MEČ DANA: Selta Vigo – Kadiz: Može li Selta do prve pobede na domaćem terenu u novoj sezoni?

Ekipa Selte iz Viga će u poslednjem meču 15. kola ugostiti Kadiz na svom Balaidosu. Tim iz Viga još uvijek ne zna za pobjedu na domaćem terenu u novoj sezoni, dok gosti još uvijek ne znaju za trijumf van svog stadiona. Meč je na programu od 21 čas.

Selta Vigo: Idealan protivnik za prvi trijumf!

Ušla je Selta u novu sezonu sa ogromnim ambicijama, željeli su da u sezoni u kojoj proslavljaju jubiler povodom 100 godina postojanja kluba, naprave iskorak i pošteno se istroše u borbi za neku od pozicija koje vode u Evropu. Stigao je u Galiciju i Rafa Benitez kao šlag na tortu velikim očekivanjima, ali čini se da već sada u decembru mjesecu, nešto debelo ne štima u timu iz Viga.
Rafa Benitez imao je drugačije planove za ovu sezonu. Selta iz Viga, taj maleni, ali svima simpatični klub, stariji ih vole zbog Mostovoja, Karpina, Reviva i Hesulija, koji su se baš igrali fudbala tamo devedesetih, neko zbog Princa od Moanje, Jaga Aspasa, čistog primjera onih igrača koji su rođeni za jedan klub i nigdje drugde ne treba i ne smiju da idu, i to je i dalje tako lijepo vidjeti – već smo rekli da Selta iz Viga slavi ove sezone stogodišnjicu postojanja, i uopšte je nije ovako zamišljala.
Benitez je i dalje veliko ime, uprkos svim podrugljivim komentarima, i bio je neka vrsta poklona uprave navijačima. U isto vrijeme, njegovo je prezime dobro poslužilo kao kišobran od svih optužbi za guranje kluba u finansijsku dubiozu.
Mogli bi se reći da Rafa koristi stare trikove i taktiku koja nije prikladna ni Selti ni 2023. godini. Njegova i nesposobnost uprave da nadomjeste rupu koja je nastala odlascima Veige i krštenicom Jaga Aspasa od Selte su stvorili tim koji čak i stvara šanse, ali ih ne koristi, zbog čega se i ono malo entuzijazma brzo izduva. Broj golova koje je Selta primila u drugom poluvremenu, nevezano za to da li su u tom trenutku imali deset (često) ili 11 (ređe) igrača na terenu, svijedoči upravo o tome.
Večerašnji duel na domaćem terenu Selta (uz mnogo gori tim nego prošle godine, i jedinu svijetlu tačku u vidu Karla Starfelta, dovedenog iz “bratskog” Seltika) čeka u zoni ispadanja, sa svega 8 bodova posle 14 kola i nijednog trijumfa na nekada čuvenom domaćem terenu na kom su i najveći klubovi u Španiji teškom mukom osvajali bodove, sa gorim učinkom na početku nego u sezonama koje bi završili strmoglavljujući se u Segundu, bez glave i repa, sa Aspasom koji ne može, ne samo fizički i zbog godina, nego prosto ne može još jednom da spasi voljeni klub onako kako ih je spašao dosta puta.

Kadiz: Borba za opstanak do samog kraja!

Ušao je Kadiz u novu sezonu sa identičnim ciljem kao i prošle sezone, a to je svakako opstanak u najelitnijem društvu i već sada je jasno da im neće biti nimalo lako da do tog cilja i dođu. Kadiz ima mladog trenera, Serhio je praktično još uvijek u ranoj fazi karijere. Do sada je vodio Espanjol i Valjadolid, a u Kadiz je došao u januaru 2022. godine. I zasad radi veoma dobar posao.
Činjenica, njegov tim se malo više muči ove jeseni. Posle dobrog početka sezone, od 1. septembra i meča sa Viljarealom (3:1) nema nijednu “čistu” pobjedu.
Kadiz je nanizao deset prvenstvenih utakmica bez pobjede (četiri remija i šest poraza). Jedini trijumf od 2. septembra do sada je ostvario početkom novembra u Kupu Španije, protiv niželigaša Baladone Futur, ali tek posle penala.
Kadiz je u 2023. godini 16 puta gostovao u takmičarskim mečevima i samo je dva puta pobjedio. U Sevilji je 9. aprila bio bolji od Betisa, ali tek pošto je domaćin dobio dva crvena kartona i skrivio početkom drugog poluvremena jedanaesterac pri rezultatu 0:0, a prije toga u Valensiji 6. januara. Ruben Alkaraz je donio prednost Kadizu već u devetom minutu, a 1:0 na semaforu se više nije mjenjalo do kraja utakamice, iako su gosti u svom posjedu loptu imali samo 26 odsto vremena.
Bilo je to treće uzastopno prvenstveno gostovanje u Valensiji na kojem Kadiz nije izgubio. Prethodno je 2022. odigrao 0:0 na Mestalji, a 2021. je bilo 1:1.
Posle četrnaest odigranih kola ove sezone Kadiz ima jedanaest poena i 17. je na tabeli. Od toga, devet bodova je osvojio kod kuće, a samo je Betisu (opet u Sevilji) i Majorci otkinuo poen. Prije i između ta dva remija je izgubio od Barselone (0:2) i Atletik Bilbaa (0:3), Atletiko Madrida (3:2), Valensije (2:0) i Hetafea (1:0).

Naš prijedlog

Selta u večerašnji meč ulazi kao apsolutni favorit, a kvota na njihovu pobjedu je 1.60 u MeridianBet kladionici, dok je kvota na goste 6.50.

Mišljenja smo da bi tim iz Viga konačno mogao da slavi po prvi put na domaćem terenu u ovoj sezoni pa vam predlažemo čistog keca po kvoti 1.60 u MeridianBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&0-2 po kvoti 3.60 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.