Najava i analiza: La Liga, 15. kolo: Barsa dočekuje Atletiko na Kamp Nou, lak posao za Real, može li Sevilja konačno do pobede?

Od petka su na programu mečevi 15. kola španske La Lige. Derbi kola se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Barselona i Atletiko Madrid. Real Madrid ne bi smeo da ima previše problema na svom stadionu protiv Granade, dok će Sevilja konačno pokušati da zabeleži trijumf, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak pošto im u Andaluziju dolazi Viljareal.
Đirona će na svom stadionu protiv Valensije pokušati da dođe do novog trijumfa i pokaže da vrhunske partije do sada nisu bile slučajnost.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Osasune i Sosijedada, ali i Atletik Bilbaa i Rajo Valjekana.

Las Palmas – Hetafe – 1 @ 2.30 u SuperBet

Prvi susret ovog kola se igra na Kanarskim ostrvima gde će Las Palmas dočekati Hetafe. Na prvi pogled vidimo da je reč o dve ekipe koje se bore za opstanak, uz konstataciju da i jedni i drugi igraju iznad svih očekivanja.
Naime, novajlija u društvu najboljih je trenutno stacioniran na jedanaestoj poziciji na tabeli, dok se Hetafe nalazi na veoma visokom osmom mestu i tim iz predgrađa Madrida već dugo ne zna za poraz.
U prošlom kolu je Las Palmas poražen na gostovanju kod Betisa ali daleko od toga da se ova ekipa na tom gostovanju obrukala. Sa druge strane, Hetafe je odigrao još jedan sjajan meč i slavio na svom terenu protiv Almerije kada je bilo 2:1.
Poznato je da tim iz predgrađa Madrida generalno ima dosta problema na strani, zbog čega ovde hrabro preporučujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.30 u Superbetu.

Đirona – Valensija – 3+ @ 1.81 u Meridianbet

Ni oni najveći optimisti sigurno nisu mogli da pretpostave da će Đirona ove sezone pružati ovako dobre partije, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Real Madrid.
Imali su Katalonci lepu priliku da uvećaju bodovnu prednost u odnosu na u tom trenutku drugoplasirani Real Madrid, međutim, u prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje šampionata samo remiziralo na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Valensija za primarni cilj ove sezone ima plasman u neko od evropskih takmičenja, a u ovom trenutku se popularni “slepi miševi” nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji.
U prošlom kolu je nekadašnji finalista Lige šampiona odigrao meč bez pogodaka protiv Selte na svom stadionu.
Ovde će po svemu sudeći biti dosta golova, pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.81 u Meridianbetu.

Atletik Bilbao – Rajo Valjekano – 1 @ 1.62 u Mozzartbet

Kada se podvuče crta, svakako da svi navijači Atletik Bilbaa imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se njihova omiljena ekipa u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli koje na kraju ovogodišnjeg izdanja španske La Lige donosi direktan plasman u Ligu Evrope, a upravo to i jeste primarni cilj ponosa Baskije. U prošlom kolu je Bilbao uspeo da odoli na gostovanju kod Đirone koja kao što smo već napomenuli igra iznad svih očekivanja, a taj duel u Kataloniji je završen rezultatom 1:1.
U goste im ovog puta dolazi Rajo Valjekano, čiji će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, a kako sada stvari stoje to zaista ne bi smelo da se dovede u pitanje.
U ovom trenutku se tim iz Valjehasa nalazi na devetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa remizirala na svom stadionu protiv Barselone kada je bilo 1:1.
Poznato je koliko dobro Bilbao igra na svom stadionu, što je jedan od glavnih razloga zašto vam ovde savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.62 u Mozzartu.

Real Madrid – Granada – I2+ @ 1.92 u Mozzartbet

Real Madrid je tim koji je do sada najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a rame uz rame sa ovom ekipom može da stane jedino Đirona.
Na četrnaest odigranih mečeva kraljevski klub je ostvario jedanaest trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to u gradskom derbiju protiv Atletiko Madrida.
U prošlom kolu prvenstva Belingem i drugari su bez većih problema slavili na gostovanju kod Kadiza, a taj meč je pripao gostujućoj ekipi rezultatom 0:3.
Sa druge strane, Granadi se kako sada stvari stoje smeši nova selidba u niži rang, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova što je zaista premalo za tim koji je imao znatno veće ambicije pred početak prvenstva.
Utisak je da nas očekuje dosta pogodaka, a pre svega bi moglo da ih bude baš dosta u prvom poluvremenu, pa predlažemo igru I2+ uz kvotu 1.92 u Mozzartu.

