu Borjanu, ali i Pešiću, Srniću, Gobeljiću i nekolicini fudbalera.
Sve je slutilo na jedan veoma dobar prelazni rok, a u klubu su bili prezadovoljni nakon pripremnog perioda u kom su crveno-beli nadigrali, ali i pobedili timove poput Zenita, Fiorentine i Fenerbahčea.
Ipak, sve je nekako krenulo nizbrdo nakon poraza od Voždovca u prvenstvu, a nakon toga su crveno-beli doživeli i poraz od Čukaričkog. Kada se činilo da stvari polako ali sigurno idu na bolje, desio se remi na domaćem terenu protiv TSC-a, uz konstataciju da je gostujuća ekipa do pogotka stigla u samom finišu susreta, i sigurno je da je nakon toga upaljen crveni alarm na najvećem srpskom stadionu.
To je po svemu sudeći urodilo plodom, pošto su izabranici Baraka Bahara od tada vezali tri trijumfa, a na sve to je i Partizan u nedelju doživeo pravu katastrofu na svom stadionu od TSC-a (0:4), pa se u ovom trenutku aktuelni šampion Srbije nalazi na drugom mestu na tabeli uz podnošljiva tri boda zaostatka u odnosu na Partizan.
U Ligi šampiona je utisak generalno dobar, ali je veliko pitanje da li je Crvena zvezda mogla više u duelu protiv Lajcpiga na domaćem terenu kada je bilo 2:2, pošto je od početka bilo jasno da će ove dve ekipe voditi veliku bitku za treće mesto na tabeli i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
U prošlom kolu su Baharovi puleni odigrali solidan meč na svom stadionu protiv Lajpciga koji je slobodno možemo reći i očekivano slavio na tom duelu sa 1:2, uz konstastaciju da se nemački predstavnik propisno ispromašivao i vrlo lako su popularni Bikovi mogli da stignu i do ubedljivijeg trijumfa, ali je isto tako i malo nedostajalo da Zvezda u finišu susreta preko Olajinke dođe do izjednačenja.
U dosadašnjem toku sezone su crveno-beli imali baš dosta problema na strani, a pored dva poraza u domaćem prvenstvu, tim sa stadiona “Rajko Mitić” je doživeo i dva poraza u Ligi šampiona, koja su ruku na srce bila i očekivana, jer su sa druge strane bili timovi poput Mančester sitija i Lajpciga.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između Jang Bojsa i Crvene zvezde doći ćemo do zaključka da su uvek u pitanju efikasni mečevi i utisak je da nas i ovog puta očekuje dosta pogodaka, a nije isključeno naravno i da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pošto je odbrana slabiji deo tima i kod švajcarskog, ali i kod srpskog predstavnika.
Savetujemo vam pre svega da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.


Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da odigrate i igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, iako se Zvezda nije proslavila u dosadašnjem toku sezone, ovaj meč je biti ili ne biti za izabranike Baraka Bahara i mišljenja smo da je najmanje što bi crveno-beli mogli da urade u Bernu da izbegnu poraz, pa vam preporučujemo da se fokusirate na duplu šansu X2, a sve to uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.