MEČ DANA: Atalanta – Sporting: Mogu li Lavovi da iskoriste krizu tima iz Bergama?

U četvrtak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a možda i najzanimljiviji se igra u Bergamu gde će snage odmeriti Atalanta i Sporting iz Lisabona.
Početak ovog susreta između italijanskog i portugalskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Atalanta: I bod je dovoljan za prvo mesto na tabeli!

Atalanta je od jednog prosečnog italijanskog tima, koji je ruku na srce retko kada ispadao iz Serije A, za samo nekoliko godina počela da pripada samom kremu italijanskog fudbala.
U prethodnih nekoliko godina je popularna Boginja znala da dođe i do plasmana u Ligu šampiona, ali ne samo to, pošto su izabranici Đanpjera Gasperinija 2020. godine stigli do četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja gde je ovaj tim eliminisan od PSŽ-a, iako je sve do samog finiša susreta tim iz Bergama imao prednost od jednog gola razlike.
Prošla sezona je okarakterisana uspešnom, a Atalanta je na kraju završila na petom mestu na tabeli što je ovom timu donelo direktan plasman u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da je trenutno Atalanta stacionirana na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Sporting, ali i čak šest poena više od Šturma, što praktično znači da je italijanski predstavnik već obezbedio plasman u doigravanje, što i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za prvi deo sezone.
Do sada je klub iz Bergama odigrao četiri meča u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope i ostvario tri trijumfa uz jedan remi, a u prošlom kolu je popularna Boginja slavila na svom stadionu protiv Šturma sa minimalnim rezultatom.
Što se tiče Serije A, promenljivo izabranici Đanpjera Gasperinija igraju od starta sezone, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasiranu Romu.
Ono što je najveći problem Atalante u poslednjih nekoliko godina, a o čemu smo već pisali pre nekoliko dana su mečevi sa italijanskim velikanima, gde tim iz Bergama zaista retko pobeđuje, a uglavnom gubi.
To je bio slučaj i u prošlom kolu kada je Boginja na svom stadionu ugostila aktuelnog šampiona, ekipu Napolija, koji je slavio rezultatom 1:2 i probio se na četvrto mesto na tabeli, koje na kraju prvenstva donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Ni pre toga se četa trenera Gasperinija nije preterano proslavila pošto je na gostovanju kod Udinezea koji ima dosta problema ove sezone odigrala samo 1:1.
Za kraj, Atalanta će na ovom susretu biti bez svog najvećeg pojačanja u letnjem prelaznom roku Turea, dok je pod znakom pitanja Palomino.

Sporting: Lavovi žele da se revanširaju Atalanti za poraz u drugom kolu!

Generalno, svi su prošle seone očekivali više od Sportinga, a svakako da je navijačima slavnog portugalskog tima najteže palo to što njihova omiljena ekipa nije uspela da izbori plasman u najkvalitetnij evropsko klupsko takmičenje, i to pošto je portugalski velikan na kraju završio tek na četvrtom mestu na tabeli, iza Benfike, Porta, ali i Brage.
U Ligi Evrope je tim iz prestonice Portugala dogurao do četvrtfinala, ali su tu popularni Lavovi eliminisani od italijanskog Juventusa.
Nije tajna da će primarni cilj ove sezone biti plasman u Ligu šampiona, a kada se napravi presek stiče se utisak da svi u klubu imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se Sporting trenutno nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Benfika.
Upravo dva gradska rivala su u prošlom kolu Primeire odmerili snage u prestonici, a na tom meču je ipak slavila Benfika rezultatom 2:1, iako su Lavovi sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade vodili sa 0:1, ali je onda domaćin za samo tri minuta uspeo da postigne dva pogotka i izjednači se sa Sportingom na tabeli, uz konstataciju da i jedna i druga ekipa ima tri boda viška u odnosu na Porto koji ima dosta problema u dosadašnjem toku šampionata.
Pre gradskog derbija su izabranici na svom terenu slavili protiv Estrelje rezultatom 3:2 i to uz dosta muke, pošto su gosti u jednom trenutku imali prednost, ali je u drugom delu igre domaćin pokazao karakter i stigao do veoma važnih bodova.
Kada je u pitanju Liga Evrope, portugalski predstavnik se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, a do sada su Lavovi na četiri odigrana susreta ostvarili dva trijumfa, jedan remi ali i jedan poraz i to na svom stadionu od Atalante kada je bilo 1:2.
Ako to možda i nije bilo neko preveliko iznenađenje, onda je sigurno da smo od Sportinga daleko više očekivali na skorašnjem gostovanju kod Rakova, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Što se tiče izostanaka, Ruben Amorim koji godinama unazad radi sjajan posao na klupi ekipe iz Lisabona za ovaj veoma važan meč protiv Atalante neće moći da računa na Fresnedu koji je povredio rame, dok je pod znakom pitanja Bragansa.

Naš predlog

Pošto je italijanskom predstavniku dovoljan i bod za overu prvog mesta na tabeli a samim tim i plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, vrlo lako se može desiti da se Đanpjero Gasperini opredeli za nešto defanzivniji pristup, međutim, veliko je pitanje koliko Atalanta može da igra defanzivno, pošto je koncepcija godinama unazad skroz drugačija.
Sa druge strane, Sporting mora da ide na sva tri boda kako bi ostao u igri za prvo mesto na tabeli, ali i pobegao Šturmu koji ima relativno lak posao protiv Rakova.
Pre svega, utisak je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak na ovom meču zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.65.


Takođe, mišljenja smo da silno motivisan Sporting neće doživeti poraz na ovom duelu kod Atalante, pa hrabro preporučujemo da se opredelite za duplu šansu X2 uz sjajnu kvotu 1.75 u Meridianu.

Za kraj, tim iz Bergama u poslednje vreme ne igra na svom prepoznatljivom nivou, što bi vrlo lako mogao da iskoristi Sporting, koji, kao što smo već napomenuli u Bergamo dolazi po sva tri boda, pa vam predlažemo da odigrate čistu dvojku koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.