DERBI DANA: Barselona – Atletiko Madrid: Jorgandžije bez trijumfa u Kataloniji još od 2006. godine!

U nedelju nas očekuje nekoliko spektakularnih mečeva, a derbi dana se po našem mišljenju igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Barselona i Atletiko Madrid.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Barselona: Bez poraza od Atletika na domaćem terenu punih sedamnaest godina!

Barselona je prošle sezone nakon čak četiri godine stigla do naslova prvaka Španije, i mora se priznati da su do trofeja Katalonci stigli potpuno zasluženo pošto je ova ekipa dominirala od prvog do poslednjeg kola. Nažalost, ponovo španski predstavnik nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to drugu godinu zaredom, pa je utisak da će ovog puta primarni cilj, makar za prvi deo sezone biti plasman u doigravanje u elitnom takmičenju.
U ovom trenutku se Barselona na kolo pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli i nakon pobede u prošlom kolu nad Portom na domaćem terenu, španski predstavnik je već obezbedio plasman u nokaut fazu, pa će u poslednjem kolu protiv Antverpena trener Ćavi moći da pruži šansu nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu.
Ipak, iako je Barsa stigla do prvog mesta u grupi koja ruku na srce nije bila preterano jaka, s obzirom da su u njoj još bili i Porto, Šahtjor i Antverpen, evidentno je da Katalonci pružaju dosta slabe partije u poslednje vreme.
To se možda i najbolje videlo u meču prošlog kola španskog prvenstva, kada su Levandovski i drugari odigrali nerešeno na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Nakon tog remija u Valjehasu, Katalonci se nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Atletiko Madrid, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu. Ipak, Jorgandžije imaju meč manje, i sigurno je da nemaju šta da izgube na gostovanju kod nekadašnjeg šampiona Španije.
Pre tog remija na gostovanju kod Rajo Valjekana, Barselona je slavila na svom terenu protiv Alavesa, uz dva gola Roberta Levandovskog.
Na domaćem terenu su Katalonci do sada odigrali sedam mečeva i doživeli šest trijumfa uz samo jedan poraz i to protiv svog najvećeg rivala, Real Madrida, pošto je taj susret završen rezultatom 1:2, iako je Barsa dobrim delom susreta kontrolisala stvari na terenu.
Za kraj, jedan veoma važan podatak, a to je da Barselona u prvenstvu na svom stadionu od Atletiko Madrida nije izgubila punih sedamnaest godina.

Atletiko Madrid: Jorgandžije imaju dosta problema na strani ove sezone!

Prošla sezona je za popularne Jorgandžije bila poprilično turbulentna, ali na kraju je tim iz prestoniec ipak uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj prošle, a biće svakako i ove sezone.
Ni ovog leta nije bilo spektakularnih pojačanja, uz napomenu da je okosnica tima sačuvana, a prve zvezde su i dalje Grizman i Morata, koji igraju na veoma visokom nivou na startu ove sezone.
Nakon trinaest odigranih mečeva Atletiko Madrid se nalazi na trećem mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Real Madrid i Đironu koji trenutno dele prvu poziciju, a koji ruku na srce imaju i meč viška, uz konstataciju da su oba tima juče ostvarila trijumf.
Do sada su Jorgandžije odigrale trinaest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarile deset trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Inače, na poslednjih pet duela u prvenstvu izabranici Čola Simeonea su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Las Palmasa kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu je tim sa Vanda Metropolitana odigrao dobar meč na svom stadionu protiv Majorke, u kom je ova ekipa dosta teže slavila nego što si svi to očekivali, a na kraju je bilo samo 1:0 za nekadašnjeg šampiona Španije, uz konstataciju da je pobedonosni pogodak postigao sjajni Grizman.
Što se tiče Lige šampiona, poput Barselone i Atletiko Madrid je na kraju uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja kolo pre kraja, pošto su Jorgandžije u prošlom kolu slavile na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kod Fejnorda, a taj duel je završen rezultatom 1:3, čime je tim sa Vanda Metropolitana stekao nedostižnu bodovnu prednost uoči poslednjeg kola.
Inače, u gostima je Atletiko Madrid do sada odigrao šest mečeva i ostvario tri trijumfa, jedan remi i dva poraza. Na poslednjem gostovanju u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, izabranici Čola Simeonea su poraženi od Las Palmasa, a sigurno da ovoj ekipi ne ide u prilog to što Barselonu na Kamp Nou nisu pobedili punih sedamnaest godina, o čemu smo već pisali.

Naš predlog

Mišljenja smo da nas očekuje jedan ne previše efikasan duel, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Real je već dosta odmakao na tabeli, pa je utisak da Barselona nema pravo na kiks, a dobra stvar po Katalonce je to što im u goste dolazi Atletiko Madrid koji je poslednjih godina redovna mušterija na Kamp Nou, pa vam predlažemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.04.

Za kraj, možda i idealna prognoza kada je ovaj susret u pitanju je kombinacija igara 1&0-3 uz fantastičnu kvotu 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.