TIP DANA: Leverkuzen – Dortmund: Da li je možda vreme za prvi poraz Farmaceuta u sezoni?

Ako bacimo pogled na ponudu za nedelju, slobodno možemo reći da odavno nije bilo ovako kvalitetnih mečeva u jednom danu, a ovog puta smo za vas analizirali najzanimljiviji susret 13. kola nemačke Bundeslige u kom će Bajer Leverkuzen na svom terenu ugostiti Borusiju iz Dortmunda.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Leverkuzen: Briljantne partije popularnih Farmaceuta!

Leverkuzen nikada do sada u svojoj 119 godina dugoj istoriji nije uspeo da dođe do naslova prvaka Nemačke, a popularni Farmaceuti su pet puta sezonu završili na drugom mestu na tabeli, uz konstataciju da je poslednji put to bio slučaj sada već davne 2011. godine.
Najveći uspeh je svakako osvajanje UEFA Kupa (današnja Liga Evrope) 1988. godine, a treba napomenuti i da je Bajer igrao finale Lige šampiona 2002. godine, u kom je doživeo poraz od Real Madrida nakon produžetaka, a nemačkom predstavniku je presudio Zinedin Zidan onim spektakularnim volejom.
Prošlu sezonu su Farmaceuti završili na šestom mestu na tabeli Bundeslige, što je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja treba istaći da se Leverkuzen na kolo pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih petnaest osvojenih bodova, što znači da su izabranici Ćabi Alonsa odavno obezbedili plasman u nokaut fazu.
U prošlom kolu je nemački predstavnik bez većih problema slavio na gostovanju kod Hekena, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je Leverkuzen do sada najviše pokazao od svih timova u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, a u ovom trenutku se Farmaceuti nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Bajern.
Do sada su Alonsovi puleni odigrali dvanaest mečeva u Bundesligi i ostvarili čak jedanaest trijumfa uz samo jedan remi i to upravo na gostovanju kod Bajerna kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu je Leverkuzen odigrao još jedan izuzetno dobar duel i bez većih problema slavio na gostovanju kod Verdera, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Za kraj, do sada su Farmaceuti odigrali šest mečeva na svom stadionu i ostvarili isto toliko trijumfa, a u poslednjem duelu pred svojim navijačima Bajer je demolirao Union Berlin rezultatom 4:0.

Dortmund: Miloneri blistaju u Ligi šampiona!

Godinama unazad je pozicija broj dva u Nemačkoj rezervisana za Borusiju iz Dortmunda, a to je bio slučaj i prošle sezone, iako su popularni Milioneri imali sve u svojim rukama kada je u pitanju naslov prvaka ove zemlje, pošto im je za titulu bio potreban trijumf u poslednjem kolu protiv Majnca. Nažalost, izabranici Edina Terzića su remizirali na tom susretu, što je iskoristio Bajern iz Minhena i nakon trijumfa na gostovanju kod Kelna stigao do jedanaeste uzastopne titule.
Nije bilo previše vremena za tugovanje, pa su se u Dortmundu okrenuli munjevito novim obavezama, kako u nacionalnom šampionatu, tako i u Ligi šampiona.
Kada smo se dotakli najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je nemački predstavnik kolo pre kraja obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto se trenutno Milioneri nalaze na prvom mestu u grupi uz pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Njukasl.
U prošlom kolu je tim sa Signal Iduna Parka odigrao jedan fenomenalan meč i uspeo da slavi na gostovanju kod Milana, a taj duel na San Siru je završen rezultatom 1:3.
Nešto slabije ove sezone Borusija igra u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala, pošto se u ovom trenutku izabranici Edina Terzića nalaze na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto su Bikovi juče na svom stadionu savladali ekipu Hajdenhajma sa 2:1.
Dortmund je do sada odigrao dvanaest mečeva u prvenstvu Nemačke i ostvario sedam trijumfa, tri remija ali i dva poraza. U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića savladali na svom terenu Menhengladbah, a taj susret je završen rezultatom 4:2, uz napomenu da su Ždrebci u jednom momentu imali i dva gola prednosti.
Za kraj, što se tiče gostovanja, do sada je aktuelni vicešampion Nemačke odigrao pet mečeva na strani i ostvario dva trijumfa, dva remija ali i jedan poraz i to u gostima kod Štutgarta koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Bundeslige.

Naš predlog

Radi se o dva tima koja igraju za gol više, i svakako da se ovde golovi ne smeju dovesti u pitanje zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Leverkuzen igra na veoma visokom nivou ove sezone, a na sve to je poznato da Miloneri godinama unazad imaju dosta problema na strani, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.65.

Za kraj, utisak je da ćemo videti makar jedan pogodak u prvom delu susreta, a da ih sve ukupno neće biti manje od tri, pa predlažemo da probate sa sve popularnijom igrom I1+&3+ uz kvotu 1.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.