Najava i analiza: Premijer liga, 14. kolo: Arsenal lovi Vukove za ostanak na vrhu, Siti produbljuje krizu Pevaca, Junajted u Njukaslu na teškom ispitu

premijer liga

Izuzetno zanimljivo kolo je pred nama u engleskoj Premijer ligi. Ne radi se samo o utakmici Siti – Totenhem, koja završava ovu rundu, već i okršaju na severu gde Njukasl dočekuje Mančester Junajted, ali i Arsenalovom duelu sa Vulverhemptonom koji čekaju kao lideri. Ništa manje neće biti zanimljivo ni u derbiju začelja u kome Barnli na Turf Muru čeka Šefild junajted. Sve kvote su bile aktuelne u vreme sastavljanja predloga i pisanja analize.

Arsenal – Vulverhempton – 1,3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Golom Haverca u samom finišu utakmice sa Brentfordom Arsenal je stigao do bodova i prvog mesta na tabeli, s obzirom da su ranije Siti i Liverpul igrali nerešeno. Pre samo tri kola Tobdžije su doživele prvi poraz u prvenstvu u Njukaslu, a onda su im trebale samo dve vezane pobede da se popnu na vrh. Za to su najviše zaslužni propusti rivala, ali je navijačima svakako lepo da vide svoje ljubimce na čelu tabele. Na Emirejts dolazi Vulverhempton, ekipa koja je do ove sezone važila za jednu od onih sa najčvršćom odbranom, ali se to ove sezone promenilo. Primili su Vukovi 23 gola, što nije tako mnogo ali su protiv Fulama prošlog ponedeljka tri puta vadili loptu iz mreže i džaba onda dva gola koja su postigli. Ni jedni ni drugi neće biti kompletni, ali će Arsenal lakše nadomestiti svoje izostanke. Uz jedinicu predlažemo i tri gola ukupno na meču. Za 1,3+ kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Brentford – Luton – GG3+ @ 2.38 u MaxBet

Dobro su se Pčelice suprotstavile Arsenalu ali su morale da se pomire sa porazom primivši gol u poslednjem minutu regularnog dela. To je bio drugi vezani neuspeh Brentforda nakon tri uzastopne pobede. Trenutno se nalaze na 11. mestu i to se ne uzima kao neki veliki problem. Za jednog od najmlađih premijerligaša najvažnije je da obezbedi opstanak bez nekih većih trzavica, iako nam se čini da imaju tim za veća dela. Bilo kako bilo, sledi nam mali londonski derbi, a Brentford i Luton su se do sada sastajali samo u nižim rangovima. Poslednja četiri međusobna meča odigrali su u Čempionšipu, pre nego što je Brentford po prvi put ušao u Premijer ligu. Šeširdije od letos prvi put igraju u elitnom rangu, od kada on nosi ovo ime, i za sada imaju dosta problema da ustale formu. trenutno su van zone ispadanja, ali samo zbog činjenice da je Evertonu oduzeto čak deset bodova. Opstanak je daleko, a biće još dalji ako izgube na Komjunitiju. Verujemo da gosti mogu postići gol, pa je naš predlog igra GG3+ sa koeficijentom koji u kladionici MaxBet iznosi 2.38.

Barnli – Šefild junajted – x @ 3.70 u SuperBet

Svaka čast svim derbijima u ovom kolu ali su bodovi iz okršaja Barnlija i Šefilda mnogo značajniji rivalima. One najbolje ekipe moći će da nadoknade svaki kiks, ali Klaretsi i Oštrice nemaju priliku da tako često pobeđuju i poraz u ovakvom meču može biti poguban. Barni još nije osvojio ni bod na svom Turf Muru, izgubio je svih 7 utakmica, a 4 boda, koliko ukupno ima, osvojio je u gostima. Ništa uspešniji nije ni Šefild, oni su sa strane doneli samo bod i imaju još 4 koje su osvojili na svom Bramal Lejnu. Njima je meč prošlog kola sa Bornmutom bio zlata vredan, u njega su ušli posle 4 boda iz dva prethodna meča, ali šta to vredi kad su Trešnjice lako slavile sa 3:1 i dovele ih u težak položaj. I Barnli se nadao bodovi u duelu sa Vest hemom, poveo je početkom drugog poluvremena i vodio sve do 86. minuta, a na kraju je ostao praznih šaka. Ovo je meč u kome ne treba očekivati mnogo golova a nama se čini da je remi nekako najrealniji. Ako odigrate x u kladionici SuperBet dobijate kvotu 3.70.

