DERBI DANA: Milan – Borusija Dortmund: Bivši šampioni Evrope u borbi za plasman u nokaut fazu!

U utorak je sjajna ponuda za klađenje, a pre svega to kažemo zbog činjenice da je na programu novih osam mečeva petog kola ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.
Derbi dana se po našem mišljenju igra na San Siru gde će snage odmeriti Milan i Borusija iz Dortmunda, a biće ovo duel između trenutno trećeplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli.
Početak susreta između italijanskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Milan: Mogu li Rosoneri do novog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona?

Rosoneri su prošle sezone igrali slabije nego godinu pre toga kada je italijanski velikan pomalo i neočekivano stigao do Skudeta, ali ono što je najbitnije je da su izabranici Stefana Piolija uspeli da izbore plasman u Ligu šampiona.
Bilo je dosta promena u timu pred početak sezone, uz konstataciju da je Milan prodao Tonalija Njukaslu u transferu vrednom 75 miliona evra, a u klub su stigli Čukueze, Pulišić, Musa, Rejnders, Loftus-Čik, Okafor i Jović i na prvi pogled se čini da su Rosoneri barem na papiru još jači nego prošle sezone.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
U prošlom kolu je Milan nakon četiri vezana susreta bez trijumfa slavio na svom stadionu protiv nimalo naivne Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Ono što je takođe išlo na ruku Rosonerima u prošlom kolu je činjenica da su drugoplasirani Juventus i prvoplasirani Inter odigrali međusobni meč koji je završen bez pobednika, pa je tim koji sa klupe predvodi Stefano Pioli prišao i jednoj i drugoj ekipi na tabeli.
Što se tiče Lige šampiona, veoma teško je prognozirati da li će italijanski predstavnik na kraju uspeti da dođe do plasmana u osminu finala, pošto se u ovom trenutku Milan nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Dortmund, koji im i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu su Žiru i drugari odigrali svoj najbolji meč u dosadašnjem toku elitnog takmičenja pošto su slavili na svom stadionu protiv PSŽ-a, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Pre toga je Milan osvojio samo dva boda, i to pošto je ova ekipa u prva dva kola odigrala dva meča bez pogodaka, prvo protiv Njukasla na svom stadionu, a potom i protiv Borusije u gostima, dok je u trećem kolu tim sa San Sira poražen na gostovanju kod Parižana kada je bilo 3:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel protiv Borusije iz Dortmunda, Stefano Pioli neće moći da računa na Benaseru, Kaldaru, Kalulua, Musu, Okafora i Pelegrina, dok su pod znakom pitanja Leao, Kjer i Sportijelo.

Borusija Dortmund: Milioneri će biti zadovoljni i sa bodom!

Kao i svake godine Borusija iz Dortmunda je u ovu sezonu ušla sa najvećim mogućim ambicijama, naravno kada se radi o nemačkom fudbalu, uz što bolji plasman u Ligi šampiona, iako je utisak da je i ovog puta žreb bio nemilosrdan prema Milionerima.
Naime, nemački predstavnik se nalazi u “grupu smrti” u kojoj su pored Borusije tu još i PSŽ, Milan ali i Njukasl iza kog je odlična sezona.
Ako na taj način posmatramo stvari, onda je sigurno da svi navijači nekadašnjeg šampiona Evrope imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku Dortmund nalazi na prvom mestu na tabeli i dva kola pre kraja drži apsolutno sve u svojim rukama.
Do sada su izabranici Edina Terzića odigrali četiri meča u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i ostvarili dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
U prvom kolu su Milioneri poraženi na gostovanju kod PSŽ-a, što je ruku na srce i bilo očekivano, a nakon toga je nemački predstavnik vezao tri duela bez poraza. Prvo je Borusija remizirala na svom stadionu protiv Milana, kada nije bilo golova, da bi nakon toga tim sa Signal Iduna Parka vezao dva trijumfa protiv Njukasla, prvo na strani kada je bilo 0:1, a potom i na svom stadionu protiv, kada je Dortmund odigrao jedan od najboljih mečeva od početka sezone i bez većih problema slavio sa 2:0.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja nemačke Bundeslige, u ovom trenutku se Milioneri nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, sa kojim će veoma zanimljivo Borusija u sledećem kolu i odmeriti snage.
U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića ostvarli veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Menhengladbaha kada je bilo 4:2, iako je zanimljivo da su gosti u ranoj fazi meča imali dva gola prednosti, ali je na kraju Dortmund ipak pokazao karakter i stigao do prvog trijumfa posle čak tri meča bez pobede.
Kada su izostanci u pitanju i trener nemačkog predstavnika ima velikih kadrovskih problema pred ovaj duel sa Milanom, pošto neće moći da računa na Menijea, Sulea, Duranvila i Nmeču, dok su pod velikim znakom pitanja Aler, Sabicer i Adejemi.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da je i jednoj i drugoj ekipi trenutno odbrana slabiji deo tima, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Milan igra jako slabo u poslednje vreme, iako je italijanski predstavnik nekako uspeo da savlada Fiorentinu u prošlom kolu Serije A, dok forma Dortmunda ide uzlaznom putanjom.
Ipak, mišljenja smo da će na ovom duelu presuditi veliko iskustvo u evropskim takmičenjima koje Milan bez ikakve sumnje poseduje, pošto se radi o višestrukom šampionu Evrope, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.00 u Meridianu.

Za kraj, ukoliko žele da dođu do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, sigurno je da fudbaleri Milana moraju od prvog trenutka da krenu ofanzivno ka golu popularnih Milionera, pa vam zbog svega toga savetujemo da se oprobate i sa prelazom 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.10 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.