MEČ DANA: Njukasl – Mančester Junajted: Svrake retko gube na svom terenu, Junajted vezao četiri trijumfa na strani!

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas ovog puta očekuje nekoliko izvanrednih mečeva širom Evrope, a jedan od najzanimljivijih se igra na Sent Džejms Parku gde će snage odmeriti Njukasl i Mančester Junajted.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Njukasl: Odlična serija na domaćem terenu!

Prošle sezone je Njukasl od prvog do poslednjeg kola igrao na veoma visokom nivou, a nagrada za to je bio plasman u Ligu šampiona, što je bio povod za veliko slavlje navijača sa Sent Džejms Parka koji su ponovo dočekali da svoj omiljeni tim gledaju u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naravno, čitava filozofija Njukasla je poprilično promenjena od kako je ovaj klub dobio prebogate vlasnike, ali svakako da treba pohvaliti i rad Edi Haua koji je za kratko vreme uspeo da stvori jednu od najtvrđih ekipa u Premijer ligi, koja igra fantastično na domaćem terenu i baš teško prodaje kožu na strani.
U ovom trenutku se crno-beli nalaze na sedmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu i svakako da će i ovog puta primarni cilj biti plasman u Ligu šampiona, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Do sada je Njukasl odigrao trinaest mečeva u Premijer ligi i ostvario sedam trijumfa, dva remija, ali i četiri poraza. U prošlom kolu su izabranici Edi Haua odigrali verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnije lige na svetu, pošto su Svrake na svom stadionu dosta lakše nego što se očekivalo savladale Čelsi, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Generalno sjajno Njukasl i ove sezone igra na svom stadionu, pošto je ova ekipa na sedam odigranih mečeva na Sent Džejms Parku ostvarila šest trijumfa uz samo jedan poraz.
Naravno, treba napomenuti da ovaj tim ove sezone predstavlja Englesku u Ligi šampiona, gde se nakon pet odigranih kola Njukasl nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova, što je za dva poena manje u odnosu na drugoplasirani PSŽ.
U prošlom kolu je engleski predstavnik remizirao na gostovanju kod Parižana kada je bilo 1:1, čime je izboren bolji međusobni skor u odnosu na francusku ekipu, a to će biti veoma bitno u slučaju da u poslednjem kolu PSŽ primera radi remizira protiv Dortmunda, a Njukasl na svom stadionu savlada Milan, i u toj situaciji bi Svrake došle do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, što bi u ovakvoj grupi bio zaista ogroman uspeh.

Mančester Junajted: Stvari idu na bolje, ali i dalje Junajted ima dosta problema u igri!

Iako je Mančester Junajted imao dosta turbulencija prošle sezone, na kraju je engleski velikan poput Njukasla uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj.
Tokom leta je ponovo bilo nekoliko veoma zvučnih transfera, sačuvana je okosnica iz prošle sezone i očekivalo se zaista da se tim sa Old Traforda ravnopravno uključi u borbu za naslov prvaka.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme, veliko je pitanje koliko je sve to u ovom trenutku realno, pošto se Mančester Junajted trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, što generalno i nije neka ogromna bodovna prednost, pogotovu što do kraja prvenstva ima još dosta da se igra.
Do sada su izabranici Ten Haga kome se u jednom trenutku ozbiljno drmala klupa odigrali trinaest mečeva u Premijer ligi i ostvarili osam trijumfa i pet poraza, bez remija.
Dosta dobro engleski velikan igra u poslednje vreme u prvenstvu, pošto su Đavolovi na tri poslednja meča ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada je ova ekipa na veoma teškom gostovanju kod Evertona slavila sa 0:3.
Na gostovanjima je do sada Junajted odigrao šest mečeva i ostvario četiri trijumfa uz dva remija, ali uz napomenu da su te četiri pobede na strani ostvarene na četiri poslednja gostovanja.
Poput Njukasla, i Junajted se i dalje nalazi u igri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, a u ovom trenutku se engleski predstavnik nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.
U prošlom kolu je Mančester Junajted samo remizirao na gostovanju kod Galatasaraja kada je bilo 3:3, uz napomenu da je u jednom momentu engleski velikan imao i dva gola prednosti na tom meču.
Na kolo pre kraja, računica je jasna, i ako se vodimo time, deluje da izabranici Ten Haga imaju jako male šanse da dođu do plasmana u nokaut fazu.
Naime, Mančesteru je potreban trijumf u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Bajerna iz Minhena, ali i da Kopenhagen i Galatasaraj u međusobnom meču odigraju nerešeno, pa je generalni utisak da se Junajted ponovo nije proslavio u elitnom takmičenju.

Naš predlog

Njukasl generalno igra sjajno na domaćem terenu, a utisak je da ovoj ekipi u poslednje vreme i te kako leži Mančester Junajted pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.06.

Vrlo lako se može dogoditi da popularne Svrake postignu makar dva pogotka na ovom meču, pošto Junajted većim delom prvenstva ima ogromnih problema u zadnjoj liniji tima, pa preporučujemo igru D2+ uz kvotu 1.89 u Meridianu.

Za kraj, na poslednja dva međusobna susreta nekadašnji šampion Engleske nije uspeo da postigne gol protiv Njukasla, pa je najmanje što možemo očekivati od Mančestera makar jedan pogodak u mreži tima sa Sent Džejms Parka zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.62 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.