Tiket dana: Poeni igrača

Većina utakmica 11. kola Evrolige odigrana je u četvrtak a za petak su ostali dueli u Beogradu, Barseloni i Valnesiji. Kvote i granice bile su važeće u momentu pisanja predloga.

Luka Mitrović (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Zvezda ima imperativ pobede u duelu sa Anadolu Efesom a tada nije lako igrati. Ipak, bivši dvostruki uzastopni šampion Evrope ima mnogo kadrovskih problema i u Areni će nastupiti bez Elajdže Brajanta, Dereka Vilisa i Ante Žižića, a Tibor Plajs se tek vraća posle teže povrede. Pod koševima će crveno-beli imati veliku prednost, Bolomboj, Tobi, Simonović, ali i Luka Mitrović, morali bi da nadskaču turski tim, ali da i poenima rasterete spoljnu liniju. Jedan od onih koji bi mogao da iskoristi zjapeći krater pod košem Pivara je Luka Mitrović. Krilni centar Crvene zvezde igra standardno dobro, možda je i najkonstantniji pojedinac u Sferopulosovoj četi, a u Evroligi ubacuje više od 11 poena i hvata preko 5 lopti u proseku. Granica za poene na Luku Mitrovića je na 9,5, a sigurni smo da on može biti dvocifren. Za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Darijus Tompson (Anadolu Efes) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u Mozzartbet

U nedostatku visokih košarkaša rener Erdem Džan moraće da se uzda u odličnu spoljnu liniju svog tima. Pored neverovatnog Šejna Larkina, Rodriga Bobue i Vila Klajburna tu je i najveće pojačanje ovog leta, bivši plejmejker Baskonije Darijus Tompson. Pošto Larkin može i na dvojku, za očekivati je da i on i Tompson provedu dosta vremena zajedno na parketu, a odlični plej ume da bude vrlo opasan u šutu za tri poena. Zvezda će morati široko da brani šutere Pivara, pa će dosta prstora u reketu imati i MVP turske lige iz prethodne sezone, Tajrik Džons. Pored njega pod kođem Džan ima još najnovije pojačanje iz italijanske Tortone, krilnog centra Majka Dauma. Darijus Tompson u Efesu beleži više od 13 poena u proseku u Evroligi, nešto slabije asistira i tek je na 3 dobra dodavanja po meču. Za ovaj duel verujemo da ide makar do svog proseka u poenima i predlažemo (+) koševe na Tompsona. Granica je na 11,5 a kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Kris Džons (Valensija) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.80 u Mozzartbet

Omaleni plej Valensije igra nešto slabije na početku sezone, barem kada njegove igre uporedimo sa prošlogodišnjim. Ipak, Valensija se drži dobro, na 50% je uspešnosti posle 10 kola i nastaviće da se bori za plej-of mada je izgubila mnogo odlascima nekih važnih košarkaša letos. Aleks Mumbru umeo je da napravi balans u timu bez klasične ”zvezde”, i Valensija je, pre svega, dobar tim. Trenutno su u seriji poraza u Evroligi ali su i rivali bili jaki, Olimpija, Real, Barsa i Panatinaikos. Protiv Baskonije moraju da prekinu loš niz, a u timu ponovo neće biti Stefana Jovića. To znači da će Kris Džons imati veliku minutažu a radi se o košarkašu koji za samo par minuta može zatrpati koš rivala. Granica za poene na plejmejkera Valensije je na 11,5 a kvota za (+) je 1.80 u Kladionici Mozzartbet.

Tadas Sedekerskis (Baskonija) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Dolaskom Duška Ivanovića na klupu Baskonija je vezala čak 4 pobede. Partizan i Olimpijakos su dobili koševima u poslednjoj sekundi, Barselonu deklasirali, a pobedili su i Asvel u Vilerbanu. Prvi poraz uspedio je u prošlom kolu i to na domaćem terenu protiv Monaka. Bio je neizvestan duel ali je ovog puta kuglica stala na stranu rivala ekipe iz Baskije. Kao i Valensija i Baskonija je na 50% uspešnosti. Jedan od košarkaša koji je dobro počeo, a od dolaska Ivanovića zaigrao još bolje, je Tadas Sedekerskis. Litvanac je prošle sezone bio u drugom planu, a sada igra duplo duže i ima duplo bolje brojke. Krlini igrač ima skoro dabl-dabl u proseku. Ubacuje nešto više od 10 koševa po meču u Evroligi a ima čak 9,3 skoka po utakmici. Velika je uzdanica tima iz Baskije i Ivanović u njega ima ogromno poverenje. Pre 10 dana Valensija i Baskonija su igrali u ACB ligi, slavila je Baskonija a Sedekerskis je ubacio 15 koševa. Uvek je konstantan i ubeđeni smo da i sada ide do dvocifrenog učinka. Granica je na 9,5 poena a za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 12.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.