Notingem Forest – Everton – GG @ 1.81 u Meridianbet

Odluka Saveza da ih kazni sa minus 10 bodova dovela je ekipu Evertona u delikatnu situaciju. Karamele su sada na samo dnu tabele, pravo društvo Barnliju, i u narednom periodu moraju da osvoje što više poena i umaknu iz zone ispadanja. Šok koji su doživeli ostavio je traga i oni su na svom Gudisonu odigrali loš meč i lako izgubili od Junajteda. Sada idu u Notingem gde ih na Siti Graundu čekaju Šumari. Ekipa Foresta je pobedila samo jednom u poslednjih 9 utakmica, a na tri od prethodne četiri primali su po tri pogotka. Ni oni se ne mogu pohvaliti dobrim plasmanom, sada su na 15. mestu ali ipak imaju 8 bodova više od prvog tima ispod crte. Ubeđeni smo da će oba tima igrati na pobedu jer im bod ne znači mnogo. Naš predlog je igra gol-gol za koju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.81.

Njukasl – Mančester Junajted – T12+ @ 1.85 u Mozzartbet

Jedan od derbija kola igra se na Sent Džejms parku gde se sastaju dva engleska predstavnika u Ligi šampiona. Oba su igrala neređeno na gostovanjima u 5. kolu elitnog takmičenja i veliko je pitanje da li će se plasirati u nokaut fazu. Junajted je uzeo samo bod u Istanbulu dok su Svrake tek u nadokandi ostale bez pobede na Parku Prinčeva. Taj gol koji su Parižani postigli sa bele tačke izazvao je burne reakcije na Ostrvu i svi se listom slažu da je Njukasl žestoko oštećen. Da li su se momci Edija Haua oporavili, pre svega psihički, videćemo u duelu sa Crvenim đavolima. U prošlom kolu Njukasl je demolirao Čelsi, ali je i Junajted bio sjajan na Gudisonu protiv Evertona. Biće ovo prava prilika da se junajted revanšira Svrakama za ubedljiv poraz na Old Trafordu u EFL kupu kada je Njukasl slavio sa 3:0. Na tabeli su jedni pored drugih, a šestoplasirani Junajted ima samo bod više. Naš predlog je igra domaćin daje dva gola a za T12+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.85.

Bornmut – Aston Vila – GG4+ @ 2.50 u MaxBet

Evo utakmice u kojoj očekujemo festival golova. Domaćin ima tri pobede u posladnja četiri meča, a tri boda koja su u prošlom kolu osvojili na gostovanju u Šefildu sigurno vrede dvostruko. Bornmut je samo dva mesta iznad zone ispadanja, ali ima7 bodova više od prvog tima ispod crte, a to je upravo Šefild junajted. Aston Vila se zahuktala, pored dve pobede u nizu u prvenstvu dodali su i dve u Ligi konferencija posle kojih su obezbedili proleće u Evropi. Njima je sada najvažnije da ostanu u vrhu tabele domaćeg prvenstva, pobeda nad Totenhemom na Vajt Hart Lejnu je poakzala da Emerijev tima ima kvalitet da se izbori za plasman u Ligu šampiona, a to četvrto mesto je i meta tima iz Birmingema. Sada su na deobi treće pozicije sa Liverpulom i zaostaju samo dva boda za vodećim Arsenalom, pa hipotetički Vila može već naredno kolo, koje počinje u utorak da sačeka na vrhu tabele. Prvi uspev je da pobede na Vitalitiju, ali neće biti lako. Golovi su sigurni a naš predlog je igra GG4+ sa kvotom 2.50 u kladionici MaxBet.

Čelsi – Brajton – 1 @ 1.75 u SuperBet

Galebovi su dva oba puta pobedili Čelsi u prošloj sezoni, a bez poraza od Plavaca bili su još od septembra 2020. godine. Ipak, ove sezone su se ova dva tima već sastala u EFL kupu i Čelsi je slavio minimalnu pobedu. Što se Plavaca tiče oni igraju jako promenjivo i taman se činilo da su ušli u pravu formu nakon pobede nad Totenhemom i remija sa Sitijem, a usledio je ubedljiv poraz od Njukasla. Svakako da ne mogu biti zadovoljni trenutnim 10. mestom ali ovaj mladi tim ima potencijal i sigurno će samo rasti. Možda Čelsi neće uspeti da se plasira u Ligu šampiona, ali bi morao da izbori izlazak u Evropu. Brajton je i dalje u Evropi, pobedom u Atini osigurali su proleće u Evropi a za prvo mesto u grupi bore se sa Marsejom. Galebovi nemaju poraz već sedam uzastopnih utakmica, četiri u Premijer ligi i tri u Ligi Evrope, ali nam se čini da će toj seriji doći kraj na Stamford Bridžu. Predlažemo jedinicu, pre svega zbog umora igrača Brajtona, a za nju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.75.

