Tiket dana Evroliga (utorak, 05.12.2023)

Ove sedmice očekuje nas duplo kolo u Evroligi. Od utorka pa zaključno sa petkom gledaćemo 18 sjajnih utakmica. Predložene kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Panatinaikos – 2 @ 1.86 u Meridianbet

Pivari su u velikim kadrovskim problemima. Na povrede Plajsa, Brajanta, Vilisa i Žižića, nadovezale su se povrede Bobue i Vila Klajburna u Beogradu u meču sa Zvezdom. Klajburn je igrao do kraja utakmice ali od trenutka kada se povredio nije dao nijedan koš. Biće van terena 6 sedmica, dok bi Bobua trebalo kraće da se oporavlja, a sve ovo je nova, velika glavobolja za trenera Emrea Čan. Umalo da Efes izgubi i meč turskog prvenstva protiv Petkim Spora i pored vođstva od 18 koševa razlike, pobedu su ostvarili tek u produžetku. Anadolu Efes ima 5 pobeda i 6 poraza u Evroligi i Panatinaikos mu dolazi u nezgodnom momentu, posevbno jer su i Zeleni poraženi, kao i oni, u Beogradu prošle sedmice. Pao je imao pobedu u džepu protiv Partizana ali su crno-beli mnogo bolje odigrali finiš meča i posle dodatnih pet minuta slavili u krcatoj Areni. Bilo je i nekih dobrih stvari u igri ekipe Ergina Atamana, posebno je to nastup novog plejmejekra Nana koji je pokazao kakvo će pojačanje biti. Ovo će biti prvi meč u kome će Ataman voditi Atinjane protiv svog Efesa sa kojim se dva puta peo na vrh Evrope. Kod gostiju i dalje nema Ernangomeza i Papapetrua, ali su domaći u većim problemima i predlažemo dvojku na meču u Istanbulu. Za pobedu Panatinaikosa kvota je 1.86 u kladionici Meridianbet.

Alba – Žalgiris – 2 @ 1.66 u Meridianbet

Po prvi put Žalgiris ide na neko gostovanje u Evroligi kao favorit, a već imaju tri pobede u 7 mečeva. Slavili su u Bolonji, Vitoriji i prošle sedmice u Milanu. Njihov trenutni skor je 5 pobeda i 6 poraza i nikako ne mogu biti zadovoljni učinkom u Kaunasu gde su pobedili samo Zvezdu i Bajern. Mora se priznati da je tim slabiji nego prošle sezone, najviše nedostaje Brazdejkis, koga još nije u pravoj meri zamenio Amerikanac Manek, koji se sad i povredio. Alba ima najslabiji skor, do sada su pobedili jedino Olipiju iz Milana na svom terenu i svakako će se boriti samo za to da izbegnu poslednje mesto. Znajući koga su oni sve izgubili letos, Luka Sikmu, Maodo Loa i Džejlena Brauna, a da pojačanja nisu tog kvaliteta, biće jako teško i da izbegnu to 18. mesto. Albatrosi imaju jedan jako loš niz od šest uzastopnih poraza, četiri u Evrligi i dva u nemačkoj Bundesligi. Malo opravdanje za poraze u Evroligi je i činjenica da su poslednja tri meča igrali na strani, kod Partizana, Reala i Makabija, a samo ih je Asvel pobedio u Berlinu. Ne verujemo da će seriju neuspeha prekinuti protiv tvrdog Žalgirisa koji ume da igra na rezultat. Naš predlog za ovaj meč je dvojka sa koeficijentom koji u kladionici Meridianbet iznosi 1.66.

Olimpijakos – Real Madrid – UP+ (granica 162,5) @ 1.89 u Meridianbet

Nije Olimpijakos zadovoljan startom sezone u Evroligi i zato je izvršena dodatna selekcija. Iz NBA lige, u kojoj je proveo malo vremena, stigao je bivši centar Crvene zvezde Filip Petrušev, a iz Žalgirisa Naz Mitru-Long, kanađanin grčkog porekla, koji se nije snašao u Litvaniji. Njihov debi se još čeka i tek posle prvog dela takmičenja moći će da nastupe. Prošle sedmice je Olimpijakos izgubio od Monaka i sada ima 6 pobeda i 5 poraza. Na svom parketu su odigrali šest utakmica i dva puta su izgubili, prvo od Barselone a onda i Baskonije. Sada imaju najtežeg rivala, aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid, a ova dva tima su, da vas podsetimo, igrala u finalu ovog takmičenja prolog proleća. Tada je koš Serhija Ljulja doneo trofej Madriđanima, mada su svi videli Pirejce kao favorite. U ovom trenutku je Real u boljem momentumu, tek u prošlom kolu su izgubili prvi put u Evroligi i to od Fenera u Istanbulu. Imali su pobedu u rukama i u tom duelu ali su na neverovatan način košem Jama Madara u poslednjoj sekundi izgubili posle produžetka. Poraz nije mnogo zabrinuo trenera Matea Ćusa, posebno jer je im je skor 11-1. Na tri prethodna meča u Evroligi Real je na svakom ubacio tačno 99 poena. nikako da pređu ”stotku”, i ne verujemo da će to uraditi i u Pireju. Ali, očekujemo da ovo bude efikasan meč i predlažemo igru UP+ za koju je granica 162,5, a kvota za (+) u kladionici Meridianbet iznosi 1.89.

Bajern – Olimpija Milano – H1 (granica 4,5) @ 1.89 u Meridianbet

Olimpija ponovo ima jako loš start sezone u Evroligi, kao i prošle. Tada je njihovo opravdanje bila činjenica da su imali veliki broj povređenih košarkaša i morali su da ojačaju tim dodatnom selekcijom kada su doveli Šabaza Nejpira i Timotija Luvavua, dvojicu bivših NBA igrača. Na kraju su imali seriju pobeda i malo je nedostajalo da ipak odu u plej-of. Sada pravo opravdanje nemaju, jednio je Bili Beron van parketa od starta sezone, a jedan deo takmičenja prošustio je i Maodo Lo. Sada je van stroja i najveća zvezda prelaznog roka prošlog leta Nikola Mirotić, i njega neće biti na terenu u narednih mesec dana. On je igrao protiv Žalgirisa čka 30 minuta ali je pogoršao stanje ahilove tetive. Nedostajaće njegovih skoro 18 poena i 6 skokova u Evroligi i sada je Mesina u velikom problemu. Sreća da je Šejvon Šilds u sjajnoj formi, a da je Maodo Lo odigrao meč karijere u Beogradu protiv Zvezde, i taj trijumf mnogo znači Milanezima u ovom momentu kada imaju skor 4-7. Bajern se polako uigrava, pobedili tri od četiri poslednje utakmice u Evroligi a jedino su izgubili u Kaunasu, mada su i tamo imali napad za pobedu. Sada su favoriti protiv oslabljenog tima iz Milana, koji samo dva dana kasnije ide u Beograd na megdan Partizanu. Predlažemo pobedu Bajerna uz hendikep od 4,5 poena. Za igru H1 kvota je 1.89 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 11.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.