Tip dana košarka: Partizan – Panatinaikos: Mnogo poznatih lica na starom mestu, duel Željka i Atamana u veoma bitnom meču!

Ekipa Partizana će u okviru 11. kola na domaćem terenu ugostiti tim Panatinaikosa koji u poslednje vrijeme igra sve bolje. Crno-bijeli su poslednjem kolu poraženi u gostima kod Anadolu Efesa, dok je tim iz Atine bio bolji na domaćem parketu od Valensije. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Partizan: Jako bitan meč!

Dolazi vrijeme kad bi Partizan trebalo da podigne kvalitet igre i kapacitete ako želi da uhvati dobar zalet i ponovo bude u igri za plasman na Fajnal for. Eventualna pobjeda nad šestostrukim prvakom Evrope poslužila bi kao neophodno gorivo da se okrene sezona. Još i više, ako se uzme da Obradovićev sastav naredna tri kola, uključujući i večerašnji duel sa Panatinaikosom, igra pred svojom publikom.
Poseban fokus biće na potencijalnom povratku Kevina Pantera i Alekse Avramovića u sastav. Kapitena nije bilo na parketu još od pobjede nad Crvenom zvezdom u Evroligi i prema poslednjim najavama trebalo bi da bude u konkurenciji. Aleksa Avramović propustio je u Evroligi samo gostovanje Efesu gdje su njegovi saigrači bili blizu velikog brejka, te ubedljiv trijumf nad Borcem iz Čačka. Stanje srpskog reprezentativca je sve bolje, trenira sa maskom i od ranije već ima iskustva igranja sa ovim vidom zaštite. I njegov se povratak u tim očekuje već koliko večeras.
Velika bi to bila pojačanja za Partizan, mada nije naodmet istaći koliko je period bez šutera iz Bronksa bilo važno za ostatak ekipe da iskristališe uloge i da igrači poput Pi Džej Doužera ili Frenka Kaminskog probiju led, te preuzmu veću odgovornost na parketu. Uz sve bolje partije Mateuša Ponitke koji je uspeo da uhvati ritam posle duge borbe sa povredom ramena, te uspon forme Bruna Kabokla struka sada ima dosta širu rotaciju. Jesu u periodu otkako se kapiten povrijedio došli porazi od Igokee i Cedevite Olimpije, zbog čega je prostor za greške u regionalnom takmičenju praktično nepostojeći, ali i dalje ima još dosta da se igra i tek nam dolazi najvažniji dio sezone.
Biće ovo prvi okrašaj Željka Obradovića i Ergina Atamana kao trenera Panatinaikosa. Dva trenera koja se dobro poznaju još iz vremena kada je Žoc bio na klupi Fenerbahčea, a prošle sezone je Obradović oba ptua bio uspiješniji protiv Atamana dok je sa klupe predvodio Anadolu Efes.
Ono što je možda najzanimljivije i što je privuklo najviše pažnje je povratak Matijasa Lesora na mjesto uspijeha i sigurno je da će večeras u Beogradu biti veoma emotivno.
Za početak – da se protiv Panatinaikos natanka gorivo potrebno da bi se krenulo u još važnije podvige.

Panatinaikos: Sjajan niz pobjeda!

Postalo je jasno letos da novac nije problem za Panatinaikos koji je krenuo sa dovođenjem imena kao nikada niko prije toga u Evropi… Ređala su se spektakularna pojačanja od Ergina Atamana, Luke Vildoze, Matijasa Lesora, Kostasa Slukasa. Cijela Evropa se hvatala za glavu u nevjerici šta se dešava u Atini, kakav se “drim tim” stvara, a onda je uslijedio finalni udarac krajem oktobra kada je stigao je fantastični NBA plejmejker koga je željela cijela Evropa – Kendrik Nan.
Za Panatinaikos, trijumf u vjerovatno najbučnijoj i za igru najtežoj dvorani u Evropi bio bi apsolutna potvrda teze da je Ergin Ataman pogodio hemiju tima i da je ovaj tim na dobrom putu.
PAO u Beograd stiže osokoljen nizom od osam pobjeda u svim takmičenjima. Polovina od toga došla je u Evroligi, na gostovanju Albi (99:85), kod kuće protiv Žalgirisa (73:71), Virtusa (90:76) i Valensije (90:73). Uspiješno je Panatinaikos prebrodio krizu s početka sezone i kako vrijeme prolazi ekipa izgleda stabilnije i prije svega kvalitetnije.
Jasno je da su Atamanove planove značajno poremetile povrede Huanča Ernangomesa i Joanisa Papapetrua, reakcija u vidu dolaska Kendrika Nana bila je logična i nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa polako hvata ritam, iako je jasno da mu treba još vremena kako bi se “prešaltao“ na evropski stil košarke, pravila. Nije isključeno da će PAO dovesti još nekog, a kontroverzni vlasnik Dimitris Janakopulos je ambiciozno najavio dovođenje “dva pojačanja od po tri miliona evra“, kao odgovor na potpis Filipa Petruševa u Pireju. Nije htio da govori o imenima, navodno, kako najveći rival ne bi pokvario poslove, ali sa Janakopulosom nikada nije dosadno.
Panatinaikos u Beogradskoj areni ima težak posao, a to je da uradi ono što je u 2023. uspijelo samo Fenerbahčeu, te Barseloni i Real Madridu po dva puta. Ove sezone je trijumf u najvećoj dvorani na Balkanu ostvarila samo Barsa gledajući Evroligu, u Jadranskoj ligi je to uspijela jedino još Igokea prije koju sedmicu, odnosno Studentski centar u maju. I zato se Partizan za sve prvi pita.
Turski strateg je svijestan koliko je teško igrati pred navijačima Partizana i to je prvo istakao pred polazak za Beograd.
Pored publike, trener grčkog velikana je kao jedan od najjačih aduta Partizana izdvojio Željka Obradovića.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je ekipa Partizana za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.70 u MaxBet kladionici, dok je kvota na pobjedu Panatinaikosa 2.50.

Obje ekipe igraju veoma efikasne mečeve i za očekivati je da u Štark Areni gledamo upravo jedan takav meč, pa vam prema tome predlažemo igru UP + (granica 164.5) po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP + (granica 164.4) po kvoti 3.00 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.