Liverpul – Fulam – 1,T13+ @ 2.00 u MaxBet

Redsi su ostali neporaženi na Etihadu i na taj način omogući Arsenalu da se preseli na vrh tabele. Međutim, i Siti i Liverpul zaostaju malo za liderom i vrlo brzo bi moglo doći do nove rokade na vrhu. Liverpul dočekuje Fulam posle ubedljive pobede na LASK-om u Evropi, ali je ovaj meč sigurno mnogo važniji Jirgenu Klopu. Fulam je u ponedeljak u jednom sjajno meču pobedio Vulverhempton i mnogo rasterećenije dolazi na legendarni Enfild. Sa 15 osvojenih bodova Kolibari imaju dvocifrenu prednost u odnosu na timove iz zone ispadanja iako je njihova pozicija na tabeli pred ovo kolo tek 15. mesto. U poslednje vreme Redsi imaju više uspeha od Fulama u međusobnim duelima ali su do trijumfa uvek dolazili na težak način. Sada nam deluje da to neće biti tako i da bodovi ostaju na Enfildu uz bar tri pogotka Salaha i drugova. Za kombinaciju 1,T13+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

Vest Hem – Kristal Palas – GG @ 1.82 u Mozzartbet

Čekićari i njihovi navijači imali su prijatan izlet do Bačke Topole gde je Vest Hem pobedio TSC golom Součeka u samom finišu utakmice. Na taj način je londonski tim obezbedio proleće u Evropi, a za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope treba im bod protiv Frajburga u poslednjem kolu. Da se okrenemo Premijer ligi, Vest Hem je u prošlom kolu osvojio sva tri boda na gostovanju kod Barnlija i preselio se u gornji deo tabele. Oni su tim koji igra podjednako na strani i na svom stadionu i osvojili su po 10 bodova i na Olimpijskom stadionu i na 7 gostovanja. U gradskom derbiju igraju sa Palasom, timom koji je duplo uspešniji, bar po osvojenim bodovima, kada igra u gostima. Niko ne voli da mu u goste dolaze Orlovi, mada su na poslednjem gostovanju izgubili od Lutona. Biće ovo neizvestan duel i nismo ubeđeni u pobedu tima Dejvida Mojesa. Naš predlog je igra gol-gol a za GG dobijamo kvotu 1.82 u kladionici Mozzartbet.

Mančester Siti – Totenhem – GG4+ @ 2.60 u SuperBet

Bajka Pevaca je grubo prekinuta. Da li za duže vreme saznaćemo u poslednjoj utakmici ovog kola u kojoj Postekogluova četa gostuje na Etihadu kod šampiona Sitija. Totenhem je vezao tri poraza u prvenstvu i sa prvog mesta pao tek na peto. Zaostatak za vodećim Arsenalom i dalje nije veliki, iznosi samo četiri boda pred ovo kolo, ali brine kadrovska situacija u timu iz Londona. Na Etihad će otići desetkovani i posebno će imati problema da sastave užu odbranu. Znajući kakav napad ima Siti, neće biti lako zaštititi golmana Vikarija koji je na tri prethodna meča primio osam golova. Sitijeve navijače može da brine učinak njihovih ljubimaca u derbi mečevima. Oni su ove sezone već izgubili od Arsenala i remizirali sa Čelsijem i Liverpulom. Ispada da su pobedili samo gradskog rivala Junajted. Verovatno će pobediti Totenhem, ali bi Son i drugari baš na ovom meču mogli da potraže izlaz iz krize. Četiri uzastopna poraza bila bi težak udarac za Pevce i veliki korak unazad u bici za vrh, pa ćemo se opredeliti za golove. Prošle sezone je na Etihadu Siti slavio protiv Totenhema sa 4:2, pa i sada očekujemo solidan broj golova. za GG4+ kvota je 2.60 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.