Osasuna – Real Sosijedad – 2 @ 2.30 u SuperBet

Ostaje velika žal što Osasuna nije uspela preko kvalifikacija da dođe do plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, i čini se da je to nekako poljuljalo samopouzdanje ekipe iz Pamplone, koja ima dosta problema u poslednje vreme u La Ligi, pošto je ovaj tim na četiri poslednja duela bez trijumfa, a u tom periodu je Osasuna doživela tri poraza uz jedan remi.
U prošlom kolu je klub iz Pamplone doživeo poraz na gostovanju kod Viljareala kada je bilo 3:1, i pored toga što je ova ekipa dominirala u prvom delu susreta.
Sosijedad za razliku od njegovog protivnika na ovom susretu u poslednje vreme izgleda baš ozbiljno, a trenutno se tim sa Anoete nalazi na šestoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je savladana Sevilja sa 2:1, što je bio drugi vezani trijumf u prvenstvu, a sve to je ovu ekipu još više približilo ka poziciji broj četiri.
Smatramo da će gosti iskoristiti sve trenutne slabosti Osasune i slaviti na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 uz sjajnu kvotu 2.30 u Superbetu.

Majorka – Alaves – 0-2 @ 1.47 u Meridianbet

Dosta malo je u dosadašnjem toku prvenstva pokazala Majorka, koja se trenutno nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli, koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi opstanak u društvu najboljih.
U sredu je ova ekipa odigrala zaostali meč protiv Kadiza na svom terenu, i nažalost, ni na tom susretu Majorka nije uspela da pobedi i pored toga što je Kadiz jedan od najlošijih gostujućih ekipa u prvenstvu.
Alaves je do sada odigrao nekoliko izuzetno kvalitetnih mečeva, i ako se po jutru dan poznaje ovu ekipu bi morali i naredne sezone da gledamo u društvu najboljih.
U prošlom kolu su Baskijci slavili na domaćem terenu protiv Granade kada je bilo 3:1, dok je pre toga Alaves skupo prodao kožu kod Barselone, u duelu koji je završen rezultatom 2:1.
Ne deluje zaista da bi ovaj susret mogao da nam donese dosta pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.47 u Meridianu.

Almerija – Betis – GG @ 1.63 u Maxbet

Bez neke prevelike filozofije, Almerija je tim koji je do sada najmanje pokazao u španskom prvenstvu i koji ćemo po svemu sudeći naredne sezone gledati u Segundi.
Naime, Almerija se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, a do sada je ova ekipa na četrnaest odigranih mečeva bez trijumfa, i u tom periodu je “fenjeraš” tri puta remizirao uz čak jedanaest poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ovaj klub izgubio na gostovanju kod Hetafea, u susretu koji je završen rezultatom 2:1.
Betis je sa druge starne u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Las Palmasa, iako se Zeleni nisu proslavili na tom duelu, ali se na kraju pišu tri boda, nakon kojih se Andalužani nalaze na sedmom mestu na tabeli.
Gosti su sasvim sigurno veliki favoriti na ovom meču, međutim, možda je i realnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.63 u Maxbetu.

Sevilja – Viljareal – X2 @ 1.75 u Meridianbet

Sevilja je poput prošle sezone ponovo katastrofalno započela ovo prvenstvo, i nakon trinaest odigranih mečeva aktuelni osvajač Liga Evrope se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Dijega Alonsa koji je skoro seo na uzavrelu klupu Sevilje ne znaju za trijumf, a u tom periodu su Andalužani doživeli jedan poraz uz čak četiri remija.
Viljarelu takođe ne cvetaju ruže u dosadašnjem toku šampionata, pošto se popularna “žuta podmornica” nalazi na dvanaestom mestu na tabeli. Ipak, na Keramici stvari polako ali sigurno idu na bolje, a najbolja potvrda toga je trijumf u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Osasune kada je bilo 3:1, uz tri gola legendarnog Moralesa, koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme.
Sevilja je u međuvremenu eliminisana i iz Lige šampiona, i ne deluje da će ovaj tim skoro proigrati, pa predlažemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Barselona – Atletiko Madrid – GG @ 1.68 u Maxbet

Derbi kola igra se u Kataloniji gde će snage odmeriti Barselona i Atletiko Madrid. Ćavijevi puleni imaju dosta problema u poslednje vreme, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka od prvoplasiranog Reala.
U prošlom kolu je Barselona odigrala još jedan jako loš meč, ovog puta na gostovanju kod Rajo Valjekana kada je bilo 1:1.
Atletiko se sa druge strane trenutno nalazi na trećoj poziciji uz četiri boda manjka u odnosu na svog gradskog rivala, međutim, treba napomenuti da Jorgandžije imaju meč manje.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea slavili na svom stadionu protiv Majorke, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
I jedni i drugi će dati sve od sebe da dođu do novih bodova, pa se vrlo lako može desiti da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.68 u Maxbetu.

Selta – Kadiz – 1 @ 1.64 u Meridianbet

Poslednji meč petnaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Vigu, gde će Selta ugostiti Kadiz.
Domaćin se trenutno nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang, a ponovo tim iz Viga ima dosta problema na startu sezone.
Na poslednjih pet mečeva ovaj tim je ostvario dva remija uz tri poraza, a u prošlom kolu je Selta odigrala dobar meč na gostovanju kod Valensije koji je na kraju završen bez pogodaka.
Primarni cilj Kadiza će i ovog puta biti opstanak, pa ako na taj način posmatramo situaciju onda stvari i nisu toliko loše, pošto se ova simpatična ekipa trenutno nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Jedan od njih je i Selta kojoj su tri boda na ovom meču moranje, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.